Årets medvirkende i den flotte Cirkusrevy. , Foto Henrik Petit

Flot og festlig Cirkusrevy

Af Per Lundsgaard 13. maj 2023

Jennifer Wagstaffe var vores gæsteanmelder til premieren på årets Cirkusrevy, og hun var imponeret over den flotte revy. 

Tirel:
Cirkusrevyen 2023

Teater:
Teltet på Bakken

Spilleperiode:
Frem til 27. august 2023

Revyen begyndte med et brag af et fjerfyldt åbningsnummer og fortsatte så aftenen igennem med meget sjove og velskrevne numre fulde af aktualitet og med emner som klimakrise, enrgipriser og ny regering. 

Merete Mærkedahl var brilliant som Mette Frederiksen i nummeret "Giv mig en krise", og så var hun i topform sammen med Bodil Jørgensen i et nummer fyldt med selvironi, hvor en ansat og en beboer på et plejehjem taler om "Den bedste serie" nemlig Badehotellet, hvor begge skuespillere som bekendt medvirker. 

Der var også en fin hilsen til en anden TV-serie, nemlig Dansegarderoben hvor tre herrer i dådyrkostumer siger undskyld til pigerne – ved at afslutte nummeret med at vende enden i vejret og vise ordet "undskyld" på deres bagdele. 

Musikalsk var aftenen også i topform både fra orkester under ledelse af Joakim Pedersen og de medvirkende i Joy-Maria Frederiksens instruktion. Danserne var også gode i de numre, hvor de skulle være mere grounded og moderne, men havde problemer i de numre, der krævede mere elegant showkoreografi. Det er generelt en ærgelse, at det ser ud til at danske teatre og revyer kun synes at ville hyre én slags dansere, der er meget låst i samme stil, og så er det ærgeligt for dynamikken, at det igen i år kun var piger, der medvirkede som dansere – måske er Rene Vinther ved at løbe lidt tør for ideer. 

For dette sites læsere var der dog et dansenummer, der hed "Kom nu med lidt Queer" til melodien "Mein Herr" fra musicalen Cabaret. 

Mads Knarreborg havde også et sødt, fint nummer med "En stille sang," og det samlede hold var boblende oplagte hele aftenen igennem.

Kostumerne af Rikke von Qualen var smukke og nydelige, afsluttende med pink glitter og påfuglefjer i det flotte finalenummer. Påfuglen var også et gennemgående tema i den lækre scenografi af Benjamin la Cour, som opfindsomt skiftede scener med hjælp af videovæg som baggrund. 

Det var i det hele taget en aften, der var festlig og fornøjelig med et band og skuespillere i top form. Cirkusrveyen har igen lagt sig i spidsen – nu bliver det spændende at se, hvad revyen i Tivoli finder på!

 

 

 

 

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov