Motor Mille imponerer i årets Cirkus Summarum forestilling. , Foto Morten Fauerby

Skøn helhedsoplevelse i Cirkus Summarum

Af Per Lundsgaard 29. juni 2023

Det er en god idé at komme tidligt til Cirkus Summarum, så man kan få hele oplevelsen med, inden forestillingen begynder. Det er nemlig en stor del af turen i Cirkus Summarum.

Titel:
Cirkus Summarum 2023

Teater:
Cirkus Summarum
i Ballerup eller Aarhus

Spilleperiode:
Frem til 12. juli i Ballerup, og 19. juli-3. august i Aarhus.

Man skal tænke det som en tur i en forlystelsespark og have penge med til mad, popcorn, merchandise og andet godt inden forestillingen og i pausen. Som i Tivoli er maden i den lidt dyre ende, men til gengæld er der masser, man kan vælge imellem, som er lavet specielt for et børnepublikum – og uden meget sukker.

Der er også mange aktiviteter, man kan deltage i som f.eks. fællesdans, men der kunne godt have været endnu mere. Det er også en god idé, at det er figurene fra forestillingen, der annoncerer i højtalere, og som taler til børnene og deres voksne. 

Der er imponernede god ventilation i teltet, og det hele er meget professionelt lavet til UG af folk, der ved, hvad de har med at gøre. Ramasjanguniverset er meget genkendeligt for børnene, og man skal tage ind for at få den samlede helhedsoplevelse – ikke kun for cirkusforestillingen. Der er ikke mange optrædende i forestillingen, også selvom Motor Mille er imponerende fuldt på højde med profesionelle cirkusartister – særligt gør det indtryk, at hun både kan synge og udføre svære cirkusstunt samtidig! Man savner i det hele taget lidt flere fra Ramasjang-universet.

I årets forestilling har Motor Mille overtaget rollen som cirkusdirektør og har fået Onkel Reje (som fik et kæmpe bifald og masser af kærlighed fra publikum), Silja og Hr. Skæg med på årets forestilling, men Manden fra Kommunen (forrygende spillet af Pelle Emil Hebsgaard - så børnene virkelig ikke kunne lide ham, og forældrene kunne more sig kosteligt) sætter en stopper for løjerne med en bunke regler. Det er netop det, DR kan - både henvende sig til voksne og børn så alle kan få en festlig oplevelse ud af det. 

De medvirkende dansere var også unge og passede derfor godt til det unge univers, og de var udnyttet godt i hele teltet. 

Forestillingen var måske en anelse for lang, især i anden akt, hvor meget blev gentaget omkring Manden fra Kommunen, og i visse perioder kedede børnene sig. Vores gæsteanmelder Nina havde medbragt sin søn Sigurd, som går i 3. klasse, og han syntes det var sjovt at se de figurer, han er vokset op med, og han morede sig meget flere steder i forestillingen, og andre gange kedede han sig. men han syntes, det var en sjov oplevelse.

Så kom i god tid og få den fulde oplevelse ud af årets cirkusforestilling fra Cirkus Summarum, som spiller både i København og Aarhus.

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov