Tre gange Natasja i musikforestillingen om den afdøde sangers liv på Operaen., Foto Morten Rygaard

Natasja-fest for fuld musik

Af Per Lundsgaard 17. juli 2023

Lion Musicals har sammen med Live Nation kastet sig over en musikalsk hyldest til sangerinden Natasja, der omkom i en bilulykke på Jamaica som 32-årig.

Titel:
Natasja

Teater:
Operaen
Store Scene

Spilleperiode:
Frem til 3. august 2023

Operaen er stuvende fuld af et feststemt publikum og duften af en bestemt slags tobak, som især nydes lidt længere nede ad vejen i en mere alternativ opera. Det passer meget godt til aftenens premiere på musikforestillingen Natasja, som hylder den afdøde sangerinde og rapper, som omkom i en bilulykke på Jamaica i 2007, kun 32 år gammel og på vej op på den danske og internationale stjernehimmel i stor fart. 

Det er godt stof til musikdramatik, især fordi man får et ganske imponerende bagkatalog af sange med sig, men også problematisk da det trods alt er begrænset, hvor meget musik der ligger, og hvor meget historie der er at gøre dramatisk interessant. 

Det er Clemens Telling, der har fået ideen til forestillingen og også skrevet dens manuskript - på vers! Det kan måske synes som en smart idé, men ikke alle versefødder var lige heldige, og det gør det meget svært for ikke-uddannede skuespillere at skulle tale replikker på vers. I det hele taget blev det en meget blandet aften, hvor man er i højt humør, når musikken spiller, og mindre når den ikke gør. Man får også mere at vide om Natasjas liv ved at læse programmet, end man gør på scenen, hvor tilsyneladende vigtige personer og begivenheder i Natasjas liv er udeladt. 

Tilbage har vi tre sangere/skuespillere, der deler rollen som Natasja med Roberta Hilarrius Reichardt som den mest fremtrædende. Der er forbavsende lidt musik i kroppen på de tre piger, og de overgåes klart i scenisk udstråling og dans af de fire herredansere Luc Boris André Kouadio, Ibrahim Ukash Flensborg Madsen, Oliver G. Zohora Bergstedt og Suad Demirovic, der også lyser op i små roller. 

Det lader også til, at koreografen Toniah Pedersen har brugt sin energi på drengene, mens pigerne synes ladt lidt i stikken, og de var meget upræcise i den smule koreografi, de havde. 

Trine Appel var ganske rørende som Natasjas mor og sjov som diverse mænd omkring Natasja. Det samme er Caroline Henderson som den svenske popguru Benny Pop. Holdet på scenen afrundes af Pharfar, som også har arbejdet tæt sammen med den virkelige Natasja, og det gav en smule historisk pondus på scenen. 

Det er som nævnt en flot fest, når musikken spiller – man skulle have ladet den gøre det for fuld hammer og glemt den mellemliggende tekst, når man alligevel ikke fortalte mere om Natasja, end tilfældet var. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov