Julie Steincke foran de hotte dansere i Chicago The Musical., Foto Miklos Szabo

STADIG DET HOTTESTE SHOW I BYEN

Af Per Lundsgaard 27. januar 2017

Det er en dampende sexet, fræk og forførende forestilling, de smækker over scenen på Det Ny Teater i et forrygende tempo.

TITEL:
Chicago the Musical

TEATER:
Det Ny Teater

SPILLEPERIODE: 
27. januar – maj 2017

Den føles lige så frisk og hot, som da den blev set første gang på Det Ny Teater for 10 år siden, og den er ligeså velspillet og veldanset, som de efterhånden mange versioner af denne 1996 Broadway version, jeg har set i udlandet. Fosses stil er hundesvær med de både bløde og hårde bevægelser, og den kræver både klassisk og moderne dansetræning. Det kræver også, at korpset ser ud som en samlet enhed af kroppe i konstant bevægelse, som kiggede man på en flok orme, der vrider sig, og det er lykkedes forbløffende godt.

Hos pigerne lægger man især mærke til altid sikre Rikke Hvidbjerg, lange lækre Anna Vaupel, og Nina Maria Lybæk, der minder om en ung Susanne Breuning. Hos drengene viser Kim Ace Nielsen aftenens lækreste overkrop og supersexet dans, morsomt spil og imponerende akrobattricks, Alex Frei kan Fosse-stilen til fingerspidserne og Mattias Karlsson giver masser af ung spændstighed til scenen.

Men hvis koret er så godt skal hovedrollerne være endnu bedre, og her har man heldigvis også valgt rigtigt på Det Ny Teater.

Julie Steincke er perfekt som den desperate Velma Kelly, der trues på populariteten og berømmelsen af den yngre Roxie Hart, imponerende sunget, spillet og ikke mindst danset af Maria Lucia Heiberg Rosenberg. Deres samspil gnistrer frydefuldt, og slutnummeret er i absolut top Broadway-klasse. Pernille Schrøder morer som Mama, Thomas Ambt Kofoed er slesk og velsyngende som forsvarsadvokaten Billy Flynn, Jesper Asholt sød som den oversete ægtemand Amos, og J. Suurballe Christensen imponerer med koloraturer og falset som Mary Sunshine.

Der er masser af sort humor og småsjofle jokes i manuskriptet, som er glimrende oversat af Adam Price. Orkestret under ledelse af Per Engström får masser af jazzet vellyd ud af John Kanders partitur, og kostumerne er de mest sexede, man kan forestille sig, så det er bare at komme afsted til en hot, fræk, sjov og også eftertænksom aften. For under den sexede overflade gemmer der sig en historie om den konstante jagt på hurtig berømmelse lige meget for hvad – med tanke på alle de realityserier og talentprogrammer, der findes. Samt en historie om forfalskning og forvridning af sandheden med tanke på den nyeste præsident på den anden side af Atlanten. En ægte musicalklassiker fremført forførende flot – afsted til Det Ny Teater!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr