Foto Tivoli Pressebillede

Dit Tivoli har stadig åben

Af Tejs Ellesøe 10. januar 2017

Selvom Tivoli har lukket ned for forlystelserne i vinterperioden, er der stadig åbent for gourmetforlystelserne, hvis du kender den hemmelige indgang!

KLIK IND PÅ FACEBOOK

Like XQ28 her

Du kan godt glemme alt om at skulle snige dig langs Tivolis mure for at finde den hemmelige indgang til alverdens spændende sanseoplevelser. Sådan en findes nemlig ikke! De fleste kender til Tivolis sæsonåbninger, Sommer, Halloween og Jul, men de færreste tænker nok på, at Tivoli har en del restauranter, der faktisk også har åbent uden for sæsonen, og det er en skam.

Med denne artikel håber vi derfor på at kunne åbne dine øjne for de muligheder for læke food-oplevelser for enhver smag og engepung, som Tivoli kan byde på.

Vi har valgt at dele disse oplevelser op i to kategorier, ”Den lidt Tunge” og ”Den lidt Lette”.

Den lidt Tunge
I kategorien Den lidt Tunge er de restauranter, hvor man får et godt solidt måltid. Nogle af disse steder har kun aftenåbent, men nogle har også frokost og morgenmad. Det fremgår af beskrivelsen

Wagamama
Hos Wagamama er det det asiatiske køkken, der er i spil. Det er utroligt billigt at spise, og du kan sagtens blive mæt for under 100 kr. Keep it simple!!

Der er flere forskellige side dishes, stegte ris, nudler, supper, salater og lækre og spændende desserter.

Men Wagamama gør sig også i juice og drinks. Hvis man gerne vil holde den alkoholfri, så kan gulerodsjuice med et snert af ingefær anbefales, eller nogle af de andre 6 fantastisk lækre juices.

Åben:               Alle dage 12.00 – 21.30
Hjemmeside:  Wagamama 
Prisniveau:      Fra 100 kr.
Køkken:           Asiatiske Køkken

A Hereford Beefstouw
Er du til en saftig bøf eller en fræk "delesteg", så er det klart denne restaurant, du skal spise på. De har en klassisk bagt kartoffel som tilbehør, selvfølgelig også pomfritter, salatbar og pebersauce/bearnaise.

Hereford Beefstouw er også kendt for sin familiesteg (hel stegt oksefilet). Her kan man være op til 5 personer og tilbehøret er med i prisen til 695 kr.

De har også søndagssteg (helstegt stegt oksefilet) med tilbehør for 5 personer til 595 kr.

Forretter og desserter til de sultne.
Frokost kan indtages fra 11.30 til 16.00.

Åben:               Alle dage 11.30 - 16.00 & 17.00 - 22.30 
Hjemmeside:  A Hereford Beefstouw
Prisniveau:     100 kr.- til 795 kr.
Køkken:           Internationalt

Bryggeriet Apollo
Her er Danmarks første mikrobryggerri i nyere tid. Er du til øl i lange baner, og ikke bare ”øl”, men god kvalitetsøl, så kan du kaste dig ind på en frokost eller aften. Bryggeriet Apollo ligger i næsten samme lokaler som Hereford Beefstouw, så der fås samme retter som oven over.

Så en delesteg og masser øl. Hvem siger man behøver være 5 personer? Man kan jo også være to om at dele 1 kg oksefilet :-)

Åben:               Alle dage  
Hjemmeside:  Bryggeriet Apollo
Prisniveau:      100 kr. - 795
Køkken:           Internationalt

Nimb et kapitel for sig
Nimb er og har altid været kapitel for sig. Luksus til knap så dyre penge er, hvad der du får. Hvad man mere får, er kvalitet og noget af den bedste service.

Herunder er der tre restauranter, Nimb Brasserie, Vinotek og Bar'n'Grill. Så skulle der vist også være lidt for en hver smag.

Nimb Brasserie
Godt klassisk, franskinspireret brasserie. Du føler dig i centrum, når de kræser for dig med deres bedste valg af råvarer. Allerede fra 08.00 kan du komme ind og få den lækre morgenbuffet til 255 kr. Der serveres kaffe, te og juice, og så er der blødkogte æg, müesli, udvalg af oste, udvalg af pølse og skinke (se resten her)

Lørdag og søndag byder de på brunch til 355 kr.

Når Nimb kalder til frokost, er der gang i det hele. Du kan få forretter, lige fra østers til salater, rørt tartar og suppe. En lille let hovedret så som mørbrad, dagens fisk eller en vegetarret fra 145 kr.

Desserter er et kapitel for sig – men du kan jo tjekke deres hjemmeside.  

Hvem kunne ikke sidde en hel dag i Brasseriet, hoppe fra en morgenmad, direkte over i frokost og så aftensmad, og slutte af med cocktails. Sagde nogen et "Brasserie" heaven?

Åben:                Alle dage 08.00 til 22.00  Dog er der lukket frem til 23. januar, der serveres dog morgenmad
Hjemmeside:  Nimb Brasserie
Prisniveau:      Fra 175 kr.
Køkken:           Fransk

Nimb Bar'n'Grill
Er du til gode bøffer eller seafood, så er du kommet det rette sted hen. Nimb Bar'n'Grill leverer noget af byens bedste mad på dette område - der er kælet for hver en detalje.

Du kan vælge mellem en sammensat menu og à la carte. Til forret kan man vælge mellem foie gras, hummer, grillet kammusling og andre spændende ting. For så vidt angår hovedretter, skal vi kigge over på grillen. Her er der bl.a. rib-eye af anguskvæg, en god 300g bøf. Eller tør du kaste dig ud i det bedste af det bedste og prøve 200g Wagyu-filet? I så fald må du hoste op med 650 kr.

Hertil vælger du dine side dishes

Der er altid plads til dessert, og her er der to at vælge mellem til 95 kr.

Åben:                Alle dage, Frokost mellem 12.00 og 15.00 og aften fra 17.00 - 23
Hjemmeside:   Nimb Bar'n'Grill
Prisniveau:       Fra 175 kr.
Køkken:            Internationalt

Nimb Vinotek
Hvis du synes, at nogle af de andre steder har været lidt ”pebrede” i prisen, så bare vent til Vinoteket. Billigere kan det vist ikke gøres. Nimb har nemlig noget for en hver pengepung.

Det er altid en udsøgt fornøjelse at spise i Vinoteket, Nimbs skattekiste hvad vin angår. Der er noget i ethvert prisleje. Dagens ret koster kun 125 kr., og ellers fås det op til 295 kr. som er oksemørbrad.

Er man ikke så sulten, kan man sagtens kigge forbi til et glas god vin eller for at spise lidt ost.

Hernede i den skønne kælder, hvor man fornemmer, at gamle fru Nimb har haft sin gang, kan man blive siddende i timevis: Servicen er i top, og de ved, hvad der skal vides om vine.

Åben:                Alle dage, 17-22    
Hjemmeside:   Nimb Vinotek
Prisniveau:       Fra 125 kr.
Køkken:            Dansk

Den lidt lette
Er man til de mere lette ting, kan man selvfølgelig altid nøjes med en omgang kaffe eller te i Nimb baren, i Brasseriet eller hos  Andersen Bakery, som også ligger i Nimbs bygning, dog med entré udefra.

Mens vi er ved kaffe og te, så kan du i Nimb baren hver dag fra kl. 13.00 få afternoon tea, hvor du kan få de lækrste agurkesandwich, teboller og croissant. Afternoon tea til 295 kr, har 3 serveringer, første, en mellem og en anden servering. Dog skal du være opmærksom på, at det kan være aflyst, hvis der er bryllup eller andre selskaber. Du kan altid orientere dig via Nimbs hjemmeside/booking.

Det mest syndige eventyr hos Nimb er deres berømte kagebord. Prisen her er 295 kr, men så kan du også mæske dig i alverdens lækre kager i et par timer og skylle det ned med kaffe, te og bobler - mere luksus kan det viist ikke blive på en lørdag eller søndag.

Normalt er dette i selve haven, på Terrassen, men her i vinterperioden er det rykket til Fru Nimb.

Hvad der også er ganske hyggeligt, er den gamle Biergarten. I vinterperioden er der ogfså adgang fra Bernstorffsgade. De har gode øl, og du kan snacke med nogle af de gode pølsebrædder. Absolut et besøg værd, og særligt deres jagthytte.

Sidst må vi runde Nimb Bar. Vi har selvfølgelig været inden på deres afternoon tea, men baren kan så meget mere. De laver nogle af byens bedste cocktails, og vil man bare nyde en kop kaffe med en cognac, kan det gøres foran den knitrende pejs - hvilket bestemt har sin charme om vinteren

 Ja, Tivoli er lukket - men så alligvel ikke.

Velbekomme.

 

Tjek os ud

Gourmet Guide

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Det lykkedes at få skabt et fint dystopisk fremtidsbillede på Husets Teater, men der er ikke meget andet i forestillingen A Play.

Dystopisk tristesse

På Husets Teater har man lukket dørene op for et samarbejde med Dansehallerne og den koreografiske gruppe Inst...

23. nov

Harry Styles stråler som 'My Policeman' i et homofobisk Efterkrigseuropa  

Med VM i Qatar bliver vi for tiden mindet om vigtigheden af menneskets frihed og værdighed. Især når det ikke...

22. nov
Der er godt kan i skørterne i Miles Hoares friske koreografi til West Side Story på Operaen.

Musicalhit i Operaen

Det Kongelige Teater har sikret sig en succes med Thomas Bendixen og Miles Hoares moderne og flotte udgave af ...

19. nov
Det er i de store fælles shownumre at årets forestilling virkelig imponerer.

Julespas i højt humør

Årets Crazy Christmas Cabaret er en af de bedste i lang tid med især et forrygende hold af yngre spillere. 

16. nov