Foto Tejs Lindhardt ©

Så skal der Cruises..

Af Tejs Ellesøe 29. oktober 2017

Oslo færgen, Oslobåden, en tur med DFDS – nordmændene kalder den “Danskerbåden". Ja, kært barn mange navne. Alle dækker over det samme, nemlig cruise mellem København og Oslo. På 48 timer kan du være retur i København og enten have oplevet en billig standard kahyt eller lidt mere luksus på Commodore Class.

DFDS
Hjemmeside

 

Der findes vist ikke noget nemmere end at tage en tur med Oslobåden. Det skulle da lige være at blive hjemme – men hvorfor være så kedelig!

Vi elsker at tage små weekendture, og så ligger Oslo ikke særlig langt væk,

Luksus om bord
Oslobåden har masser at byde på, og derfor kunne vi også se en mulighed i at skrive om det her på XQ28. Det har været en lang process som startede for en del år siden. Vi spurgte nemlig, om de ville invitere på en tur som vi så ville skrive om. I første omgang var de ikke interesserede – eller de meddelte os at den slags gjorde de ikke. Nogle år efter spurgte vi så igen.

Vil man have luksus skal man vælge kategorien Premium. Det er her Commodore Class ligger. Det er også her man kan vælge Owners eller Commodore de Luxe med egen Jacuzzi. Det var desværre ikke ledigt på vores afrejsedag. 

Sådan en tur, uden mad, koster kr 5671, men så har du også adgang til Commodore De Luxe Loungen hvor du frit kan drikke, vin, øl og vand.

DFDS-app'en
Når du har bestilt dit cruise-eventyr kan det stærkt anbefales at du downloader DFDS-app'en til din smartphone. Det er en nem løsning så man på forhånd kan se hvad der sker. 

App'en er delt op i grupper:

Forside
Når man først får sat sig ind i app'en, er den ganske smart. Man kan sætte “hjerter” på de ting man gerne vil huske. På forsiden finder man de tilbud der nu findes om bord. Lige nu kan man f.eks. bestille 2 kopper kaffe, men kun betale for en, hos Baresso Coffee om bord. Der findes også et apotek der har døgnåbent hvis nu der skulle ske noget.

Om bord
Under “om bord”  kan du se hvordan du bliver forkælet. Hvad enten det drejer sig om skønhedsbehandlinger, eller om at shoppe eller spise, så finder du det hele her. Der findes fire seriøse spisesteder om om bord til den store sult – lige fra buffet til en gourmetoplevelse.

På havet
Denne her er genial. Der er Wifi om bord, så du kan hele tiden følge med i hvor langt du er nået på ruten. Der er små punkter som Middelgrundsfortet, Hven, Kronborg, Kullen eller Falkoneborg. Du kan trykke på dem og læse så historier om stedet.

I Oslo
Når du endelig er i Oslo, har du 7 timer, alt afhængig af hvordan du vælger at rejse. På DFDS-app'en kan du også planlægge dit Oslobesøg så du får mest muligt ud af det. Vil du shoppe, vil du se på seværdigheder eller vil du spise dig gennem Oslo :-) Du skal ikke gå langt for at være i Centrum, og det er en af fordelene ved at tage båden i stedet for at flyve.

Min Rejse
På "Min Rejse" kan du se alt med din rejse så som booking nummer, hvornår du rejser, eller hvornår du skal hjem. Her finder du også “hjerterne”.

Hvad skal man dog lave!
Tja, hvad skal man dog lave i de knap 24 timer man er om bord på båden. Der er et væld af muligheder. I de gode gamle dage var der en biograf om bord.

Få noget godt at spise
Du kan bestemme stort set alt hjemmefra, også hvad du vil spise. Vi valgte buffet. Det er en del billigere, hvis du forudbestiller, men er du ligeglad med det så vent til du kommer om bord. Så kan du se hvad du har lyst til. Da vi gik ombord ved en 15-tiden, gik vi straks op i den italienske restaurant og fik en kæmpestor pizza. Selvom det er en af de bedste pizzaer jeg har smagt, undrer det mig lidt, hvorfor prisen skal være så høj. Især når du er ude på åbent hav, og de her ikke betaler dansk skat. 

En pizza fra “Little Italy” ligger på fra 119 kr og kan bestemt godt gøre det ud for et aftenmåltid – de er store. Vi burde have bestilt en til deling, for vi var stadig godt mætte, da vi spiste kl. 20.

7 Seas
Er du typen der ikke rigtigt kan bestemme dig for hvad du vil spise så er det ideelle måske buffet i 7seas. Buffeten koster kr. 275, og her er alt hvad hjertet kan begære – om du er til det kolde bord med sild, roastbeef og leverpostej eller til de varme retter med forskelligt kød, kartofler og grønsager. Dessertbordet med ost, kager og softice er der også – du er bestemt i himmelen. Og så kan du spise alt det du vil. Restauranten ligger på dæk 7. Et godt råd vil være at spise så sent som muligt for at slipper for skrigende og umulige børn. 

Marco Polo
Gider du ikke "pøblen", og er du den mere dovne type, kan du altid vælge gourmetrestauranten Marco Polo. Her bliver maden serveret. Du kan vælge mellem en 3-retters eller 4-retters menu til henholdsvis kr. 400 og 450. Så vil du have noget ekslusivt – uden børn – så er det jo ikke så langt fra buffetprisen. 

Den eneste ulempe ved denne restaurant er at du ikke kan vælge at spise en enkelt forret her, og så gå på Steakhouse og få bøffen og desserten.

Explorers Steakhouse
På denne restaurant kan du vælge mellem 2 eller 3 retter til henholdsvis kr. 299 og 379. Du kan få nogle solide gode bøffer, og skulle du være vegetar, kan du sørme også få en kikærtebøf. 

Morgenmaden
Har du valgt at bo på Commodore class spiser du ikke som de andre gæster morgenmad i 7 Seas men får i stedet din luksusmorgenmad i Explorers Restauranten – og den er absolut hele turen værd, og noget man ser frem til - både den ene og den anden vej.

Tag dig tid til at spise. Stå tidligt op og nyd kaffen mens solen langsomt står op. De har styr på de blødkogte æg, og her er alt hvad hjertet kan begære. Det er lige før jeg siger: Spar pengene på aftensmaden, og spis løs til morgenmaden for den er virkelig god her.    

Vinsmagning
Vi elsker at "smage", så når muligheden byder sig skal man ikke holde sig tilbage. Vi kunne vælge mellem portvin, rom, øl, whisky og selvfølgelig den klassiske vinsmagning. 

Selvom vi havde valgt at spise buffet kl 18.30, valgte vi at rykke den til senere da der lige kom en Italiensk pizza i vejen. Og hvad var så mere naturligt end at lægge en vinsmagning ind i mellem.

Det gjorde vi så. Vi var dog lige ved at fortryde for vores vinkender var en anelse tør i starten. Som en god vin udviklede han sig dog hen ad vejen. Det undrede os lidt at vi var stort set de eneste der skulle smage – men godt for os. For så var der masser af tid, og han kunne gå lidt mere i dybden i stedet for vi bare fik et papir. Når en bartender har rigtigt god tid, så er det altid værd at spørge hvad han selv kan anbefale, for så kommer guldet frem. Vi fik en god times underholdning, forskellige historier og så selvfølgelig også vinen: en helt igennem god oplevelse – og pengene værd.

Jeg var lige ved at overveje en romsmagning til på vej hjem, men vores bartender ville ikke være med på den tur da vi jo blev i Oslo nogle dage.

En romsmagning er ellers  altid værd at prøve og rent faktisk ikke så dyr som det lyder. Har du forstand på rom, og finder nu nogle i Taxfree som du muligvis kunne købe, så tag en snak med dem. Du kan få lov at smage næsten dem alle sammen. Sidst jeg var afsted, investerede jeg også et par tusinde kroner, og så er de straks mere villige til at åbne for de gode sager. Her kan du også få en god oplevelse.

Hvad sker der ellers om bord
Der findes to skibe, Crown og Pearl. Begge skibe har inden for de sidste par år gennemgået renovering. Der er er efter min mening stor forskel på skibene: Som noget personale sagde til os så er Crown "ungdomskibet" med diskotek, mens Pearl er “voksenskibet” og har casino.

Oslo er fantastisk, og vi ligger så tæt på.

Grib chancen – Go Cruising.

Tjek os ud

Rejseguide

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kortfilmsfestival: Innocently

Nogle gange skal venskaber udforskes, for måske er chancen der for den eneste ene, måske er den der ikke – det...

19. okt

Kortfilmsfestival: Notti Bianche - Hvide nætter

Uanset om det er Danmark eller Italien, så er det at finde en lejlighed ikke altid lige nemt, og det er det he...

19. okt

Kortfilmsfestival: Masked

Når man er transmand, er det nok ikke lige en kjole der står på ønskelisten, men ikke desto mindre så er det d...

18. okt

Kortfilmsfestival: Hann

Andri, en nervøs teenagedreng, skjuler og undertrykker sin seksualitet af frygt for sin maskuline fars reaktio...

18. okt