Spændingen stiger om nyt Mika-album

Af Michael Andersen 8. september 2019

Forventningerne til albummet My Name Is Michael Holbrook er skyhøje efter de første tre single-udspil, Ice Cream, Tiny Love og Sanremo. Albummet udkommer den 4. oktober og kan forudbestilles allerede nu.

Mika bragede igennem med debutalbummet Life In Cartoon Motion i 2007. Det inkluderede hits som Grace Kelly og Relax(Take It Easy) der stadig spilles så jævnligt på P4 at man skulle tro de ikke aner at Mika altså har lavet andre sange. Albummene The Boy Who Knew Too Much (2009), The Origin Of Love (2012) og No Place in Heaven (2015) plus det løse (single B-sider, antologi-bidrag og duetter) er alt sammen mindst lige så godt.

Mika sprang ud som bøsse i 2012 og er da også lidt af ”en fornøjelse for de særligt indviede” i de nordiske lande hvor han ikke har givet koncert siden han blev mødt af et halvtomt Store Vega samme år. I sydeuropæiske lande som Frankrig, Italien og Spanien er han imidlertid en megastjerne der kan fylde kæmpe koncerthaller som bevidnet af hans seneste live-DVD Mika Love Paris der udkom i 2016.

Mikas særlige talent er at han kan skrive fede ørehængere der går rent ind ved første lyt som det var tilfældet med det første singleudspil Ice Cream fra det kommende album. Hagen ved den slags sange er at man godt kan blive ret træt af dem ved gentagne lyt, men den slagside opvejer Mika med sit andet talent, nemlig at skrive dybe, personlige sange som det andet og gribendesingleudspil Tiny Love.

Skjulte perler
36-årige Mika har medvirket som dommer i det italienske X-Factor og det franske Voice og været vært for sit eget talkshow i Italien. Han har benyttet sin popularitet i Sydeuropa til at udgive franske udgaver af sine albums med sange på fransk der ikke er med på de internationale udgaver af hans albums. Han har netop medvirket på sangskriverkollegaen Doriands sang Danser Entre Hommes, men om der også udkommer en fransk udgave af hans nye album, My Name Is Michael Holbrook, er stadig uvist.

Selvom det er ørehængerhits som Big Girl (You Are Beautiful), Lollipop, Rain, Underwater og Good Guys som Mika er kendt for, så er hans mest spændende sange ofte dem der ikke udkommer som singler men ”skjuler sig” på hans albums – gribende sange som Blue Eyes og One Foot Boy. Som sangskriver er Mika nemlig ikke bange for at udlevere sig selv, og især på hans seneste album No Place In Heaven blev der åbnet op for hans følelsesliv med dybt personlige sange som titelsangen, Good Wife og Promiseland som mange bøsser nemt kunne identificere sig med. Derfor venter hans fans nu med åndeløs spænding på hvilke afsløringer fra sit privatliv han vil diske op med på sit nye album. Det bliver utvivlsomt både gribende og lige til at synge med på.

Den seneste forløber for albummet, sangen Sanremo, lyder som lidt George Michael 80er-pop, men skal man sammenligne Mika med nogen, må det næsten være at han er vor tids Elton John med sit store sangskrivertalent og sin eminente evne til at feste godt igennem på en scene. Jo flere danskere der køber hans nye album, des større chance for at opleve ham på den danske koncertscene igen, så spred budskabet: Mika er (ligestraks) tilbage!

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun
Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj