Efterspurgt bog er nu i boghandlen

Af Tejs Ellesøe 18. november 2019

Endelig, ja, endelig skal vi igen møde Elio, Oliver og professor Perlman i bogen Find Me – og denne gang er den på dansk.

Skal du læse Find Me

Det føles som årtier vi har ventet på at efterfølgeren til succesfilmen Call Me By Your Name skulle komme. Den 29. oktober sendte det amerikanske forlag Farrar, Straus and Giroux Find Me på gaden, og bogen har fået en blandet modtagelse – både blandt anmeldere og fans.

I fredags kunne det danske bogforlag Rosinante & Co så endelig sende Find Me ud til det danske publikum og selvfølgelig på dansk.

Vi har endnu ikke læst den danske oversættelse af Find me, men vi har smuglyttet til den engelske version på lydbog.
 
André Acimans nye bog Find Me er groft opdelt i tre sektioner hvor den første handler om Elios far Samuel, anden sektion om Elio og sidste sektion om Oliver. Herefter kommer der en slags konklusion af det hele der hedder Da Capo. Vi bevæger os i en tidszone der er op til 25 år efter sommeren i Call Me By Your Name.

Hvis du ikke ønsker spoilers, skal du stoppe her. 

Tempo
Første sektion har titlen Tempo, og den handler om Samuel Perlman, fortalt fra hans synsvinkel. Sami er blevet skilt fra sin kone, Annella. Her oplever vi ham tage toget fra Firenze til Rom hvor han skal besøge Elio. Selve perioden er ti år fra den dejlige sommer, hvor vi alle sammen hørte om Elio og Oliver.

Sami møder en ung pige i toget på vej til Rom. Det forandrer alt.  

Cadenza
Nu er vi rykket endnu fem år frem i tiden, og her fortæller Elio om sit liv i Paris hvor han bor. Han er en meget talentfuld pianist og begynder ved et tilfælde at se Michel, som er oppe i årene – faktisk en smule ældre end hans far. Elio er omkring 32 år, men selvom han har mødt Michel, har han absolut ikke glemt sin første store kærlighed, Oliver.

Capriccio
Vi rykker endnu engang fem år frem i tiden, og historien fortælles nu fra Olivers synspunkt. Han er 44, professor I New England, USA, han lever det heteroseksuelle liv, er gift og har nu to børn.

Året er 2003, og selv om sommeren 1983 er meget, meget længe siden, har Oliver selvfølgelig heller ikke glemt Elio. Han tager sit liv op til revurdering, og får lyst til at se Europa igen.

Selvfølgelig mødes den stadig lidt usikre Elio og den selvsikre Oliver, og det sker omkring 25 år efter sommeren 1983 – men er de stadig noget for hinanden så mange år efter.

Et smut tilbage til Call Me By Your Name
Er du blandt dem der kun har set filmen Call Me By Your Name, skal du gøre dig selv den tjeneste at læse bogen før du går i gang. André Aciman fortæller meget mere i bogen, end hvad der sker i filmen. Filmen fortæller ikke at Elio går på College i USA, og den fortæller ikke at de mødes igen nogle år efter da Elio opsøger professor Oliver på universitetet i USA.

I slutningen af Call Me by Your Name kan Oliver ikke kende Elio som nu har fuldskæg.

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun
Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj