Nordic Open i DGI-byen trak både mange deltagere og mange danseglade publikummer der kunne nyde mange former for dans i turneringen der var arrangeret af Pandans - her er et engelsk par i gang med rumba i Male Latin.

Glitter og danseglæde i DGI-byen 

Af Per Lundsgaard 1. januar 2020

Pandans og Nordic Open havde igen indtaget DGI-byen med masser af stemning, glitter og danseglæde.

Vild med dans kendisser og en masse andre danseglade publikummer nød dansen i DGI-byen mandag den 30. december, hvor Pandans endnu engang havde inviteret indenfor til Nordic Open for både same-sex og mixed dans.

Den internationale turnering med deltagere fra 15 forskellige lande begyndte kl. 10.00 om formiddagen og sluttede først omkring kl. 21.30 om aftenen, og da havde de seks internationale dommere fundet frem til en masse vindere i de mange rækker der var i løbet af den lange dag.

Om formiddagen var det Female Standard, Mixed Standard og Male Latin der var på programmet. Den største række på dagen hvor 35 par var til start. Mange danske senior par har taget turneringen til sig - og man kan så spørge om hvad en dansepar bestående af en mand og en kvinde har at gøre ved en same-sex konkurrence - men arrangørerne af Nordic Open har meldt ud at til deres turnering må man danse med hvem man vil - både mænd og kvinder - og det er da en herlig udmelding. Der var også enkelte af de mixede par der i løbet af dansen skiftede fra herre til dame fatning - det var meget charmerende og vagte stor jubel i salen. Det trick benyttede vinderne sig af - det var det tyske par Gerhard Pfuender og Elke Meissner der løb med sejren foran det danske par Stig Bülow og Malene Olsen - i finalen så man bl.a. vinderen af den Store jule-og nytårs bagedyst Henrik Lindegaard med partneren Helen Overgaard, de fik en fjerde plads i dagens mixed standard turnering. Standard er de fem standarddanse som er Engelsk vals, Tango, Wienervals, Slowfox og Quickstep - som man ved hvis man har set Vild med dans - det var da også Dronningen af Vild med dans, Anne Laxholm der overrakte præmierne sammen med sin mand Hans-Henrik Laxholm.

I Female Standard blev vinderne det ungarske par Reka Fuliki og Maria Glotz der var ret suveræne i den klasse og der var ingen danske par i finalen. Lidt mere spænding var der i Male Latin hvor niveauet var noget højere end ved det sidste Nordic Open i København i 2017, men de danske dansere Giles Hoxer og Esben Weiergang Larsen løb med sejren skarpt forfulgt af Darren Whitby og Vishesh Mehta fra UK.

Aftenprogrammet bød på Male Standard, Female Latin og Mixed Latin og her blev der budt på flot dans i alle rækkerne. I Male Standard var det polske par Rafael Chmiela og Grzegorz Dyrda dog helt i egen eminente overlegen stil- og heller ingen danske par i denne finale, men Female Latin blev vundet ganske suverænt af det dansk/svenske par Sandra Thomas og Charlotte Lange. I Mixed Latin var det to danske par der var i en meget tæt kamp om førstepladsen - det var Jason Tuxen og Astja Björk der løb med sejren foran Martin Mooerdieck og Olivia Gjelfort.

Præmierne til de sidste rækker blev bl.a. overrakt af dette års Vild med dans vindere Silas Holst og Jacob Fauerby, det var i det hele taget glædeligt at se den store opbakning til arrangementet fra forskellige Vild med dans deltagere, og også glædeligt at se formanden for Danmarks Sportsdanserforbund bakke op omkring turneringen ved at være tilstede og uddele præmier.

Det var en lang men festlig fyldt op med glæde og kærlighed til dansen - og får publikum var det et noget bedre niveau på dansen end sidste gang turneringen fandt sted, og det var meget glædeligt og det kunne også mærkes på begejstringen på tilskuerpladserne

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj

Hollywoods gyldne skab

Netflix havde 1. maj premiere på den nye mini-serie Hollywood, der beskriver homofobi, racehad og magtmisbrug ...

2. maj
Ben Forster spiller og synger titelrollen i påskemusicalen Jesus Christ Superstar

Vi underholder med Jesus Christ Superstar

Den ultimative påske-musical må være Andrew Lloyd Webbers Jesus Christ Superstar - så den viser vi her i en st...

12. apr

Vi underholder med filmen From Beginning to End

Aftenens film – den sidste inden påsken begynder – handler om et tæt venskab mellem to brødre. 

8. apr