Foto Screenprint Copenhagen Pride

Copenhagen Pride har en løsning

Af Tejs Ellesøe 22. april 2020

Fest og farver bliver det næppe til når der om nogle måneder er pride i København. For man vil primært koncentrere sig om at Copenhagen Pride i år skal være digital.

Hvad er vigtigst for dig når der er pride

Copenhagen Pride har brugt de sidste 14 dage på at gennnemtænke mulighederne for et pride-arrangement efter regeringens forbud mod store forsamlinger den 6. april.

I går havde man så bestyrelsesmøde i Copenhagen Pride, og det resulterede i at Priden besluttede at gennemføre pride i 2020, men under anerledes former.

Lidt over midnat gik forperson Lars Henriksen på “Talerstolen” og sagde:

Kære LGBTQUIAA miljø, kære Københavnere.

Jeg er sikker på at der er mange af jer lige som os, har været ramt af en smule corona-depression, efter regeringens udmelding om forsamlingsforbud strakte helt til slutningen af august.

Det er ramte os hårdt, fordi det betød pludselig at Copenhagen Pride week var omfattet af forsamlingsforbuddet. Men sådan som vi er skruet sammen, så tog det os ikke lang tid før vi sagde; der må findes løsninger. Vi er afhængige af en Copenhagen Pride hvert år. Det er vores energi til at komme gennem vinteren og det er det vi ser frem til og som sommerens højdepunkt, det tror vi osgå gælder for jer.

Så derfor satte vi os ned og spurgte, hvad er det så der kan lade sig gøre! Det kan godt være vi ikke kan gå i samlet flok ned af Vesterbrogade som vi er vant til at gøre i hundredetusindevis, men vi kan gøre alle mulige andre ting. Hvis der er noget denne her periode  med fysisk distancering og hjemmearbejdspladser har vist os, så er det at der er løsninger på alt hvis vi vil. 

Vi har brugt de sidste 14 dage på at tænke os godt om, inf vi har besluttet os for at vi vil se det her som en mulighed for at skabe en Copenhagen Pride Week under nye former, med andre formater med så mange af vores genkendelige elementer som overhoved muligt bevaret og intakt.

Vi er stadig ikke der hvor vi kan melde ud i detaljer hvad der kommer til at ske, men så meget kan jeg sige at vi kommer til at have en Copenhagen Pride Week i august også i 2020. Så hvis nogen allerede er begyndt at bekymre jer om at der er plads i kalenderen mellem den 18. og 23. august, så skynd jer at få markeret Pride Week engang til. For vi kommer til at vi kommer til at være tilstede, vi kommer til at lave aktiviteter og vi kommer til at inddrage jer alle sammen i det omfang vi kan under de regler der gælder til den tid.

En af de ting der er en kerneaktivitet i Copenhagen Pride er vores store menneskerettigheds- og debatprogram. Det kommer vi til at sætte endnu mere fokus på og det vil få endnu mere plads i det samlede program end man har set nogensinde før. Vi vil også give plads til et udvidet kulturprogram i det omfang det kan lade sig gøre. Vi vil også arbejde sammen med kulturorganisationer når de forhåbentlig snart begynder at åbne igen. Vi vil engagere jer alle sammen i aktiviteter som enten kan finde sted, rent fysisk på gaden, eller hjemme i jeres lejligheder, på jeres balkoner. Hvor virkeligheden nu tilsiger os at det kan finde sted.

Alt dette her skal I nok komme til at hører meget mere om, lige nu er det vigtigste bare at få sagt at Copenhagen Pride stadig er Danmarks og Københavns store LGBT+ festival og den kommer til at finde sted i 2020. Også på trods, men også under hensyntagen til at vi skal vise os ansvarlige og tage hensyn til hinanden og sørge for alle kan deltage på en tryg måde som passer til dem og hvor vi også tager hensyn til  at vi ikke udsætter nogen for fare. Det har vi løsninger på, og vi glæder os til at give jer endnu flere informationer i de kommende uger hvordan priden rent faktisk kommer til at finde sted.  

Men herfra skal der bare lyde, velkommen til Copenhagen Pride 2020, vi glæder os til at se jer. Enter via onlinekanaler eller fysisk hvis det kan lade sig gøre. Vi glæder os til at rulle et fantastisk program ud for jer. Som vi aktiverer og engagerer jer på alle mulige måder, og som vil sætte menneskerettigheder og LGBT+ rettigheder i centrum for den debat som er så afgørende for vores samfund. 

Temaet for Copenhagen Pride i 2020 er solidaritet. Solidaritet med hinanden som miljø og det er solidaritet med hinanden som samfundsborgere som er en del af pride bevægelsen. Men også solidaritet med vores søsterprides rundt om i verden, som i hundredevis er blevet aflyst henover sommeren. Det er også for dem, at vi vælger at gennemføre Copenhagen Pride 2020. Så vi kan sikre os at deres stemmer bliver hørt, at deres udfordringer bliver markeret. Alle der har lyst og mulighed for at engagere sig i det vigtige og afgørende arbejde der er at arbejde for med hensyn til LGBT+ menneskers rettigheder i Danmark og i verden har mulighed for at gøre det, også i august 2020.

Jeg glæder mig til at se jer i Pride Week i august”.

Paraden vigtigst
Selvom der normalt ville være underholdning i løbet af ugen, debatter, så kan vi ikke komme uden om at paraden er et højdepunkt og vigtig for mange.

I år kommer paraden af gode grunde ikke til at blive afholdt som vi er vant til, men Copenhagen Pride meddeler at de vil omdanne det til en digital markering og det kan kun blive spændende at følge med i.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også alle...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj

Hollywoods gyldne skab

Netflix havde 1. maj premiere på den nye mini-serie Hollywood, der beskriver homofobi, racehad og magtmisbrug ...

2. maj
Ben Forster spiller og synger titelrollen i påskemusicalen Jesus Christ Superstar

Vi underholder med Jesus Christ Superstar

Den ultimative påske-musical må være Andrew Lloyd Webbers Jesus Christ Superstar - så den viser vi her i en st...

12. apr

Vi underholder med filmen From Beginning to End

Aftenens film – den sidste inden påsken begynder – handler om et tæt venskab mellem to brødre. 

8. apr