Foto Tejs Lindhardt

Sådan åbner Oscar Bar Café 

Af Tejs Ellesøe 17. maj 2020

Selvom intet tyder på det bedste udevejr i morgen, er vi sikre på at mange kommer til at lægge vejen forbi Oscar Bar Café når den genåbner efter flere måneders lukning.

Når københavns rådhusur i morgen mandag den 18, maj slår 10, lukker Oscar Bar Café dørene for første gang siden de måtte lukke for over to måneder siden.

På Oscar glæder man sig til igen at være i kontakt med gæsterne selv om det bliver på afstand. Noget af det corona har lært os i de måneder den har været ubuden gæst som vores dronning sagde, så er det af vi skal holde afstand og vaske hænder grundigt eller spritte af. Sådan vil det også være på Oscar når den åbner mandag.

Det første gæsterne møder på Oscar, vil være to blå linjer med ordene “HOLD AFSTAND”, og sådan vil det også være inde på selve caféen.

De fleste husker nok hvordan Oscar ser ud, men det bliver et andet look man kommer til når man kommer ind. De seneste måneder har stedet nemlig fået en makeover af de helt store. Der er malet, og ikke mindst er der sat spejle op i "pejseenden" så man kan sidde med ryggen til og alligevel se hvad der sker, og ikke mindst hvem der kommer ind. Næsten som i de gode gamle dage da Oscar åbnede for 19 år siden.

Oscar er næsten som den plejer at være, men det vil ikke være muligt at sidde i baren. Ser man efter, så vil man også kunne se at der er kommer ekstra beskyttelse op foran bardisken. Plexiglas er blevet en del af hverdagen, som beskyttelse for personalet såvel som for gæsterne.

Artikel forsætter under billedet

Indenfor kan der være omkring 34 siddende gæster, og selvom vi har plads til mange flere i følge vores kvadratmeter, vil vi hellere være på den sikre side fortæller Jimmy Khilje der ejer Oscar Bar Café til XQ28.dk.

Heldigvis kan der sidde mange flere udenfor, og det har Kommunen også tilladt, fortsætter han

Kommunen åbner armene
Normalt er Københavns Kommune meget “streng”, og har en politik om alt fra hvor et skilt må stå til hvilken farve parasoller en restaurant eller café må have. Det fik restauranten der i øjeblikket går under navnet Mamas der ligger på Regnbuepladsen, at føle da de åbnede. De havde købt tre flotte, brune parasoller til en værdi af 150.000 kr. De havde dog ikke tager højde for at den farve måtte de ikke være. Så de måtte udskifte dem.

En stol og et bord der står udenfor, skal man heller ikke rykke for meget rundt på, ligesom blomsterkummer-ne helst også skal være den rette størrelse.

I disse tider har kommunen imidlertid meddelt at et politisk flertal på Københavns Rådhus er blevet enige om en hjælpepakke til bl.a. caféer og restauranter der skal få flere turister til, og at disse steder kan åbne op for mere udeservering.

Bag aftalen står udover Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, SF, Venstre og Radikale Venstre. Vi spurgte her til aften Tommy Petersen (R), som er en af de politikere der har været med til at lave aftalen, hvad han glæder sig mest til.

Det er virkelig godt, at et sted som Oscar nu kan få mulighed for at åbne med mere plads udenfor, så økonomien bedre kan hænge sammen. Det er særligt hårdt for LGBT+ personer, at mangle sine ‘safe spaces’, hvor de kan møde folk og være sig selv, og der er desværre også en større ensomhed i LGBT+ grupppen end resten af befolkningen. Så steder som Oscar har virkelig været savnet.

Jeg havde gerne set, at vi også havde kunnet finde en løsning for LGBT+ barerne i Indre By, så de kunne bruge noget fortov og p-pladser til udeservering, men der var simpelthen for meget politisk modstand. Vi må håbe på, at Folketinget snart løsner forsamlingsforbudet, så vi igen må være flere mennesker inden for, fortæller Tommy Petersen (R) til XQ28.dk.

Artikel forsætter under billedetMad og drikke skal der til
Når man har været lukket ned så længe som Oscar Bar Café, er det næsten som at starte forfra i en nyåbnet café.

Vi skal næsten starte forfra. Alt hvad vi havde før er smidt ud, olier, madvarer og krydderier. Vi kommer i første omgang ikke til at åbne med fuldt menukort. Ligesom på vores anden café (Dina) kører vi med et mindre menukort, men jeg håber folk har forståelse for dette, og man kan både spise på Oscar og Dina fortæller Jimmy Khilje til XQ28.dk.

Her på redaktionen er vi sikre på at folk har forståelse for det, og at de vil besøge begge steder.

Da XQ28 var forbi Oscar tidligere på dagen, var man mere end klar til at lukke op, og stole og borde er klar til at blive sat på de fastlagte placeringer som er markeret på jorden med sort tape.

Artikel forsætter under billedet

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også alle...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj

Hollywoods gyldne skab

Netflix havde 1. maj premiere på den nye mini-serie Hollywood, der beskriver homofobi, racehad og magtmisbrug ...

2. maj
Ben Forster spiller og synger titelrollen i påskemusicalen Jesus Christ Superstar

Vi underholder med Jesus Christ Superstar

Den ultimative påske-musical må være Andrew Lloyd Webbers Jesus Christ Superstar - så den viser vi her i en st...

12. apr

Vi underholder med filmen From Beginning to End

Aftenens film – den sidste inden påsken begynder – handler om et tæt venskab mellem to brødre. 

8. apr