Foto Tejs Lindhardt

Tivoli er safe og helt klar til at åbne

Af Tejs Ellesøe 4. juni 2020

Tivoli har i de sidste mange måneder ligget i en slags dvale fordi landet og resten af verden blev ramt af coronavirussen i midten af marts. Men nu er Tivoli endelig klar til at genåbne, og det sker mandag den 8. juni.

Tivoli er en af Danmarks største turistmagneter, men det kan blive et temmeligt tomt Tivoli der mandag åbner hvis ikke danskerne begynder at gå mere ud.

Tivoli har i den sidste tid gjort klar til deres åbning og gør det også klart, at de glæder sig, og at man kan være helt sikker på at Tivoli lever op til de regler der gælder i øjeblikket.

Vi er bagud på point pga. Covid-19, men nu tager vi hul på sommersæsonen. Vi har længe forberedt os på at kunne åbne Tivoli i en version, som lever op til myndighedernes sikkerhedskrav omkring afstand, forsamlinger og hygiejne. Vi ser frem til at give gæsterne en sikker og smidig Tivoli oplevelse med nye digitale kø-systemer og vi har en stor, professionel medarbejderstab med erfaring i at håndtere forsamlinger. Senere på sommeren får vi premiere på en helt ny Tivoli Food & Wine festival. Nu ser vi frem til gensynet med gæsterne og vi tager fat på genåbningen af Tivoli med omhu og påpasselighed”, siger Tivolis direktør, Lars Liebst i deres pressemeddelese. 

Kan man lide den gastronomiske verden, så er Tivoli bestemt et mekka af overdådighed, og restauranterne er mere end klar til at tage mod gæsterne og forkæle deres ganer.

Restauranterne er klar
Inden for de nærmeste dage, så melder regeringen ud om om forsamlingsforbuddet kan hæves fra 10 personer til mellem 30 og 50 personer. Om det er 30 eller 50, så er det stadig et stort skridt i forhold til de 10 der i de sidste mange måneder har gjaldt. Restauranterne kan igen tage større selskaber.

Som Lars Liebst kunne fortælle, så har Tivoli fokus på en ny gourmet festival, Food & Wine-festival, som starter op den 29. august og varer frem til den 20. september. 

Her omdannes Tivoli til en mad-oase med boder, fællesspisning og meget mere. Der er inspiration at hente for både regnbuebørnefamilien, den nysgerrige foodie og ikke mindst feinschmeckere. Tivoli Food & Wine festival laves bl.a. i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og det endelige program kommer senere på sommeren.

Garden Deli
Tivoli Food & Beverage står bag det nye koncept Garden Deli, der åbner for første gang her i sommer i Tivoli. Her kan gæsterne få et hurtigt måltid for hele familien. Det er velsmagende mad med vægt på økologi og bæredygtighed, der kan nydes i Tivolis jubilæumshave som i år har fået et ordentligt pift, nye planter og en lille scene som ligger lige ved restauranten Mazzoli’s.

Restaurant Gemyse er også kommet på hjul. Den har fået egen foodtruck lige uden for køkkenhaven, og her kan gæsterne købe signaturfalafler og poké-bowls. Fru Nimb lancerer som noget nyt frisksmurte madpakker og der er også tænkt på vegetaren samt Fru Nimbs yngste gæster.

Crème by Nimb - Nimb har fået en lillesøster
En af nyhederne på gastro-fronten er, at Nimb og Tivoli har udvidet med den nye cafe Crème by Nimb uden for Tivoli. Det har været en ambition at åbne en café uden for Haven og udvikle Nimbs gode køkken i en retning, hvor andre end hotellets gæster også kan få glæde af det. Crème by Nimb har også et to-go område, så man nemt kan tage mad og drikke med sig. Der er cocktailoplevelser med det nye Fairy-Tale Cocktail-menukort med H. C. Andersen-tema og specialdesignede glas i Nimb Bar. Crème by Nimb ligger på Vesterbrogade 1.

Nimb Roof åbner op for tagterrassen med mange special events som f.eks. barbecue aftener omkring poolen. Men både Crème by Nimb og arrangementerne på Nimb Roof kommer vi til at skrive meget mere om her på XQ28.

Gode kulturoplevelser i Tivoli
Man kan vist godt understrege at Tivoli i år ikke er som det plejer at være. Men Kultur er en vigtig del af Tivoli oplevelsen. Sidste år blev der i Koncertsalen og Glassalen solgt 307.000 billetter til koncerter, teaterforstilinger og meget mere. Det placerede Tivoli, som et af Danmarks største mødesteder for kultur og underholdning. 

Det kommer desværre ikke til at ske i år, grundet Covid-19, ligesom fredagsrock også er aflyst.

Skuespilleren Rasmus Botoft genopliver Tivoli Varieté, og han vil i år være konferencier i Glassalen, når der inviteres til Tivoli Varieté anno 2020. Han kaster sig ud i varieté-genren med en række håndplukkede gæster til scenen, og man kan vist godt glæde sig.

På Pantomimeteatret er årets store forestilling en genopsætning af balletten Askepot, med Dronning Margrethe som scenograf, Yuri Possokhov som koreograf og med musik af Oh Land. Også Tim Rushtons populære Accordion Stories kommer tilbage, det samme gør en aften med koreografi af August Bournonville, og den jazzede Et Glimt af i Går, i Dag der havde premiere i sidste sæson. Der spilles selvfølgelig også nogle af de populære pantomimer såsom Harlekin Mekanisk Statue der havde premiere i København i 1800, samt Pjerrots Fataliteter og Spåkvinden. 

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun
Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj