Adam Rippon blev berømt der var den første åbne homoseksuelle atlet der deltog i OL for USA i Kunstskøjteløb.

Dødstrusler mod Adam Rippon grundet donation til sorte transkønnede 

Af Per Lundsgaard 11. juni 2020

Den åbne homoseksuelle olympiske skøjteløber Adam Rippon er blevet truet på livet af en russisk kollega grundet en donation til en organisation for sorte transkønnede.

Adam Rippon, der vandt bronze ved Vinter OL 2018 i Kunstskøjteløb, som første åbne homoseksuelle atlet i disciplinen, tiltrække sig ekstra opmærksomhed fra den russiske OL guld-vinder fra 2002 Alexei Yagudin. Det skete fordi at Adam Rippon donerede 1000$ til The Okra Projekt som er en velgørenhedsorganisation der skaffer mad til sorte transkønnede.

Alexei Yagudin kaldte Adam Rippon for forfærdelig og afskyelig, og tilføjede "Adam, hvornår dør du? Dit misfoster!

Adam Rippon valgte at svare på kommentaren i en video hvor han siger at selvom ingen måske tager sig særligt meget af hvad Alexei Yagudin siger, så er der rigtig mange i den professionelle sportsverden der har de samme synspunkter, der ifølge Adam Rippon bunder i uvidenhed.

"Vi er kommet rigtig langt - men vi har også rigtig lang vej endnu", siger Adam Rippon i videoen, "Jeg tænker at mange er overraskede over at jeg var den første åbne homoseksuelle amerikanske atlet der konkurrerede i kunstskøjteløb ved OL, og det er bare et enkelt godt eksempel på hvorfor så mange føler sig utilpasse og bange for at være dem de er. Der findes folk der er berømte indenfor deres forskellige sportsgrene og som er homofobiske, transfobiske og racister".

Adam Rippon fortsætter sin video med at tale direkte til Alexei Yagudin:"Alexei, jeg håber ikke at du dør, men jeg håber at din verden ikke bliver ved med at være så snæversynet og centreret omkring noget du gjorde for 18 år siden, og som efterlod dig med to dårlige hofter!".

Alexei Yagudin har siden undskyldt sin udtale om at Adam Rippon skulle dø, og prøvede derefter at forklare sine homofobiske udtalelser. Til det svarer Adam Rippon:"Han kan tage sin undskyldning, sin homofobi, transfobi, racisme og sin guldmedalje og proppe dem langt op i r****".

Adam Rippon slutter af med at sende en hilsen til alle hans LGBT-venner i Rusland, både i sportsverden og andre steder, og siger at de er perfekte som de er, og at ingen skal forsøge at overbevise dem om andet. Han har også givet en yderligere donation til The Okra Project på 1000$ - denne gang i Alexei Yagudins navn!

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun
Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj