Til venstre Alex Vanopslagh - Anni Grimm og hendes mand., Foto Liberal Alliance Pressefoto

LA formand smider homofob ud  

Af Tejs Ellesøe 11. juni 2020

Formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, er konsekvent og smider homofob på gaden. Det er måske noget, andre partier kunne lære noget af.

Hvis det står til Alex Vanopslagh, så er der ikke plads til homofober i Liberal Alliance, som er det parti, han har stået i spidsen for siden han blev valgt som formand tilbage i februar måned. Og det gør det tydeligvis, da han lige har indstillet Anni Grimm, som er 2. viceborgmester i Vejen til, at hun ekskluderes fra partiet.

Anni Grimm har i mange år været medlem af Dansk Folkeparti, og der er det tilladt at have homofobiske holdninger, men bliver man citeret for det i pressen, så bliver man banket på plads. Sådan skete det også for Fru Grimm, der i 2017 kom med udtalelser som:

Homoseksuelle er 'afvigere', og deres 'afvigertrang' bliver aldrig normal.

I et debatindlæg i Jyske Vestkysten skrev Fru Grimm:

”Det er frustrerende at opleve, hvordan Danmark og danskerne langsomt, men sikkert bevæger sig i retning af at blive et land for afvigere (...) Afvigere - det være sig homoseksuelle, lesbiske eller andre minoritetsgrupper.

'Problemet opstår jo netop kun, fordi disse afvigere vil påtvinge mig og andre dels at overvære deres mere eller mindre provokerende seksuelle udfoldelser på åben gade eller på landsdækkende tv, dels stiller krav om, at jeg skal synes, at deres afvigertrang er 'normal'. Det er ikke normalt og bliver det aldrig”.

Efter en læserstorm mod Fru Grimm, måtte Dansk Folkeparti også krybe til korset, og officielt fortælle, at det bestemt ikke er partiets holdning. "Det står for Fru Grimms egen regning", sagde de dengang, men det fik ingen konsekvenser for Anni Grimm.

Anni holder fast i taburetten
Grunden til at sagen endnu engang er blusset op er, at Anni Grimm for nyligt skiftede parti. Den tidligere sygehjælper har været i politik siden 2010, hvor hun blev valgt ind i Vejen kommune, dengang for Dansk Folkeparti. I 2018 valgte Fru Grimm at blive løsgænger.

Anni Grimm var løsgænger indtil den 7. juni i år, hvor hun blev medlem af partiet Liberal Alliance. Ekstra Bladet tog derfor en snak med Fru Grimm i anledningen af hendes partiskifte, og her spurgte de ind til, om hun stadig havde de samme holdninger som i 2017.

Ekstra Bladet kunne derfor afsløre, at Fru Grimm stadig havde de samme holdninger, og forlagde disse for Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance.

I de snakke, jeg har haft med Anni Grimm op til hendes skifte til Liberal Alliance, har hun forsikret mig om, at den debat, hun tog dengang, gjorde hende klogere, og at de synspunkter, hun luftede dengang, ikke længere gjorde sig gældende.

Det kan jeg så forstå ikke er rigtigt, i og med at hun offentligt bekræfter sine synspunkter her i artiklen, og jeg vil egentlig gerne takke Ekstra Bladet for at informere mig om det, når Anni ikke selv har gjort det.

På den baggrund vil jeg indstille til Liberal Alliances hovedbestyrelse, som træffer den slags beslutninger her hos os, at Anni ekskluderes fra partiet. Den slags synspunkter hører ikke hjemme i hverken et liberalt og frihedsorienteret parti - eller i 2020”, sagde Alex Vanopslagh til Ekstra Bladet.

Det var en kort fornøjelse på 4 dage, at Fru Grimm fik hos Liberal Alliance, og i så fald hovedbestyrelsen vælger at ekskludere hende, så er hun tilbage som løsgænger.

 

 

 

 

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun
Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj