Army of Lovers-stjerne får fyreseddel

Af Tejs Ellesøe 15. juni 2020

Der er absolut ikke plads til racistiske budskaber i disse dage, det måtte den svenske Army of Lovers-stjerne sande, da han lørdag aften fik en fyreseddel.

Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at der i øjeblikket kører store demonstrationer verden over fordi den sorte amerikaner George Floyd mistede livet under en brutal politianholdelse, hvor en politimand satte sit knæ på halsen af George Floyd. Først begyndte de store demonstrationer i USA, hvor også sloganet ”Black lives Matter” opstod.

Som en steppebrand bredte demonstrationerne sig verden over. Også herhjemme har der været store demonstrationer under ledelse af Bwalya Sørensen. Ligeledes har der været demonstrationer hos vores svenske venner på den anden siden af sundet.

I de sidste mange år har man ikke måtte lave Blackface (hvis en hvid drag feks. Maler sig sort i ansigtet). Ligesom det heller ikke er i orden at efterligne billeder af hvordan George Floyd døde.

Det er ikke altid alle lige forstår alvoren i det, og nogle gange bliver det også for meget for visse folk, og så siges der noget der måske ikke skulle være sagt.

Den svenske multikunstner Alexander Bard som vi bl.a. kender som sanger fra Army of Lovers, debattør, politiker og Tv-vært gik over stregen, da han i Lørdags lavede følgende Tweet:

         
 

Hvis sorte liv betyder så meget, så må sorte liv tage sig sammen, læse meget, gå på arbejde, tjene deres egne penge i stedet for at være afhængige af velfærdssystemet”.

Det svenske samfund reagerede prompte, også fordi den svenske landsholdspilleren Robin Kwamina Quaison skrev følgende på sin instagram ”Jeg er oprørt over den ignorante og racistiske udtalelse og håber, at alle, som tænker det samme, gør sin stemme hørt mod racisme”.

Alexander Bard er i øjeblikket Tv-vært på TV4, som er Sveriges største kommercielle tv-kanal, og de kom med et meget svagt retursvar på Alexander Bards udtalelse. Dette fik Quaison til at reagere meget kraftigt.

”Som arbejdsgiver har I et ansvar! Jeg kræver, at TV4 tager stilling til sagen og handler, jeg kommer til at boykotte alt, som er koblet til TV4”, skriver Quaison.

TV4 tog en snak med Alexander Bard, og gav ham fyresedlen fra det svenske talentshowet Talang, hvor han er en del af juryen sammen med Bianca Ingrosso, LaGaylia Frazier og David Batra.
 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun
Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj