FotoEurovision.tv

Datoer til Eurovision Song Contest 2021 er fundet

Af Elvir Pelešević 15. juni 2020

I år var der desværre ingen Eurovison Song Contest grundet coronapandemi. Til næste år burde showet køre normalt igen. I dag offentliggjorde EBU og de hollandske værter datoer for Eurovision Song Contest 2021.

Som oprindeligt aftalt, finder næste års udgave af Eurovison Song Contest sted i den hollandske havneby Rotterdam. I dag har EBU og de tre hollandske TV-selskaber, som står for at arrangere den største sangkonkurrence, offentliggjort datoerne for diverse shows. Således afholdes den første semifinale den 18. maj, den anden semifinale den 20. maj, mens selve finale er fastsat til den 22. maj. 

Stedet, hvor Eurovision Song Contest 2021 kommer til at udspille sig, hedder stadigvæk Ahoy. Ahoy, hvor der er plads til ca. 16.000 siddende publikummer, var også vært til Junior Eurovision Song Contest tilbage i 2007. Man ved allerede nu, at scenedesignet forbliver den samme, som det ellers skulle se ud i år. Hvorvidt logoet og sloganet bibevares, bliver der taget stilling til undervejs i processen.

De fans, der har købt billetter til konkurrencen i år, er tidligere blevet informeret om, at de enten kan vælge at beholde deres billetter til næste år eller få pengene tilbage. Fristen til at anmode om at få pengene retur er blevet udvidet til den 26. juni. 

Sietse Bakker, som er supervisor for Eurovision Song Contest 2021, udtaler til eurovision.tv: 

“En kombination af musik, artister, fans, konkurrence og det internationale snit, er det, det gør Eurovision Song Contest til noget særligt. Vi har nu et år til grundigt at undersøge alle scenarier sammen med alle de involverede parter, og sørge for at konkurrencen finder sted uanset omstændighederne og med tilpasninger, hvis nødvendigt. Vi sigter stadigvæk højt.”

En række lande har valgt, at lade de artister, der skulle have repræsenteret dem i Eurovision Song Contest i år, også repræsenterer dem til næste år - dog med nye sange, da EBU tidligere har besluttet, at årets bidrag ikke må “genbruges”. Danmark er ikke iblandt disse lande, fordi Danmarks Radio har besluttet at køre Dansk Melodi Grand Prix som sædvanligt i 2021.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun
Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj