Fra den nye serie Tiny Pretty Things på Netflix, om en flok unge balletdansere i Chicago. , Foto Netflix

LGBT på Netflix

Af Per Lundsgaard 7. januar 2021

Netflix har i lang tid taget føringen over de andre streamingtjenester når det drejer sig om repræsentationen af LGBT-film og serier. 

Er det vigtigt med LGBT+ film/serier på streamingtjenester

Vi er i gang med endnu en nedlukning af Danmark, og ingen udsigt til at komme meget ud i den kommende vintertid. Der er brug for noget til at få de lange vinteraftener og dage til at gå, mens en masse er hjemsendte. Streamingtjenesterne har kronede dage, og Netflix har i lang tid satset meget på LGBT-film og serier, mere end konkurrenterne HBO, Disney+ og Viaplay. 

HBO har dog enkelte LGBT-tilbud såsom serierne Looking, og We are here om tre drag-queens der drager rundt i små amerikanske byer for at gøre opmærksom på og forbedre vilkårene for de udsatte og ensomme LGBT-personer i områderne. I februar kommer homo-serien Love, Victor til Disney+ og Viaplay har bl.a. Will & Grace på programmet. 

Men Netflix har et LGBT-trumfkort i producenten og instruktøren Ryan Murphy som har skabt serier som Hollywood, der havde Rock Hudson som en af hovedpersonerne, Glee der også har en masse LGBT-personer i galleriet, Pose der handler om trans-miljøet i 80'ernes New York og The Poltician der har en biseksuel hovedperson.

På film-siden er han manden bag The Boys in the Band bygget over skuespillet af samme navn, der foregår i 70'ernes New York hvor det at være åben bøsse indebærer en masse frustrationer og afsavn der kommer til udtryk i en bitter og spydig tone, og det nyeste skud på stammen er musical-filmen The Prom med Meryl Streep, Nicole Kidmann og James Cordon, om fire Broadway-stjerner der tager til Indiana for at hjælpe en lesbisk pige, der ikke må tage sin pige-kæreste med til prom.

Udover Ryan Murphys mange film og serier, kan man bl.a opleve Handsome Devil om to homoseksuelle drenge på en engelsk kostskole, Gods Own Country om kærligheden mellem en rumænsk gæstearbejder og en engelsk farmer, og så ligger der 12 sæsoner af RuPauls Drag Race klar, samt serien AJ and the Queen hvor RuPaul spiller en mindre glamourøs udgave af sig selv, der tager på tur gennem USA med en genstridig lille pige, der heller vil være en dreng, ved sin side.

Tiny PrettyThings er en helt ny serie der omhandler en flok unge balletdansere i de sidste år på en fiktiv balletskole i Chicago, og den har masser af hede sex scener mellem seriens mænd. Det samme har den populære og meget velskrevne How to get Away with Murder om en gruppe unge jurastuderende der kommer i lære hos den barske forsvarsadvokat Annalise Keating spillet af Viola Davies. 

En anden ny serie på Netflix er Bridgerton som bedst kan beskrives som en sexet udgave af Jane Austen - ikke nok med at den har åbne homoseksuelle skuespillere på rollelisten, den har også en sidehistorie om en homoseksuel adelsmand der lever åbent i et trekants-fohold med sin kone og mandlige elsker. 

Er man til Sci-Fi har den nye Star Trek serie Discovery et åbent homoseksuelt par i besætningen. 

Så der er masser at tage sig til på TV-Streamingen og stadig støtte op omkring LGBT-miljøet og blive underholdt samtidig.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

De unges klimakamp er på programmet på Aveny T i forestillingen Mit navn er Greta.

Greta er ikke alene

Kl. 17.00 torsdag den 6. maj kunne Aveny T som et af de første teatre byde publikum velkommen tilbage til teat...

7. maj
Victor og Benji kysser igen i finale-afsnittet af Love, Victor på Disney+

Skolefest med drama

I sæsonens sidste afsnit af Love, Victor kommer vi til et skolebal der byder på masser af drama men også kærli...

18. apr
Victors første skridt ud af skabet er overfore vennen Felix i ugens afsnit af Love, Victor på Disney+.

Den svære vej ud af skabet

I ugens afsnit af Love, Victor på Disney+ er vi kommet til det svære spring ud af skabet når man endelig har f...

10. apr
Kaj Munks skuespil Ordet er fuld af store følelser og udgaven med Folketeatret er ingen undtagelse.

Find troen

Folketeatret skulle i januar have haft premiere på Kaj Munks klassiker Ordet, men grundet corona blev det ikke...

7. apr