Digteren Elias Sadaq fortæller i den digitale forestilling Den Unge Elias' lidelser om sin første svære forelskelse som homoseksuel muslim. , Foto TV2 Østjylland

Homoseksuel og muslim

Af Per Lundsgaard 9. februar 2021

Folketeatret har til marts digital premiere på forestillingen "Den unge Elias' lidelser", der er skrevet af Elias Sadaq om hans egne oplevelser som ung muslimsk homoseksuel og den første forelskelse i en af samme køn.

Da Elias Sadaq var i sine sidste teenage-år forelskede han sig i en mand, noget der ikke var foreneligt med hans muslimske opdragelse og baggrund. Han følte sig ensom og ulykkelig, som om han var den eneste homoseksuelle muslim i verden. 

Det er den følelse og den tid han nu beskriver i forestillingen der tager udspring i Goethes skuespil Den unge Werthers lidelser om den unge Werther der drives til selvmord af en altoverskyggende kærlighed. Det bliver altså nu til Den unge Elias' lidelser.

Grundet corona er forestillingen optaget og kan opleves digitalt. Billetterne er gratis men der er begrænset plads, også fordi det efter forestillingen er muligt at deltage i en Q&A med Elias Sadaq, så man skal til at skynde sig for at få plads. Man bestiller på Folketeatrets hjemmeside. 

For nylig offentliggjorde Elias Sadaq på TV2 Østjylland et digt han havde skrevet til sin far og mor om forelskelsen i en anden mand og om at han var homoseksuel. Det resulterede i at han ikke har set sin far siden og nu kun har kontakt med sin mor. 

Elias Sadaq har tidligere udgivet digtsamlingen Gadestreger i 2019. Den vandt flere priser, og denne nye forestilling præsenterer nyskrevne digte og fortællinger i et poetisk lydunivers med spørgsmål til eksistensen, selvværdet og selvkærligheden. For hvad gør man af skammen over at elske dem man gør? Hvilke minoriteter findes indenfor minoritetsmiljøet? Hvordan er man en rigtig mand?

Forestillingen kommer til at sætte fokus på at være en minoritet i minoriteten, kampen for at finde sig selv, at være i strid med forventninger fra sit bagland og at lære en ny verden at kende. 

Den unge Elias' lidelser spiller fra 6. - 13- marts digitalt på Folketeatret. Husk man skal bestille billet selvom forestillingen er gratis. Der er allerede udsolgte aftener, så man skal nok skynde sig at sikre billet!

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar