Digteren Elias Sadaq fortæller i den digitale forestilling Den Unge Elias' lidelser om sin første svære forelskelse som homoseksuel muslim. , Foto TV2 Østjylland

Homoseksuel og muslim

Af Per Lundsgaard 9. februar 2021

Folketeatret har til marts digital premiere på forestillingen "Den unge Elias' lidelser", der er skrevet af Elias Sadaq om hans egne oplevelser som ung muslimsk homoseksuel og den første forelskelse i en af samme køn.

Da Elias Sadaq var i sine sidste teenage-år forelskede han sig i en mand, noget der ikke var foreneligt med hans muslimske opdragelse og baggrund. Han følte sig ensom og ulykkelig, som om han var den eneste homoseksuelle muslim i verden. 

Det er den følelse og den tid han nu beskriver i forestillingen der tager udspring i Goethes skuespil Den unge Werthers lidelser om den unge Werther der drives til selvmord af en altoverskyggende kærlighed. Det bliver altså nu til Den unge Elias' lidelser.

Grundet corona er forestillingen optaget og kan opleves digitalt. Billetterne er gratis men der er begrænset plads, også fordi det efter forestillingen er muligt at deltage i en Q&A med Elias Sadaq, så man skal til at skynde sig for at få plads. Man bestiller på Folketeatrets hjemmeside. 

For nylig offentliggjorde Elias Sadaq på TV2 Østjylland et digt han havde skrevet til sin far og mor om forelskelsen i en anden mand og om at han var homoseksuel. Det resulterede i at han ikke har set sin far siden og nu kun har kontakt med sin mor. 

Elias Sadaq har tidligere udgivet digtsamlingen Gadestreger i 2019. Den vandt flere priser, og denne nye forestilling præsenterer nyskrevne digte og fortællinger i et poetisk lydunivers med spørgsmål til eksistensen, selvværdet og selvkærligheden. For hvad gør man af skammen over at elske dem man gør? Hvilke minoriteter findes indenfor minoritetsmiljøet? Hvordan er man en rigtig mand?

Forestillingen kommer til at sætte fokus på at være en minoritet i minoriteten, kampen for at finde sig selv, at være i strid med forventninger fra sit bagland og at lære en ny verden at kende. 

Den unge Elias' lidelser spiller fra 6. - 13- marts digitalt på Folketeatret. Husk man skal bestille billet selvom forestillingen er gratis. Der er allerede udsolgte aftener, så man skal nok skynde sig at sikre billet!

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

DMGP har brug for et ansigtsløft her og nu

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Radio (DR) de otte sange, der skal deltage i årets Melodi Grand Prix (DM...

18. feb

Bonding-fiasko

Den nye sæson af “Bonding” er kommet på Netflix, og vi skal endnu engang ind i bondage- og stand-up-verdenen, ...

10. feb

Olly fortolker It's a Sin fra Pet Shop Boys 

Years & Years forsangeren Olly Alexander der i øjeblikket hitter i Russell T. Davies TV-serie It’s a Sin, tage...

9. feb

It’s a Sin - ny serie på HBO 

Det er måske en af de vildeste serier der længe er set, henvendt til direkte til LGBT+ miljøet. En serie om en...

1. feb