Foto Youtube

DMGP deltagere er på plads - Mike Tramp vender tilbage 

Af Elvir Pelešević 10. februar 2021

Danmarks Radio (DR) har i dag løftet sløret for hvilke 8 sange der skal dyste i årets Melodi Grand Prix (DMPG). Vinderen skal forsvare de danske farve i Det Internationale Melodi Grand Prix (Eurovision) senere på året i Rotterdam.

For knap to uger siden annoncerede DR at Martin Brygmann og Tina Müller skal være værter for årets DMGP som grundet coronarestriktionerne vil blive afholdt i DR Byen. 

I dag blev det offentliggjort hvilke 8 sange skal deltage i showet man også plejer at betegne som “Danmarks største folkefest”. Her er deltagerliste:

Fyr & FlammeØve os på hinanden 

Fyr & Flamme består af Laurits Emanuel og skuespilleren Jesper Groth som bl.a. er kendt fra serien “Sygeplejeskolen”. De hittede sidste år med sangen “Menneskeforbruger”. Ifølge bandet er deres DMGP-sang som i øvrigt er skrevet af Laurits Emanuel, anderledes i forhold til deres traditionelle sange der handler om tab, forfald og hjertesorg. “Øve os på hinanden” er en glad sang med discovibes. 

Nanna OliviaHvileløse hjerter 

21-årige Nanna begyndte at synge allerede som 3-årig. Som 10-årig var hun med i AllStars – et program hvor kendte danskere ledede et kor i en konkurrence mod andre korledere. Dengang var Nanna Olivia med i Anna Davids kor. Det er netop Anna David som har skrevet sangen “Hvileløse hjerter” sammen med Nicolai Levring og Casper Sørensen. Anna David er et kendt navn i dansk musik. Hun slog igennem som kunstner i 2005 og har tidligere deltaget i DMGP. Om “Hvileløse hjerter” siger Nanna at det er en powersang der taler om følelser efter et brud med en kæreste hvor man prøver at komme videre selv om det er svært. 

Jean MichaelBeautiful 

Jean Michel blev kendt i Danmark i 2012 da han deltog i X-factor som en del af en duo med sangerinden Nicoline Simone. Siden da har Jean Michel kombineret sin kærlighed for musikken med dans da han har optrådt i Wallmans shows i Cirkusbygningen i fire år, ligesom han også har medvirket i musicals som ”Hair” og ”Hairspray”. “Beautiful” er skrevet af bl.a. sanger og sangskriver Clara Sofie Fabricius der hittede tibage i 2011 med ’Når tiden går baglæns’ og skuespiller og sanger Johannes Nymark der i 2016 vandt DMGP som medlem af gruppen “Lighthouse X” med sangen ’Soldiers of Love’. Om sin sang siger Jean Michael at den hylder mangfoldighed.

Chief 1 og Thomas Buttenschøn: Højt over skyerne

Chief 1 har deltaget flere gange i DMGP som sangskriver. Hans sange vandt konkurrencen i 1997, 2012 og 2015. Det er første gang Chief 1 skal optræde som sanger i DMGP. Det samme gælder Thomas Buttenschøn som startede sin musikkariere i 2005 og til dato har udgivet 7 albums. Duoen indledte deres samarbejde i 2018 og har indtil nu udgivet to sange sammen: “Alt er godt” og “Sol i december”. Chief 1 og Thomas står også bag deres DMGP-sang i år som de har skrevet i samarbejde med Nermin Harambašić. Om sit og Thomas’ DMGP-projekt siger Chief 1 at de har en god og ægte energi som de gerne vil præsentere for familien Danmark. Intet er planlagt eller kalkuleret – til gengæld kan vi forvente masser af glæde og kærlighed af “Højt over skyerne”.

Claudia CampagnolAbracadabra

33-årige Claudia Campagnol er mest kendt  inden for jazz- og soulverdenen. Hun komponerede sin første sang som 12-årig, og hele to gange har hun været nomineret til Danish Music Awards. Sangskriverne bag “Abracadabra” er nogle succesfulde navne. Melanie Wehbe stod bag den svenske vindersang "Move" sidste år, mens Emil Lei, også sidste år, var med til at skrive den danske vindersang "Yes". Sammen skrev de "Love is Forever" der vandt DMGP i 2019. Louis Jarto er den tredje sangskriver i teamet. Claudia beskriver “Abracadabra” som “en enkel men storslået sang der tager en med til et drømmeunivers hvor man fortrylles af musikken og følger med i en overjordisk vals båret af en varm og gylden stemme, hele vejen til gåsehud og minder om evig kærlighed.”

The Cosmic TwinsSilver Bullet 

Popduoen “The Cosmic Twins” blev formet tilbage i 2018 og består af tvillingerne Chris og Alec. Tvillingerne har siden turneret i hele Danmark med næsten 100 shows, deltaget i DR-programmet LIVE, udgivet en EP, en musikvideo og en håndfuld singler. ’Silver Bullet’ er skrevet af DMGP-veteranen Lise Cabble der har skrevet ikke færre end 4 vindersange til DMGP. Senest i 2019 da Leonora vandt med sangen ’Love Is Forever’. Ifølge tvillingerne handler sangen “Silver Bullet” om at have fest samtidigt med at man har kærestesorger. De forventer at den nok skal få publikum op at køre med masser af energi. 

Mike Tramp: Everything Is Alright

Ja, den er god nok. Mike Tramp som vandt DMGP i 1978 som forsanger i gruppen “Mabel”, er tilbage i konkurrencen. Mike har en lang og flot karriere bag sig. Han har bl.a. turneret internationalt med bands som “Freak Of Nature” og “White Lion” samt udgivet 12 soloalbums. Sidste år fejrede han 25 år som solosanger med at udgive opsamlingen “Trampthology.” Om sangen “Everything Is Alright” som Mike Tramp selv har skrevet, siger han at det et ærligt nummer som er skrevet direkte fra hjertet – uden bagtanker eller kække krumspring. “Jeg kan være 100 procent tro mod mig selv og behøver ikke at tage nogen maske eller grimasse på. Jeg er den jeg er”, udtaler Mike Tramp.

Emma Nicoline: Står lige her

Emma Nicoline er stærkt inspireret af 1980’erne i sin musik som hun for alvor begyndte at beskæftige sig seriøst med det seneste år hvor hun har samarbejdet med producer Jeppe Pilgaard. De er begge blandt tekstforfatterne til DMGP-bidraget. De andre tekstforfattere er Adam Kalwa, Jacob Jørgensen, som tidligere var en del af gruppen “Psyched Up Janis,” og Patricia Namakula Mbabazi, som var en del af “Alien Beat Club” der blev nummer to i X Factor i 2009. Emma fortæller at sangen “Står lige her” er skrevet til en nær veninde der havde brug for hjælp men ikke var klar til at modtage den.

Alle sange kan høres på dr.dk fra klokken 14:00 og på diverse streamingtjenester fra klokken 15:00.

DMGP afholdes lørdag den 6. marts 2021, begynder klokken 20 og kan følges på DR1 og DRTV.

Eurovisionen finder stedt i Rotterdam fra den 18. til den 22. maj. 

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

De unges klimakamp er på programmet på Aveny T i forestillingen Mit navn er Greta.

Greta er ikke alene

Kl. 17.00 torsdag den 6. maj kunne Aveny T som et af de første teatre byde publikum velkommen tilbage til teat...

7. maj
Victor og Benji kysser igen i finale-afsnittet af Love, Victor på Disney+

Skolefest med drama

I sæsonens sidste afsnit af Love, Victor kommer vi til et skolebal der byder på masser af drama men også kærli...

18. apr
Victors første skridt ud af skabet er overfore vennen Felix i ugens afsnit af Love, Victor på Disney+.

Den svære vej ud af skabet

I ugens afsnit af Love, Victor på Disney+ er vi kommet til det svære spring ud af skabet når man endelig har f...

10. apr
Kaj Munks skuespil Ordet er fuld af store følelser og udgaven med Folketeatret er ingen undtagelse.

Find troen

Folketeatret skulle i januar have haft premiere på Kaj Munks klassiker Ordet, men grundet corona blev det ikke...

7. apr