Rufus Gifford – nu som serie på Netflix (Aprilsnar)

Af Tejs Ellesøe 1. april 2021

Det bliver spændende at følge optagelserne til den nye Netflix-serie “Et Ambassadøreventyr” der starter til efteråret i København.

Det er lidt over fire år siden Rufus Gifford forlod posten som USA's ambassadør i Danmark, en post han tiltrådte i september 2013. Han blev udnævnt af den daværende amerikanske præsident, Barack Obama, fordi han som finansdirektør for dennes præsidentvalgkampagne havde sikret mange penge til kampagnen. 

Hele Danmark tog meget hurtigt den charmerende 39-årige ambassadør til sig, og vi blev meget hurtigt på fornavn med Rufus. Der blev afholdt mange receptionerne i den officielle ambassadørbolig, Rydhave, og ambassadøren var meget socialt anlagt, og der gik heller ikke længe før han fik selskab af sin mand, Dr. Stephen DeVincent, som ellers havde et job som dyrlæge Massachusetts.

Det var ikke kun Danmark i almindelighed der tog ambassadøren til sig, det gjorde hele det danske LGBT+ miljø bestemt også, og der blev også i forbindelsen med Copenhagen Pride afholdt reception hvor op mod 200 var inviteret fra de forskellige LGBT+ organisationer, politiske parter og LGBT+ pressen.

I 2016 fik USA en ny præsident – en vi ikke behøver nævne navnet på her – og når det sker skifter  man også ud i administrationen, og det betyder også at der sendes en ny ambassadør til Danmark. Rufus Gifford havde derfor sidste dag som ambassadør den 20. januar 2017.

Rufus sluttede på toppen, han fik sin egen dokumentarserie på DR, “Jeg er Ambassadøren”. Serien fik to sæsoner og var så populær, at den også blev vist i en periode på Netflix.

Hele eventyret sluttede med at Rufus og manden Stephen blev gift på Københavns Rådhus, han fik tildelt hædersbevisningen Storkorset af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, af Danmark.

I Biden-administrationen beklæder Rufus Gifford i dag den vigtige stilling som protokolchef.

Nu som serie
Det kommer nok ikke som den store overraskelse at der det sidste år med Corona/Covid-19 ikke har været lavet mange film og serier rundt omkring i verden. Tiden er dog blevet brugt flittigt til at skrive manuskripter.

Før Rufus Gufford gik ind i politik, boede han i en årrække i Hollywood hvor han var filmproducer, manuskriptforfatter og bl.a. fundraiser af penge til filmproduktioner. Det var også her han fik idéen til den kommende Netflix-serie. Rufus er også medforfatter på manuskriptet, og serien kommer til at hedder “Et Ambassadøreventyr”. Det bliver den populære italienske filminstruktør Luca Guadagnino, der bl.a. er kendt for filmen “Call Me By Your Name” og HBO-serien “We Are Who We Are” der skal instruerer den kommende serie.

Spørg mig ikke hvor idéen kom fra, men pludselig var den der bare, og efter at have talt med Stephen om det, besluttede jeg at skrive på en historie. Da Netflix tidligere har vist dokumentaren Jeg er ambassadøren med meget store seertal, kontaktede jeg Netflix som straks gav thumbs up. Det bliver et spændende projekt at følge”, fortæller Rufus Gifford til XQ28.

Hvem skal så spille Rufus Gifford? Ja, her har man valgt den britiske skuespiller af samme fornavn, Rufus Sewell, som man bl.a. kender fra filmen “The Illusionist”. Som manden Stephen DeVincent er det den amerikanske Avatar-skuespiller Stephen Lang, som faktisk igner den rigtige Stephen en smule.

De fleste af optagelserne kommer til at foregå i Danmark, bl.a. på Rydhave, Københavns Rådhus og ved Copenhagen Pride.

Optagelserne starter til efteråret og har et budget per afsnit på 5 millioner dollars – det svarer til ca. 31 millioner danske kroner. Der er foreløbig planlagt 12 afsnit, og går alt efter planen, vil man kunne se serien på Netflix i efteråret 2022.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

De unges klimakamp er på programmet på Aveny T i forestillingen Mit navn er Greta.

Greta er ikke alene

Kl. 17.00 torsdag den 6. maj kunne Aveny T som et af de første teatre byde publikum velkommen tilbage til teat...

7. maj
Victor og Benji kysser igen i finale-afsnittet af Love, Victor på Disney+

Skolefest med drama

I sæsonens sidste afsnit af Love, Victor kommer vi til et skolebal der byder på masser af drama men også kærli...

18. apr
Victors første skridt ud af skabet er overfore vennen Felix i ugens afsnit af Love, Victor på Disney+.

Den svære vej ud af skabet

I ugens afsnit af Love, Victor på Disney+ er vi kommet til det svære spring ud af skabet når man endelig har f...

10. apr
Kaj Munks skuespil Ordet er fuld af store følelser og udgaven med Folketeatret er ingen undtagelse.

Find troen

Folketeatret skulle i januar have haft premiere på Kaj Munks klassiker Ordet, men grundet corona blev det ikke...

7. apr