FotoTejs Lindhardt

Hvordan smager regnbuen?

Af Tejs Ellesøe 1. juni 2021

Hvem kender ikke Sømods Bolcher, og hvem har ikke haft et af de smagsfulde bolcher i munden. Firmaet er Kongelig Hofleverandør så de kongelige spiser også disse bolcher.   

Hvordan smager en regnbue? Det er nok et hypotetisk spørgsmål som vi aldrig får svar på, men når man leger med regnbuer, må man også godt have en vis fantasi.

Vi er netop gået ind i den officielle pridemåned. Her kommer mange firmaer med deres regnbuekollektioner, og for lidt over 14 dage siden fik vi en god ide – synes vi selv.

Den gode ide bestod i at vi godt kunne tænke os at se et ægte regnbuebolche, så derfor tog vi kontakt til et af de ældste og mest anerkendte bolchekogerrier i Danmark.

Historien om Sømods Bolcher
Når man står i gården ind til Sømod, kunne man godt ønske at man boede i en af lejlighederne, for den søde duft af kogt perlesukker kan få enhver til at smelte. Der er så meget historie i den gård, hvor det hele næsten startede. Egentlig skal man over på den anden side af Nørregade, i nummer 49 på 2. sal, for her startede Hr. Hansen nemlig som bolchekoger i 1891.  

Dengang var det meget normalt at sønner skulle overtage deres fædres firmaer, men da Hr. Hansen ingen sønner havde, der kunne træde i faderens sukkerspor, så tænkte han på sin barndomsven Martin Søemod hvis tredje søn, Theodor,kom til at overtage. Først i 1920 kom bolchekogerriet til at hedde Sømods Bolcher.

Firmaet er gået i arv fra generation til generation, og i dag er det Michael Søemod der driver det gamle firma, mens næste generation er kørt i stilling, for Camilla og Mike Søemod er også med i produktionen.

Vi skal finde en smag
Da vi præsenterede Sømods Bolcher for vores ide om et regnbuebolche, vendte de hurtigt tilbage med svaret at de skam allerede havde et 5-stribet regnbuebolche med tutti-fruttismag. Men de kunne godt tilføje den ekstra farve, lilla.

Vi tog hurtigt mod tilbudet, og besøgte dem i baggården til Nørregade. Her fik vi en snak om bolcher og historie. Vi mødte også “bolchedrengene”, som de bliver kaldt, og her blev i dagens anledning lavet et regnbuefarvet bolche, bestående af rød, orange, gul, grøn, blå og lilla, med en kerne af hvid.

Det er en spændende process, og vi må ærligt indrømme at det er et flot bolche.

Men nu kommer I – altså XQ28's læsere – på en lille opgave. For I kan være med til at bestemme den kommende smag af Regnbue-bolchet som det kommer til at hedde.

Klik ind på vores Facebook her, og fortæl os hvad du synes en regnbue smager af.

 

   

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Ganløse Kro kan igen byde på festlig revyaften med god mad i sommeren 2021.

Lang revyaften i Ganløse

Man glæder sig altid til Ganløse Revyen - til dels maden og til dels den hyggelige revy med den helt specielle...

14. jun
Der er gang i køkkenet hos Husets Teater hvor den forrygende satireforestilling The Wave of Shit spiller.

Køkkensatire hitter

Husets Teater byder indenfor i køkkenet helt oppe under taget, til en sjov og overrumplende omgang brokkeri.

12. jun
Pygmalion med sit kunstværk i Mungo Parks kunstige opdatering af Myten i Galathea 3000.

Problemer med kærlighedsdukke

Mungo Park Teater har problemer med både kærlighedsdukke og forestilling i et kikset forsøg på at kaste nyt ly...

9. jun
Det er herrerne der er i front i den forrygende danseforestilling Two Lions and a Castle med Dansk Danseteater.

Forrygende danseaften

Dansk Danseteater nyeste forestilling kredser omkring forsøget på at lave det perfekte show — og forsøget vise...

6. jun