Foto Betina Vesterby

Pride på 5th Avenue

Af Betina Vesterby 9. juni 2021

På Manhattan er det essentielt at skilte for og hylde os under selve pride ugen. Men hvem tør skilte for os i hele pride måneden? Vi har taget et kig på 5th Avenues eksklusive butikker

Inden jeg smutter nedad avenuen på min Citybike, som er newyorkernes udgave af en bycykel — tænker jeg, at Louis Vuitton, Apple og Nike helt sikkert vil have strejf af regnbue på deres facader.

Og i modsat retning, forventer jeg intet drys eller glimmer fra Trump bygningen.

Manhattans gader er (heldigvis) stadig fri for 10.000 biler i minuttet, så det er ikke med livet som indsats, at jeg tager mig tid til at kigge til højre og venstre på facaderne, når jeg langsomt triller ned af den berømte avenue.

Jeg starter ved kanten af Central Park, lige ved The Plaza. Hotellet som man måske kender fra Alene Hjemme filmen - og jeg slutter ved 42nd Street. Det er nemlig den her distance, der er den allermest prestigefyldte.

© Betina Vesterby

Apple skuffer. I skrivende stund, ingenting der. Men skråt overfor på den anden side, svæver et massivt flag hos det ekslusive shopping center Bergdorf Goodman. Lige ved indgangen. Ja, faktisk ved alle deres indgange.

I samme bygning ligger smykkegiganterne Van Cleef & Arpels. De har også et kæmpe flag samt blomster udsmykning i regnbue nuancer. Deres støtte er massiv - og vidste man ikke bedre, kunne det ligne så vel ligne en stor gay club.

Louis Vuitton skiller sig derimod ud ved ikke, at have den mindste antydning af noget som helst på deres hvide facade. Jeg tænker at det bare må være et spørgsmål om tid. For med Virgil Abloh ved designer roret, plejer der altid, at ske et eller andet bjergtagende. Både med tøj, sko og ja - facader.

Sko brandet UGG er i særklasse. Vinder af support. Jeg har sjældent set noget lignende. ALT er indsmurt i regnbuer og støttende budskaber. Ikke bare på facaden — men i hele butikken. Tøj, sko, bukser, reklamer. Alt er i regnbuer. De prøver ikke at være politiske korrekte. De er det. Helt ind i hjertet.

© Betina Vesterby

Puma & Adidas er også med. Puma med en skarp, frisk, og indbydende facade - medens Adidas ret visuelt kun lige består med nød og næppe. De har nemlig valgt at smække et stort rødt dragende 50% off tilbudsskilt op - lige i læseretningens højre del, så man hurtigt slår væk fra deres Pride plakat og istedet fokuserer på det der tilbud.

Club Monaco er min favorit. Smukt og enkelt. Full frame regnbueflag i deres ene vindue. Smukt omringet af deres logo og identitet. Less is more. Virkeligt smukt.

Nike springer vi over. Til stor overraskelse. Men tænker de må have noget planlagt når deres årlige Be True kollektion udkommer.

Turens sidste regnbue, finder jeg hos H&M. De har gennemtænkte kampagner på hele facaden. Farver, fotografier og fortællinger. Visuelt indbydende og super fint.

Måske har andre butikker støttende beskeder, afdelinger, flag eller lignende. Men denne artikel er baseret på facaderne i skrivende stund, hvilke er begyndelsen af pride måneden. Hvad ser hr. og fru. New. York når de går op og ned af 5th.

Applaus til de ovennævnte butikker for, at turde skille sig ud i en måned. Vores måned.

© Betina Vesterby

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar