Foto Betina Vesterby

Pride på 5th Avenue

Af Betina Vesterby 9. juni 2021

På Manhattan er det essentielt at skilte for og hylde os under selve pride ugen. Men hvem tør skilte for os i hele pride måneden? Vi har taget et kig på 5th Avenues eksklusive butikker

Inden jeg smutter nedad avenuen på min Citybike, som er newyorkernes udgave af en bycykel — tænker jeg, at Louis Vuitton, Apple og Nike helt sikkert vil have strejf af regnbue på deres facader.

Og i modsat retning, forventer jeg intet drys eller glimmer fra Trump bygningen.

Manhattans gader er (heldigvis) stadig fri for 10.000 biler i minuttet, så det er ikke med livet som indsats, at jeg tager mig tid til at kigge til højre og venstre på facaderne, når jeg langsomt triller ned af den berømte avenue.

Jeg starter ved kanten af Central Park, lige ved The Plaza. Hotellet som man måske kender fra Alene Hjemme filmen - og jeg slutter ved 42nd Street. Det er nemlig den her distance, der er den allermest prestigefyldte.

© Betina Vesterby

Apple skuffer. I skrivende stund, ingenting der. Men skråt overfor på den anden side, svæver et massivt flag hos det ekslusive shopping center Bergdorf Goodman. Lige ved indgangen. Ja, faktisk ved alle deres indgange.

I samme bygning ligger smykkegiganterne Van Cleef & Arpels. De har også et kæmpe flag samt blomster udsmykning i regnbue nuancer. Deres støtte er massiv - og vidste man ikke bedre, kunne det ligne så vel ligne en stor gay club.

Louis Vuitton skiller sig derimod ud ved ikke, at have den mindste antydning af noget som helst på deres hvide facade. Jeg tænker at det bare må være et spørgsmål om tid. For med Virgil Abloh ved designer roret, plejer der altid, at ske et eller andet bjergtagende. Både med tøj, sko og ja - facader.

Sko brandet UGG er i særklasse. Vinder af support. Jeg har sjældent set noget lignende. ALT er indsmurt i regnbuer og støttende budskaber. Ikke bare på facaden — men i hele butikken. Tøj, sko, bukser, reklamer. Alt er i regnbuer. De prøver ikke at være politiske korrekte. De er det. Helt ind i hjertet.

© Betina Vesterby

Puma & Adidas er også med. Puma med en skarp, frisk, og indbydende facade - medens Adidas ret visuelt kun lige består med nød og næppe. De har nemlig valgt at smække et stort rødt dragende 50% off tilbudsskilt op - lige i læseretningens højre del, så man hurtigt slår væk fra deres Pride plakat og istedet fokuserer på det der tilbud.

Club Monaco er min favorit. Smukt og enkelt. Full frame regnbueflag i deres ene vindue. Smukt omringet af deres logo og identitet. Less is more. Virkeligt smukt.

Nike springer vi over. Til stor overraskelse. Men tænker de må have noget planlagt når deres årlige Be True kollektion udkommer.

Turens sidste regnbue, finder jeg hos H&M. De har gennemtænkte kampagner på hele facaden. Farver, fotografier og fortællinger. Visuelt indbydende og super fint.

Måske har andre butikker støttende beskeder, afdelinger, flag eller lignende. Men denne artikel er baseret på facaderne i skrivende stund, hvilke er begyndelsen af pride måneden. Hvad ser hr. og fru. New. York når de går op og ned af 5th.

Applaus til de ovennævnte butikker for, at turde skille sig ud i en måned. Vores måned.

© Betina Vesterby

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Sommerens bedste animationsfilm, Luca er her

Disney+ frigav i dag den skønne film Luca – måske med et tvist af Call Me by Your Name.

18. jun
Ganløse Kro kan igen byde på festlig revyaften med god mad i sommeren 2021.

Lang revyaften i Ganløse

Man glæder sig altid til Ganløse Revyen - til dels maden og til dels den hyggelige revy med den helt specielle...

14. jun
Der er gang i køkkenet hos Husets Teater hvor den forrygende satireforestilling The Wave of Shit spiller.

Køkkensatire hitter

Husets Teater byder indenfor i køkkenet helt oppe under taget, til en sjov og overrumplende omgang brokkeri.

12. jun
Pygmalion med sit kunstværk i Mungo Parks kunstige opdatering af Myten i Galathea 3000.

Problemer med kærlighedsdukke

Mungo Park Teater har problemer med både kærlighedsdukke og forestilling i et kikset forsøg på at kaste nyt ly...

9. jun