Arkiv, Foto Tejs Lindhardt

Brøndby får ikke bøde for bøsseslagsang 

Af Tejs Ellesøe 22. juli 2021

Hummel er sponsor for Brøndby og Copenhagen 2021/ World Pride men har ikke ønsket at svare på hvad de vil gøre ved problemet i Brøndby. 

2. pinsedag, den 24. maj i år, havde Brøndby og ikke mindst deres fans en fest. De vandt nemlig Danmarksmesterskabet. Kort før kampen peppede Brøndbyfans hinanden op, og FC Nordsjællands spillere blev mødt med homofobiske tilråb ”lå lå lå, bøsserne fra Farum af”.

Man havde egentlig håbet at Brøndbyfans havde lært lektien da Fodboldens Disciplinærinstans i 2019 straffede dem med en bøde på 25.000 kr. for at råbe ”Fischer han er gay allez allez..” mod FCK-spilleren Viktor Fischer.

Brøndby har nu modtaget en bøde på 450.000 – ikke fordi der igen igen blev skrålet ”homoslagsange”, men bl.a. fordi sikkerheden til kampen ikke var i top, da fans væltede ind på Brøndby stadion efter kampen.

Fodboldens Disciplinærinstans har i denne omgang valgt ikke at straffe Brøndby for deres fans homofobiske råb.

Vi har forsøgt at få Jens Hjortskov, som er formand for Fodboldens Disciplinærinstans i tale vedrørende de homofobiske tilråb, men Jens Hjortskov har ikke reageret på vores henvendelse.

XQ28 forelagde historien for DBU, og her siger Jakob Høyer, kommunikationschef; ”Fodboldens Disciplinærinstans er en selvstændig, uafhængig enhed. Jeg kender ikke deres agenda og får ikke information om, hvilke sager, de tager op. Det melder de ud, når de ta'r dem op”. 

Brøndby melder også klar ud;
For det første vil jeg meget gerne understrege, at vi absolut ikke er ligeglade. Det hører ingen steder hjemme, hverken på et fodboldstadion eller i andre dele af samfundet. Vi har en løbende dialog med klubbens aktive fans, hvor vi drøfter en lang række emner, heriblandt også opførsel. Når enkelte fans træder ved siden af, som desværre var tilfældet ifm. kampen mod FC Nordsjælland som du beskriver i din mail nedenfor, så er det noget vi tager meget seriøst og som vi bringer op på møderne med fans. hvor vi tager tydelig afstand fra det ligesom vi uddeler karantæner til de personer som har gjort det og som kan identificeres. Vi har også flere gange gjort det tydeligt igennem medierne, at vi selvfølgelig ikke mener, at det på nogen hører hjemme i fodbold og at vi tager stærk afstand fra det”, siger Christian Schultz, der er Kommunikations- og pressechef i Brøndby IF.

Hummel er ligeglade
Egentlig burde det ikke være så svært at lave klare regler på området: ”Vi vil ikke høre homofobiske tilråb”. Vil man ikke gøre det, må der lægges pres på fodboldklubbernes sponsorer, og to af dem vi har været i kontakt med hos Brøndby, er Hummel og Danske Bank.

Danske Bank vendte meget hurtigt tilbage;   

Vi tager afstand fra enhver form for diskriminering og forventer, at Brøndby og andre samarbejdspartnere arbejder for at forhindre den type adfærd, som beskrives her. Det er også et synspunkt, vi vil tage med, når det eksisterende samarbejde skal evalueres”, siger Niels Bang-Hansen, chef for erhvervskunder i Danske Bank.

Vi har skrevet til Hummel som også er sponsor for Brøndby, men selv om vi har rykket dem, er de i skrivende stund vendt tilbage. Det tolker vi som at de er ligeglade.

Lige nu er Danske Bank og Hummel også Main Official Partners for World Pride, men hvordan kan de ignorere at Hummel er ”ligeglade”? Det afventer vi i skrivende stund svar på fra Copenhagen 2021.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Benched med Uppercut Danseteater blev aftenens bedste værk i årets udgave af Copenhagen Summer Dance.

Flot udendørs danseaften

Årets udgave af Copenhagen Summer Dance på Ofelia Beach er i corona året blevet mere dansk end den plejer. Det...

23. jul
Samspillet er voldsomt godt mellem Alban Lendorf og Sonja Richter i Frøken Julie på Bellevue Teatret.

Stærk klassiker på Bellevue

Bellevue Teatret kommer stærkt igen efter corona-nedlægning med en kraftfuld klassiker udgave af Strindbergs F...

20. jul
Der er fuld knald på farver og store numre i den festlige musical Vi maler byen rød på Nyborg Vold.

Grand Prix musical er et hit på Nyborg Vold

Der er glad musik og boblende spilleglæde i årets forestilling fra Nyborg Voldspil.

19. jul
Alle årets medvirkende i Verdensballetten 2021.

Hurra for kunsten

Verdensballetten er et flot eksempel på en samling og fejring af kunsten, med blandingen af musikere, sangere ...

16. jul