Foto Tejs Lindhardt

Kasper Hjulmand er Årets Laks

Af Elvir Pelešević 20. august 2021

Kasper Hjulamand, landstræneren for det danske herrelandshold i fodbold, er blevet tildelt prisen "Årets Laks" af LGBT+ Danmark.

“Årets Laks” er en pris som LGBT+ Danmark har uddelt i forbindelse med Copenhagen Pride siden 2003. Prisen er en hyldest til og en anerkendelse af det arbejde der bliver gjort for at skabe en bedre, mere inkluderende og retfærdig verden for LGBT+ personer.  

Hjulmand modtager prisen fordi han under sommerens EM i fodbold blandede sig i den debat om brug af regnbuefarver på stadioner der opstod i forbindelse med at Ungarns regering tidligere i år indførte en lov der gør det ulovligt at "vise og promovere" homoseksualitet for børn og unge under 18 år. UEFA forbød EM-stadionet i München i at være oplyst i regnbuefarver fordi man mente tiltaget havde politiske undertoner. UEFA’s handlemåde fik Hjulmand til at blande sig i debatten. Dengang sagde han bl.a.:

“Fodbold er det største sociale fænomen i verden, og hvis vi bruger det rigtigt, så kan vi skabe nogle sociale forandringer, som er gode. Og det har intet med politik at gøre, og jeg bryder mig ikke om politiske statements, for det er det her ikke for mig. Hvad er politik, og hvad er mere fundamentale menneskerettigheder, som man skrev under på i 1948? (FN's menneskerettighedserklæring). Vi er født lige, og vi hylder diversiteten, og vi hylder, at alle har lige ret. For mig har det intet med politik at gøre.”

Kasper Hjulmand udtaler i pressemeddelelsen at han er glad for at modtage prisen. Samtidig understreger han at det betyder endnu mere for ham hvis prisen kan sætte fokus på de udfordringer vi har – hjælpe og gøre en forskel. 

Du kan se overrækkelsen af prisen "Årets Laks" til Kasper Hjulmand her

De seneste 10 års vindere af “Årets Laks”

2020: LGBT Asylum for organisationens bemærkelsesværdige arbejde for at hjælpe LGBT+ flygtninge med at navigere i det danske asylsystem og med at opbygge et socialt netværk her i Danmark.

2019: FSTB - Foreningen til Støtte for Transkønnede Børn for at sætte fokus på transkønnede børns udfordringer både politisk og socialt, samtidig med at de har etableret en rådgivning til de forældre, hvis børn er transkønnede.

2018: Forfatter Leonora Christina Skov for sin selvbiografiske roman "Den, der lever stille", som giver en stemme til alle LGBT+personer med problematiske oplevelser i bagagen.

2017: Den norske ungdomsserie "Skam" for at have bragt et nuanceret og realistisk billede af at være ung og homoseksuel.

2016: Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg for beslutningen om at fjerne transkønnethed fra afsnittet med psykiske sygdomme. 

2015: CPR-kontoret for deres gode håndtering af den nye lov om juridisk kønsskifte. 

2014: Daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for sit arbejde for homoseksuelles ret til ægteskab. 

2013: Martin K.I. Christensen for at være grundlægger af ILGA, en fælleseuropæisk organisation for LGBT'ere. 

2012: Lars Aslan Rasmussen (S) fra Københavns Borgerrepræsentation for sin rolle som giftefoged i Københavns Kommune, hvor han kaldte homoseksuelle par for ægtefolk. 

2011: 16-årige X Factor-vinder Sarah Skaalum Jørgensen og Caspian Drumm modtog prisen for at være forbilleder for deres jævnaldrende efter at være sprunget ud som henholdsvis lesbisk og transperson i en tidlig alder.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Vi følger tre børn under og efter terrorangrebet på Twin Towers i forestillingen Generation 9/11 på Edison.

Terror i børnehøjde

Mungo Park og Betty Nansen er gået sammen om en forestilling der undersøger hvad der skete med den amerikanske...

18. sep
Stig Rossen er triumferende sikker i rollen som Jabbadoor i den nye flotte udgave af Atlantis i Tivoli.

Hil Atlantis!

Tivoli og Mikkel Rønnow har lavet en smuk og elegant udgave af Atlantis der gør hvad den kan for at skjule vær...

17. sep

Sex education er tilbage

Vi skal endnu engang tilbage til Netflix’ originale serie Sex Education hvor vi selvfølglig igen skal møde de ...

16. sep
Det er Lars Mølsted som Den Store Stygge Ulv der får hele salen hvinende med sig i musicalen De tre små grise på Fredericia Musicalteater.

En, to, tre små grise

Fredericia Musicalteater genåbner med en frisk musical for hele familien.

15. sep