Søren Espersen, Foto Ft.dk /XQ28 grafik

Søren Espersen til angreb mod regnbueflaget … igen

Af Elvir Pelešević 24. august 2021

Han gjorde det sidste år … og han har gentaget bedriften igen i år. Dansk Folkepartis folketingsmedlem Søren Espersen kan simpelthen ikke acceptere, at Folketinget og offentlige bygninger flager med regnbueflaget i forbindelse med Pride. 

I forbindelse med sidste års Copenhagen Pride, skrev Søren Espersen i en opdatering på Facebook den 19. august følgende:

Herfra stor respekt for alt det, Regnbueflaget symboliserer. Men, kammerater, det flag bør altså ikke vaje over Christiansborg! Foran Folketinget vajer hver dag Dannebrog og ind i mellem, når vi har udenlandsk besøg, det pågældende lands nationalflag. Vi flager IKKE for eller imod politiske holdninger. Men et flertal af Præsidiets medlemmer VILLE have Regnbueflaget op. Pia Kjærsgaard forsøgte forgæves at forklare den historiske fejltagelse for sine præsidie-kolleger, men forgæves.“

Hans kritisk vandt ikke genlyd hos Folketingets Præsidium, skønt Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (A), ikke afviste dengang, at flagreglerne kan blive justeret hen ad vejen.

I dag iværksatte Søren Espersen et nyt angreb på regnbueflaget. Han skrev følgende på Facebook:

World Pride er ovre for denne gang. Jeg oplevede et København med Regnbuebanneret flagrende foran mange firmaer. Udmærket, det må de selv om. Men ikke udmærket, når det var hejst foran offentlige bygninger, og dén uskik må ændres, når det går løs næste år. Hvorfor? Fordi LGBTQ+ er en lobbyist/pressionsgruppe med klare holdninger, som bl.a. har til hensigt at presse lovgiverne og regeringen i en særlig retning, hvorfor det er rent ud surrealistisk, at Christiansborg flager med banneret, og dermed blåstempler LGBTQ+s holdninger. Lad det derfor være absolut sidste gang, banneret vajer fra Borgen og andre offentlige bygninger!”

Søren Espersen er ikke den eneste politiker, der har ytret sin utilfredhed med, at offentlige bygninger flager med regnbueflaget. Villum Christensen (LA), som er viceborgmester i Slagelse, har så sent som i søndags udtrykt sin uenighed med, at kommunen skal flage med regnbueflaget. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Stig Rossen er triumferende sikker i rollen som Jabbadoor i den nye flotte udgave af Atlantis i Tivoli.

Hil Atlantis!

Tivoli og Mikkel Rønnow har lavet en smuk og elegant udgave af Atlantis der gør hvad den kan for at skjule vær...

17. sep

Sex education er tilbage

Vi skal endnu engang tilbage til Netflix’ originale serie Sex Education hvor vi selvfølglig igen skal møde de ...

16. sep
Det er Lars Mølsted som Den Store Stygge Ulv der får hele salen hvinende med sig i musicalen De tre små grise på Fredericia Musicalteater.

En, to, tre små grise

Fredericia Musicalteater genåbner med en frisk musical for hele familien.

15. sep
Sofie Elkjær Jensen kan ikke holdes nede som det lysende midtpunkt i Faust på Operaen, her omgivet af dansere fra Tivoli.

Faust til låns – med benspænd

Alle komponister skriver på baggrund af hvad de har hørt og set i deres liv, og alle kunstnere skaber for og...

11. sep