Foto LEGO©

LEGO hopper igen med på queervognen

Af Tejs Ellesøe 15. september 2021

LEGO har igen været i “tænkeklods”, og sammen med den amerikanske serie Queer Eye som kan opleves på Netflix, giver de nu de fem drenge deres helt eget LEGO-sæt.

Man kan vist godt tillade sig at sige at den danske LEGO-koncern i mange år har været bagud på LGBT+ området, men det rådede de bod på da de i maj måned for første gang viste os hele farvepaletten i “LGBT+ progress-flaget" som legoklodser incl. matchende figurer, som helt klar er blevet et samleobjekt. 

Man kunne så tro, at LEGO nu havde gjort deres del og så ville de lægge mangfoldigheden på hylden. Men nej, hos LEGO leger man videre.

Queer Eye
Er der noget LEGO i årtier har været kendte for, så er det at følge med når der er store begivenheder. De fleste kender nok Star Wars-universet som er kommet som LEGO-byggesæt. Senest i den genre kan man se den populære mandalorianhjelm som “Boba Fett” bærer i serien. Der findes LEGO Minions, figurer fra Harry Potter-universet, Ghostbuster-bilen og nu senest altså Queer Eye.

Ja du læste rigtigt: LEGO har nemlig lavet figurerne Karamo, Jonathan, Tan, Antoni, Bobby og deres tidligere hund Bruley. Vi stiftede for første gang bekendtskab med gang Queer Eye i februar 2018 på streamingtjenesten Netflix, og og de fem fyre indtog meget hurtigt vores queer-hjerter.

Det er efterhånden over et år siden at vi sidst så de fem fyre, men de har heller ikke rigtigt kunnet fortage sig noget pga. coronapandemien.


I en pressemeddelse skriver LEGO Group og Queer Eye at de nu kan afsløre dette fantastiske sæt for at  fejre det kreative udtryk og fremme positivitet.

Sættet består af en model af lejligheden, deres “loft”, den de bruger som base, og hvor de får deres ideer. Sættet er skabt i samarbejde med Queer Eye-skaberen Scout Productions og Matthew Ashton der er vicepræsident for design i LEGO Group og hoveddesigner af det nye sæt. Man har også arbejdet tæt sammen med de fem drenge.

“Queer Eye har haft en så positiv indvirkning på så mange menneskers liv, og derfor er vi begejstrede for dette samarbejde. Det minder os om at vi skal tage os tid til at fejre venlighed og hjælpe med at bygge hinanden op. I dette sæt har vi fanget temaer der er centrale for både LEGO Group og showet - omsorg, kreativitet, læring og sjov. Mens Fab Five genopbygger menneskers liv, er vi på mission for at inspirere folk til at blive kreative og hjælpe med at genopbygge en mere positiv verden,” siger Matthew Ashton i pressemeddelelsen.

Vi skulle egentlig have oplevet 6. sæson i juni, men det skete ikke pga. corona, og hvornår 6. sæson løber over skærmen hos Netflix vides ikke.

En ting er dog sikker: Du kan købe Fab Five “Queer Eye” sættet fra 1. oktober hos LEGO.

Sættet, der er skabt i partnerskab med Queer Eye -skaberen Scout Productions i et partnerskab udtænkt af showets licensbureau IMG, vil være tilgængeligt globalt fra 1. oktober på www.LEGO.com, LEGO -butikker og udvalgte detailpartnere.

Se her

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kortfilmsfestival: Innocently

Nogle gange skal venskaber udforskes, for måske er chancen der for den eneste ene, måske er den der ikke – det...

19. okt

Kortfilmsfestival: Notti Bianche - Hvide nætter

Uanset om det er Danmark eller Italien, så er det at finde en lejlighed ikke altid lige nemt, og det er det he...

19. okt

Kortfilmsfestival: Masked

Når man er transmand, er det nok ikke lige en kjole der står på ønskelisten, men ikke desto mindre så er det d...

18. okt

Kortfilmsfestival: Hann

Andri, en nervøs teenagedreng, skjuler og undertrykker sin seksualitet af frygt for sin maskuline fars reaktio...

18. okt