Vi havde stadig sex under Corona 

Af Tejs Ellesøe 30. september 2021

Særligt de unge tog Søren Brostrøm på ordet da han sagde de berømte ord der gik verden rundt midt i pandemien: Sex er godt. Sex er sundt. Mange endte med en klamydia. 

Selvom Danmark gik i stå marts sidste år da coronaepidemien bevægede sig ind over landet, og vi satte vores liv på pause, er smitten med klamydia desværre ikke faldet i samme periode.

Ifølge Statens Serum Institut er klamydia den hyppigste seksuelt overførte bakterielle infektion i Danmark, og selvom den har været det i mange år, burde man måske tænke at der ville være en ændring i perioden med nedlukning.

Det har der imidlertid ikke været, for forskerne har sammenlignet antallet af laboratoriebekræftede klamydiatilfælde fra marts 2020 til april 2021 med perioden fra marts 2018 til april 2019. Her har antallet af smittede ikke ændret sig. Der var godt nok ca. 25% færre klamydiatilfælde i 20/21, men der blev samtidig taget ca. 30% færre test i den periode, fordi mange udsatte ikkeakutte henvendelser til lægen.

I juni og juli blev der taget flere tests end der plejer, men herefter og frem til april 2021 har antallet af klamydiatilfælde ligget på samme niveau som i 2018/19,” siger overlæge Michael Christiansen fra SSI. Han fortsætter:

Vi har også sammenholdt antallet af klamydiatilfælde med offentligt tilgængelige data om de konkrete covid-19-restriktioner og befolkningens reaktion på dem. Her synes der ikke at være nogen sammenhæng. Covid-19-restriktionerne har derfor ikke haft nogen effekt på spredningen af klamydia.”   

Man har også kigget isoleret på 2020, og her ligner det nogenlunde de andre år; der er smittet lige så mange med klamydia som der plejer.

Der blev i 2020 påvist 34.689 klamydia-tilfælde hvilket er en smule mindre end 2019 hvor der var 35.688. Blandt de testede viser det også at det er de unge der løber med klamydia-pokalen, for dem der blev testet mest positive var dem i alderen 15-24 år.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kortfilmsfestival: Innocently

Nogle gange skal venskaber udforskes, for måske er chancen der for den eneste ene, måske er den der ikke – det...

19. okt

Kortfilmsfestival: Notti Bianche - Hvide nætter

Uanset om det er Danmark eller Italien, så er det at finde en lejlighed ikke altid lige nemt, og det er det he...

19. okt

Kortfilmsfestival: Masked

Når man er transmand, er det nok ikke lige en kjole der står på ønskelisten, men ikke desto mindre så er det d...

18. okt

Kortfilmsfestival: Hann

Andri, en nervøs teenagedreng, skjuler og undertrykker sin seksualitet af frygt for sin maskuline fars reaktio...

18. okt