Foto Tejs Lindhardt

Knap 10.000 MIX CPH-billetter sat til salg

Af Tejs Ellesøe 25. oktober 2021

I disse år kæmper den københavnske LGBTQ+ festival for sin overlevelse, men man kan næppe give coronaen skylden for det ringe program.

I fredags startede den københavnske filmfestival MIX Copenhagen hvor der i perioden fra 22. oktober til 31. oktober er 72 filmvisninger, fordelt med 12 visninger i Empire Bio på Nørrebro og 60 visninger i Cinemateket i indre København.

Det flotte filmkatalog kom på gaden den 24. september hvor billetterne også blev sat til salg. Filmfestivalen satte ca. 9246 billetter til salg i de to biografer, men frem til 22. oktober blev der kun solgt 1959 stk., hvilket svarer til ca. 21,2%.

Selvom kataloget som altid ser flot, lækkert og indbydende ud, kan man ikke sige det samme om indholdet. Tværtimod er det i år noget af en tynd kop te.

Selvom programmet er ualmindeligt tyndt i år, er der stadig nogle film som er værd at kaste penge efter. Mix Copenhagen vil ikke officielt vil sige at de har hårdt brugt for at folk kommer i biografen, men det har de – og de skal nok ikke regne med at sælge mere end 50% af de udbudte billetter i år.

Vi kan anbefale disse film:

Firebird – en helt usædvanlig historie med et meget højt budget. Den bliver vist to gange. Første gang var i går, den 24. oktober, hvor Cinemateket viste den i deres største sal med plads til 182 (der blev kun solgt 84 billetter). Skal du ind og se den, er næste visning den 28. oktober, og her er det Empire bio der viser filmen i deres sal 2 med med plads til 186. Her skal man skynde sig, for der er 56 billetter tilbage.

Se traileren her


Boy Meets Boy er en god fortælling om to meget forskellige fyre der har en lejlighed sammen i Berlin. Denne film blev også vist første gang den 24. oktober i Empire Bios sal 3 der kan rumme 126 personer, men den solgte kun 74 billetter. Næste visning er den 31. oktober i Cinematekets største sal Carl med plads til 182, og her er der lige nu stadig 97 ledige billetter.

Se traileren her


White Lie er en glimrende lesbisk film, og dem er der ikke så mange af. Den blev desværre kun vist en gang, og det var i dag. Det var Empire Bio der havde den på programmet i deres vist mindste sal hvor der er plads til 58 personer. Der blev dog kun solgt 20 billetter hvilket er en skam. Får man mulighed for at se filmen et andet sted, bør man klart gøre det.

Se traileren her


Cicada er også en strålende film om en fyr der tager turen gennem den biseksuelle verden. Den bliver vist to gange: i dag den 25. oktober i Cinematekets Carl biograf med plads til 182, og der blev kun solgt 40 stk. Du kan nå at se den 30. oktober i Empires Sal 3 hvor der i skrivende stund er 70 ledige pladser.

Se traileren her


The Man with the Answers er en græsk homofilm – og dem er der ikke så mange af. Den handler om en ung græker, der møder en tysker. Den er seværdig og lidt anderledes end de film der produceres i den angelsaksiske verden.
Filmen vises to gange: i dag den 25. oktober i Cinematekets Astabio hvor der er plads til 140, men der blev kun solgt 49 billetter. Empire Bio viser også filmen den 26. oktober kl 19.30 i sal, men her er samtlige 186 pladser udsolgt.

Se traileren her


Poppy Field er en usædvanlig film fra Rumænien. Den viser hvordan livet som homoseksuel leves i et samfund hvor homofobien er ulidelig. Her er begge visninger i Cinemateket, den ene den 28. oktober i Asta, her er solgt 27 ud af 140, mens der den 29. oktober i Carl salen er solgt 68 billetter, ud af 182.

Se traileren her

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Scenen med Kragerne er et af højdepunkterne i balletten Snedronningen i Tivolis Koncertsal.

Snedronning – i dronningens klæ’r

H.C. Andersens Snedronningen i ballet-repremiere med justeringer af både trin og scenografi.

3. dec

Sex, Disco og House of Gucci

Stjerneinstruktøren Ridley Scott er på fortrinlig vis kommet i mål med dét, der ellers kunne ligne én lang rek...

2. dec
Nøddeknækkeren er tilbage med lyserød julestemning på Kongens Nytorv.

Nøddeknækker med både godt og skidt

Den hidtil tredje klassiske Nøddeknækker-ballet herhjemme, har sine både fortrin og mangler.

29. nov
Der er flotte scener i den rituelle forestilling Nattens Ende på Glyptoteket.

Teatralsk rituel 

Teatret Sort/Hvid er gået sammen med Songbirds v/Lotte Andersen og Glyptoteket om at skabe korværket Nattens E...

29. nov