Canada vil forbyde omvendelsesterapi

Af Elvir Pelešević 31. oktober 2021

Det skal være forbudt at ”omvende” LGBT+ personer i Canada med forskellige former for tvivlsom terapi. 

Lovforslaget blev vedtaget af det canadiske parlaments underhus, hvor hele 263 stemte for og kun 63 stemte mod. Med dette tiltag vil man gøre det forbudt at tvinge LGBT+ personer i omvendelsesterapi. Det kan dog først blive endeligt vedtaget i Senatet efter Canada har afholdt valg. Canadas premierminister, Justin Trudeau, har lovet at gøre det til en topprioritet, at lovforslaget bliver ført ud i praksis, hvis han bliver genvalgt.

En undersøgelse foretaget af Community-Based Research Centre i 2020 viste, at omkring 47.000 mænd fra seksuelle minoriteter i Canada har oplevet omvendelsesterapi. Formålet med omvendelsesterapi er at omvende LGBT+ personer til ciskønnede heteroseksuelle. Det kan for eksempel foregå gennem bøn, adfærdsregulering eller psykoanalyse. Nogle steder bliver der brugt mere ekstreme metoder som elektrochok, vold eller seksuelt misbrug.

Hvis lovforslaget bliver til praksis, vil det ikke kun gøre det forbudt i Canada at tvinge LGBTQ+ personer til at gennemgå omvendelsesterapi. Det vil også gøre det forbudt at tjene penge på omvendelsesterapien, praktisere den og reklamere for den. Et problem med Canadas nye lovgivning kan dog være, når en LGBT+ person frivilligt vælger at indgå i et omvendelsesforløb.

I Danmark er regeringen i gang med at undersøge muligheden for at indføre et forbud mod omvendelsesterapi over for mindreårige.

Beskæftigelsesministeriet har i en pressemeddelse af 21. august 2021 meddelt følgende:

Mindreårige skal ikke udsættes for forsøg på at omvende eller kurere deres seksualitet eller kønsidentitet. En ny undersøgelse peger desværre på, at den håbløse og forældede tankegang om omvendelsesterapi finder sted i Danmark. Og at dem, der udsættes for det, har øget risiko for blandt andet ensomhed og selvmordstanker. Ingen skal omvendes fra deres seksualitet eller kønsidentitet, og det sender vi nu et helt klart og tydeligt signal om. Vi skylder de børn og unge, der oplever omvendelsesterapi, at reagere. Derfor handler vi nu.

Undersøgelsen, som Beskæftigelsesministeriet henviser til, er udarbejdet af Als Research i år, og består af data fra undersøgelser fra henholdsvis 2015 og 2020. Undersøgelsen indikerer bl.a., at 8 % af LGBT+ personer i Danmark har oplevet, at personer i deres omgangskreds har forsøgt at “omvende” dem fra deres seksuelle orientering eller kønsidentitet. Endvidere har 3 % af LGBT+ personer i Danmark har oplevet, at deres familie – på et eller flere tidspunkter i deres liv – har forsøgt at ”helbrede” dem for deres seksuelle orientering eller kønsidentitet, enten ved hjælp af en læge, en psykolog/psykiater, en religiøs vejleder, en slægtning eller ven af familien, gennem brug af religiøse/åndelige ritualer eller på andre måder. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Scenen med Kragerne er et af højdepunkterne i balletten Snedronningen i Tivolis Koncertsal.

Snedronning – i dronningens klæ’r

H.C. Andersens Snedronningen i ballet-repremiere med justeringer af både trin og scenografi.

3. dec

Sex, Disco og House of Gucci

Stjerneinstruktøren Ridley Scott er på fortrinlig vis kommet i mål med dét, der ellers kunne ligne én lang rek...

2. dec
Nøddeknækkeren er tilbage med lyserød julestemning på Kongens Nytorv.

Nøddeknækker med både godt og skidt

Den hidtil tredje klassiske Nøddeknækker-ballet herhjemme, har sine både fortrin og mangler.

29. nov
Der er flotte scener i den rituelle forestilling Nattens Ende på Glyptoteket.

Teatralsk rituel 

Teatret Sort/Hvid er gået sammen med Songbirds v/Lotte Andersen og Glyptoteket om at skabe korværket Nattens E...

29. nov