Katastrofesalg hos Mix Copenhagen 

Af Tejs Ellesøe 8. november 2021

Mix Copenhagen Filmfestival er slut, og salget er opgjort. Et godt stykke under halvdelen af billetterne blev solgt, så man kan vist godt betegne det som et katastrofesalg.   

Sidste søndag blev der sat punktum for den 36. Mix Copenhagen LGBT+ Filmfestival hvor der blev vist film i biograferne Empire og Cinemateket.

I starten af festivalenugen dristede vi os til i en artikel at kalde programmet for det ringeste vi længe havde set, og det står vi selvfølgelig stadig ved. Da festivalen startede den 22. oktober var der blevet solgt 1959 billetter, svarende til 21,2% af de udbudte billetter. På de ti dage festivalen varede blev der solgt yderligere 2110 billetter.

Ved slutningen af festivalen kunne vi tælles os frem til at der var blevt solgt 4069 (rest 5173) hvilket i gennemsnit svarer til 406 billetter per dag. Det kan lyde af meget, men med 72 visninger i de 10 dage svarer det til at der ca. var 56 personer til hver visning.

Vi har kigget nærmere på hvilke film der var store succeser, og her kan bl.a. nævnes åbningsfilmen Bliss der solgte 140 ud af 140, kortfilmen Nordic Light der solgte 169 ud af 182, Aids Diva: The Legend of Connie Normand solgt 140 ud af 140, Firebird solgte 166 ud af 186.

Tre film som absolut ikke solgte, var Rainbow der kun solgte 8 billetter ud af 140 pladser den 23/10, Nico der solgte 5 billetter ud af 58, og Wrath of desire som solgte 12 ud af 140.

Har Netflix skylden?
Mange peger på at streamingtjenester som Netflix og HBO Max har skylden for at festivaller som Mix Copenhagen ikke kan løbe rundt, at folk hellere vil se film hjemme i deres varmer stuer. Men når film som bl.a. Firebird kan sælge billetter til en næsten fyldt sal, må problemet ligge et andet sted, og her skal festivalledelsen nok kigge dybt i den interne ledelse og på indkøb af film der rent faktisk er interesse for.

520 uafhentet billetter
Ud af de omkring 9242 billetter det var muligt at købe, lå der til næsten hver forstilling uafhentede billetter når billetsalget lukkede. I Empire på Nørrebro er man kommet let uden om det problem, for der kan man simpelthen ikke reservere billetter. Det er anderledes hos Cinemateket, hvor vi talte 520 uafhentede billetter ud af 7826. Det er selvfølgelig et problem for biografen og for Mix Copenhagen, men det er da også useriøst ikke at hente sine billetter.

Ringe hos Mix Copenhagen
I 2018 solgte filmfestivalen 38% af sine billetter, mens der i 2019 var en lille fremgang at spore med  et salg på 40%. Der var sat lidt flere billetter til salg i år, og Mix Copenhagen endte med at sælge ca. 4069 billetter hvilket svarer til 44%. 

Selvom der er en lille fremgang at spore for dette års salg af biografbilletter, så er der stadig langt over halvdelen der ikke blev solgt.

Vi er kommet frem til disse tal ved at tælle solgte billetter på hver enkelt visning, i sekunderne op til at billetsalget lukkede. Nogle få lukkede før vi fik talt, og her har vi ladet tvivlen komme festivalen til gode ved at regne det som udsolgt sal.

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Nøddeknækkeren er tilbage med lyserød julestemning på Kongens Nytorv.

Nøddeknækker med både godt og skidt

Den hidtil tredje klassiske Nøddeknækker-ballet herhjemme, har sine både fortrin og mangler.

29. nov
Brødrene Løvehjerte på Det Kongelige Teater er flot og farverig eventyr for hele familien.

Magisk Løvehjerte

Det Kongelige Teater har repremiere på deres flotte udgave af Astrid Lindgrens eviggrønne eventyr om Brødrene ...

22. nov

En forvirrende affære

Ny dukke, Chuckys tilintetgørelse, genkomst af seriemorderen Tiffany og hovedpersonen Nica Pierce fra Chucky (...

22. nov
Det er de tre skuespillere der gør Smask til en lattersucces på Mungo Park.

Moderne morskabsteater om tabet af kærligheden

Mungo Park i Allerød kommer med et godt bud på en moderne komedie om den tabte kærlighed.

21. nov