FotoPexels.com

LGBT personer oplever stadig mange udfordringer som turister 

Af Elvir Pelešević 5. juni 2022

Den internationale bookingtjeneste, Booking.com, har offentliggjort en rapport omkring en række udfordringer, som LGBT+-rejsende stadig møder, når de rejser rundt i verden som turister. Ifølge tjenesten er det behov for store forbedringer. 

Den hidtil mest omfattende undersøgelse af rejser for LGBT+-personer fra Booking.com belyser synspunkter, bekymringer og rejsepræferencer samt oplevelser fra tidligere ophold, de nuværende realiteter og forhåbninger om en mere inkluderende fremtid inden for rejser. 82% af LGBTQ+-rejsende har haft mindre imødekommende eller ubehagelige oplevelser når de har rejst, og 64% siger at de er nødt til at tænke på deres sikkerhed og velvære.

Undersøgelsen er foretaget blandt LGBT+-rejsende fra 25 forskellige lande rundt om i verden og viser at negative oplevelser er mest almindelige når de rejsende er ude i offentligheden (31%). Dem, som oftest oplever dette, er LGBTQ+-rejsende fra Indien (100%), Danmark (97%) og Mexico (93%).

Undersøgelsen viser de barrierer for inkluderende rejser der fortsat er for LGBT+-rejsende, og den indikerer også at det at rejse i teorien og i praksis nogle gange er to forskellige ting for denne gruppe af rejsende. For hver anden (52%) LGBT+-rejsende repræsenterer det at rejse tid til at slappe af og få ro i hovedet. Dog er realiteten at der er nogle forskellige ekstra overvejelser de skal gøre sig i forbindelse med hele rejseoplevelsen, som dem der ikke er en del af denne gruppe, nok aldrig behøver at tænke på.

Over halvdelen (55%) af LGBT+-rejsende har oplevet diskrimination mens de rejste. Det kan f.eks. være at blive udsat for stereotype forestillinger (28%), at blive stirret på, grint af eller verbalt overfaldet af andre rejsende (18%) og/eller de lokale (17%). Derfor er det ikke overraskende, at det er mere komplekst at planlægge en rejse for LGBT+-rejsende – i forbindelse med alt lige fra at vælge et rejsemål og hvilke aktiviteter de skal deltage i.

Arjan Dijk, Chief Marketing Officer og Senior Vice President hos Booking.com, siger følgende om resultatet af undersøgelsen: 

“Som homoseksuel rejsende har jeg selv stået over for barrierer i forbindelse med at rejse og diskrimination, men jeg har også være vidne til progressive forandringer henover årene. Ved at gøre noget for at bane vejen for en mere inkluderende branche håber vi, at have sat gang i en større forandring som vil forbedre standarden for rejser for alle.”

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skal vi på ferie i 2022? 

De fleste af os har fem ugers ferie, men det store spørgsmål er, om vi igen i år vælger Danmark, eller om vi b...

Verden bliver aldrig nogen sinde den samme. Sådan sagde mange under coronakrisen, hvor de fleste blev i ...

Momondo: 10 gode forslag til feriesteder 

“Få en uforglemmelig oplevelse i pridens tegn, og få nye venner i disse lande, som alle har strenge antidiskri...

Jagten på den store LGBT+ gruppe og de over 82 milliarder danske kroner, som købekraften er for d...

’Elvis’ hylder både kongen af rock’n’roll og den afroamerikanske arv

Der sker i øjeblikket noget spændende med genren biopic. Den biografiske film skildrer og dramatiserer ikke ...

23. jun

Du kender kunstneren Andy Warhol, men kender du mennesket?

Marilyn Monroe i fluorescerende farver. Sidestillede kopier af Campbell's Tomato Soup. Du kender dem helt sikk...

19. jun
De tre medvirkende professionelle skuespillere i den ganske fine forestilling fra Parkteatret i Frederikssund om krigsflygtninge.

Fin forestilling om krigsflygtninge

Parkteatret fra Frederikssund var på besøg ved CPH Stage festival og viste deres fine og tankevækkende foresti...

13. jun
De fire medvirkende i Svendborg Sommerrevy Rottefælden 2022, med Jan Schou i glansrollen som Dronningen.

Rottefælderevy i friskt tempo

Årets Rottefælderevy er igen på Svendborg Teater og ikke i Rottefælden ude i Caroline Amalie skoven, og det kl...

3. jun