Foto Copenhagen Pride

Er Copenhagen Pride sig selv nok?

Af Tejs Ellesøe 10. juli 2022

I hvert fald synes Copenhagen Pride ikke at have lyst til at fortælle os, hvorfor de skifter deres støttearmbånd ud, eller hvor mange der blev solgt af det 8-farvede Philly Flag støttearmbånd under Wolrd Pride.

Temaet for årets Copenhagen Pride er FRIHED, og hvis frihed hos Copenhagen Pride skal betyde, at de kan vælge og vrage, hvem de har lyst til at svare, så går det rent ind. Copenhagen Prides bestyrelses- og sekretariatsmedlemmer er i den grad begyndt at opføre sig som politikere: De kryber uden om svar, eller de svarer ganske enkelt ikke på de spørgsmål, vi stiller dem.

Men for at forstå dette korrekt, skal vi skrue tiden tre uger tilbage, eller faktisk endnu længere tid, men lad os i første omgang tage de tre uger.

For snart tre uger siden kontaktede vi her på redaktionen Copenhagen Prides nye sekretariatschef, Steve Taylor, fordi vi ville høre, hvornår det nye støttearmbånd kommer i handlen, og hvor mange armbånd der blev solgt under World Pride. Steve har siddet på posten siden april måned og er bestemt ikke et uskrevet blad i LGBT+ miljøet, da han de sidste par år har været kommunikationschef for World Pride. Nu bestrider han så posten som sekretariatschef hos Copenhagen Pride.

I svaret fra Steve, kunne vi se, at de nye armbånd var samme version som sidste år under World Pride; det 8-farvet Philly Flag.

Det undrede os en del, da Copenhagen Pride dengang lovede, at det originale armbånd ville vende tilbage i 2022: "Næste år vil det atter være Copenhagen pride. Dvs. vi går tilbage til vores armbånd," svarede daværende sekretariatschef hos Copenhagen Pride, Michael Bager, XQ28 i en mail den 26. maj.

Vi spurgte derfor Copenhagen Prides politiske forperson, Lars Henriksen, da vi gik ud fra, at det var en politisk beslutning, men han kunne blot henvise til foreningens organisatorisk forperson, Benjamin Hansen, da han ikke selv havde haft del i beslutningen.   

Kommunikationen halter
Når det kommer til Copenhagen Pride, har de en lidt underlig tilgang til kommunikation, og sådan har det været siden 2009. De sender meget sjældent “pressemeddelelser” ud, de kommunikere meget sjældent om deres events, andet end nogle få gange på Facebook, hvor ting i forvejen “drukner”, pga. Facebooks algoritmer.

I januar 2022 henvendte vi os til den organisatorisk forperson for priden, Benjamin Hansen, for at få tallet for, hvor mange støttearmbånd der var blevet solgt i forbindelse med World Pride, da det er et emne vi skriver om hvert år, men vi fik aldrig noget svar.

Da vi og vores "konkollegaer" på Out&About valgte at indbyde deres kommunikationsafdeling til et fælles møde for at høre lidt om deres pressestrategi, var det de to forpersoner, Lars og Benjamin, der dukkede op. Udfaldet af det møde er en helt anden historie, men som Lars Henriksen forsikrede, så kunne de blive bedre, noget han også har sagt ved tidligere lejligheder. Vi spurgte selvfølgelig også Benjamin Hansen, om det manglede svar på salget af støttearmbåndet. Hans svar var, at han da godt havde set mailen, men syntes det var pinligt, fordi salget havde været så ringe.

I vores henvendelse til Lars Henriksen 21. juni i år svarede hans som bekendt, at ansvaret lå hos Benjamin, som også var CC på mailen. I skrivende stund, næsten tre uger senere, er pridens organisatoriske forperson, Benjamin Hansen, endnu ikke vendt tilbage.

Ved vores henvendelse til Copenhagen Prides sekretariatschef, Steve Taylor, den 20 juni, lovede han at vende tilbage asap med tallet for de solgte støttearmbånd, men her tre uger efter har vi stadig ikke hørt fra ham.

Samleobjekt
Det er selvfølgelig under alt kritik, at Copenhagen Pride ikke vender tilbage med svar på de spørgsmål, de bliver stillet dels om salget af det 8-farvede Philly støttearmbånd i forbindelse med Wold Pride i 2021, dels hvorfor man vælger at forsætte med det 8-farvede Philly støttearmbånd, trods det ringe salg sidste år, når man havde lovet, at det originale støtte armbånd ville vende tilbage i 2022, og samtidig med at man mangler en farve i samleobjektet fra 2021.

Der har været mange samleobjekter gennem tiden hos Priden, dog-tag, plastikarmbånd, og endelig i 2016, kunne man hoppe med på vognen med noget lidt mere originalt, for der fik vi det første støtteambånd med de seks originale farver, og årets første farve var Grøn, og det var en succes.

2016 blev der solgt 7200 (Grøn)
2017 blev der solgt 11.083 (Orange)
2018 blev der solgt 13.500 (Blå)
2019 blev der solgt 20.000 (Lilla)
2020 blev der solgt 13.000 (Rød)

Folk køber det ikke kun for at støtte Copenhagen Pride, men også for at gemme det som samleobjekt, og den mulighed har Copenhagen Pride nu ødelagt, ved at man ikke får “hele pakken” og kan slutte ringen med den gule, som det ellers var forventet.

Det nye armbånd
Det nye 8-farvede Philly-støtte armbånd er i handlen, og med det er man også med til at diskriminere flere grupper, da “deres” flagfarver ikke er med.

I det originale 6-farvede flag fra 1978, var hver farve symbol for sin værdi: Rød står for livet, orange står for at heale, gul står for solen, grøn for naturen, blå for kunsten og lilla for ånden/sjælen.

På den måde holdt man race, seksualitet og køn ude. Den brune og sorte repræsentere “people of Color”, brune og sorte mennesker.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr