Foto Hils din mor

Prisbelønnet teatergruppe er klar med ny forstilling

Af Tejs Ellesøe 2. september 2022

Den danske teatergruppe HiLS DiN MOR har siden 2010 formidlet vigtige budskaber til LGBT+ miljøet og i de sidste mange år også direkte til børn og unge. HiLS DiN MOR har lavet fantastiske forestillinger om det at være LGBT+ person. 

Første gang vi oplevede dem var i en lille “blikdåse” der stod på Israels Plads. Her fremførste de “Edderkoppekvindens kys 2”. I 2012 var det “Lebbe love,” der var på programmet, og senere samme år var det forfatteren Tomas Lagermand Lundmes historie “Hate crime - en kærlighedshistorie”

Siden har de haft teaterforstillinger som; “Offside”, der Nick - Nick er én af de bedste. Han lever og ånder for fodbold og drømmer om de helt store ligaer. Asbjørn starter på U15-holdet i den lille lokale klub og bliver mobbet, fordi han er fra Holte, men Nick tager ham i forsvar, og de bliver gode venner.

Jeg er Silas” - Silas er startet på en ny skole, og klassekammeraterne ved ikke, at det er det han hedder, for på papiret står der nemlig Signe. Silas’ forældre tror også stadigvæk, at Silas er en pige, hvilket gør det lidt svært at finde tøj til konfirmationen.

Priserne hagler ned over “MOR”
Ingen laver teater, fordi de vil have priser, men alligevel er det rart, når den slags falder ned i turbanen.

I 2017 fik HiLS DiN MOR Lauritzen Fondens Børne- og unge pris, og i 2018 modtog de en af de fornemste teaterpriser, “Årets Reumert”, i kategorien Børne- og Ungdomsforstilling”, for “Fucking Åmål.” Samme år blev de udråbt som årets Børneteater. Horsens Børneteaterpris i 2019, og i 2020 Initiativprisen af Foreningen Danske teaterjournalister. I 2021 gav Dansk Skuespillerforbund dem Særprisen, og året sluttede med endnu en Reumert for Børne- og Ungdomsforstilling “Jeg er Silas”.

XQ28's kulturredaktør, Per Lundsgaard, har set mange af HiLS DiN MORs forstillinger, og vi har naturligvis spurgt ham, hvilken betydning deres arbejde har for at udbrede LGBT+ kendskabet til særligt børn og unge;  “HiLS DiN MOR er det eneste teater i Danmark, der udelukkende laver LGBT+relaterede forestillinger til et ungt publikum. Det gør dem unikke og uhyre vigtige i det danske teaterlandskab. Vigtige, fordi deres forestillinger ikke er med pædagogisk løftede pegefingre, men nemme at relatere til, også for ikke LGBT+ personer, som jo er dem, der måske skal lære mest af at se dem! Forestillingerne er en uvurderlig hjælp til selvforståelse for dem, de omhandler (bøsser, lesbiske, transpersoner), og en øjenåbner for dem, der ikke er, og jeg tror en stor hjælp i respekten og accepten for dem der er anderledes end mængden”.

Ny forestilling “En kænguru som dig”
Det var flotte ord, Per Lundsgaard her kastede efter HiLS DiN MOR, og i morgen skal han anmelde den helt nye børneforstilling “En Kænguru som dig”, som er oversat af Jesper Frølund Hansen fra den tyske børneforestilling “Ein Känguru wie du”, der handler om normer, fordomme, seksualitet og familieformer.

I pressemeddelelsen skriver de: “En kænguru som dig er en humoristisk, livsbekræftende og musikalsk forestilling om de to unge rovkatte Lucky og Pascha, der er ved at blive trænet op til en cirkuskonkurrence, som prinsessen på slottet afholder. Deres dagligdag er begrænset og ensformig, så de stikker af, for at finde en kæreste til deres ensomme dyretræner, så de kan blive en rigtig familie.

Forestillingen er en ægte forvekslingskomedie i et skævt cirkusunivers, hvor de gængse forventninger udfordres. Kan rovkatte lide vand? Var Mozart homoseksuel? Hvordan ser en prinsesse ud? Kan en sort panter være vegetar og hvad er egentlig en rigtig familie?

En kænguru som dig formidler, gennem et eventyrligt cirkusunivers, at alle er unikke, og at man ikke skal lytte til fordomme, men derimod danne sit eget billede af det man møder på sin vej. Et godt afsæt til at tale om normer og familieformer med de yngste elever i skolen”.

Forestillingen kan ses på Teater Anemonen fra 6. september til 9. oktober, så tag dine regnbuebørn med.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

’Bros’ skildrer det moderne homoliv i fortrinlig balance mellem kærlighed og komedie, fortid og fremtid 

”Love is not love. Love is real”, slår filmens hovedrolle fast i en hæsblæsende podcast-overture. Vi må forst...

6. okt
Årets revy på Menstrup Kro overlever på de medvirkendes sceniske nærvær og energi.

Menstrup revyen overlever på de medvirkendes energi

Det er første gang jeg var til Menstrup Revyen og det var en noget blandet oplevelse - samtlige gæster ved mit...

2. okt
To helte på en tømmerflåde i Momentums satiriske helteepos Odysseus må dø!

Ud med de gamle helte

Momentum i Odense åbner sæsonen med et farvel til de gamle helte der ifølge forestillingen en gang for alle sk...

1. okt
Linnea Voss er solo på scenen i den fine forestilling Guldfuglen på Folketeatret.

Lærerig monolog 

Guldfuglen på Folketeatret er en fin forestilling der fortæller om Johanne Louise Heibergs liv.

1. okt