Foto Netflix

Ny sæson af Young Royals på vej - rimelig intens trailer

Af Tejs Ellesøe 19. oktober 2022

Efter at have ventet over et år på sæson 2 af Netflix’ successerie, Young Royals, behøver vi nu ikke vente meget længere: Både kronprins Wilhelm, Simon og alle de andre er klar fra 1. november på streamingtjenesten. 

Det er ved at være et år side, at Netflix sprang “bomben” med deres Young Royals, og at den kommende konge i vores svenske naboland var homoseksuel.

Ja, du kan godt forvente, at der nu bliver lagt op til lidt spoilers, så er du en af de få, der stadig har Young Royals på ToSee-listen, så skal du ikke læse videre.

Den 1. juli 2021 fik vi samtlige 6 afsnit af Netflix nye LBGT+ satsning, Young Royals, og med de to søde unge fyre, den priviligerede Prins Wilhelm og den mindre priviligerede Simon, som spilles henholdsvis af Edvin Ryding og Omar Rudberg, blev der lagt op til en hjerteknuser af en coming-of-age-serie.

I de 6 afsnit, som serien har indtil nu, bliver vi taget igennem hele følelsesregistret; glæde, omsorg, kærlighed, det at miste og ikke mindst drømme, håb og opgivelse.

Hvis vi lige hurtig skal runde det første og sidste afsnit, så ser vi i det første en ung lettere forslået fyr, der kigger sig i spejlet, mens det banker på døren, og der bliver sagt “Prins Wilhelm, det er nu, bilen er her”. Den unge, 15-årige prins har nemlig været i byen, drukket sig i hegnet og nikket en anden en skalle, og det gør man ikke helt ustraffet. Her kan vi hurtigt tænke på vores egne to danske prinser, Joachim og Frederik, som i en alder af 18 år, måtte stå skoleret for Danmark, da de var kørt galt i en bil og skulle sidde med på pressemødet på Chateaux Caix og undskylde.

Dronningen, der spilles af svenske Pernilla August, har kaldt ham hjem til slottet, og her skal Wilhelm sidde skoleret, sammen med sin bror kronprinsen, sin far og Dronningen. Han skal bede om undskyldning fra hele nationen og samtidig meddele, at han starter på Hillerska Kostskole. Noget som absolut ikke huer det unge prins. Men Wilhelm begynder, og eliten og især hans fætter-langt-ude, August, hjælper ham på vej til at falde til.

En anden, der også hjælper ham med at falde til, er den homoseksuelle Simon, som også er direkte involveret i den skandale den unge kronprins havner i, i første sæsons sidste afsnit.

Ja, vi skrev kronprins, for selvom Wilhelm startede som prins, ender han med at blive kronprins, da han mister sin elskede storebror Kronprins Erik i en bilulykke.

De hele ramler til sidst, da en sexvideo af de to unge, kronprins Wilhelm og Simon, bliver sendt til medierne. En video, som August har sendt, fordi han er misundelig på alt det, Wilhelm har.

Hele afsnit 6 er meget intenst; kærlighed, had, følser og afsavn, og selvom Wilhelms mor, Dronningen har sagt, at prinsen nu er nødt til at lægge afstand til Simon, har han selvfølgelig stadig følelser for ham, og selvom de krammer til sidst til tonerne af den svenske musiker “Elias” og melodien Revolution, bliver det hele meget følelsesladet. Da Wilhelm siger; Jeg elsker dig, siger Simon ikke noget retur. Og her slutter sæson 1.    

Mens vi venter på sæson 2
Det er vist ikke nogen hemmelighed, at Young Royals Sæson 2 har været ramt af forskellige coronarestriktioner, og derfor har vi måttet vente lidt længere på den.

Men hverken Edvin Ryding eller Omar Rudberg, der spiller henholdsvis kronprins Wilhelm og hans hemmelige “kæreste” Simon har ligget på den lade side. For overalt på de sociale medier har vi kunnet følge med i deres venskab, endda et meget kærligt venskab – og selvom der ikke er noget mellem de to, eller de har “bekendt seksuel kulør" overfor omverden, så er vi ikke i tvivl om, at det er et bevidst valg, fra Netflix' side. For vi ser noget lignende omkring serien Heartstopper på Netflix, hvor de to skuespillere Joe Locke og Kit Connor har et specielt venskab på de sociale medier, næsten som om de skal agere kærester, for at holde fans kørende.

Men katten er ude af sækken, Netflix har langt om længe udsendt en trailer for sæson 2 af Young Royals, som kommer 1. november.

Traileren kan du se nederst på siden, og man må sige, at den er intens, endda meget intens. For lige nu ved vi ikke, hvor lang tid der er gået fra de sagde farvel til hinanden og ønskede god jul i sæson 1, men det virker som om der er gået noget længere tid. For har Wilhelm og Simon glemt hinanden? Har Simon fået en ny ven? Hvad med venskabet mellem Wilhelm og August? Traileren varer godt 2 minutter og 30 sekunder, og det er virkelig meget længe at holde vejret, for sådan føles det. Vi bliver tæppebombet med spekulationer om, hvad der sker.

Og det store spørgsmål er vel egentlig også: Kan man have en homoseksuel konge. Vi siger selvfølgelig klart ja til dette, men gør omverden, og hvad med arvefølgen - og er kronprins Wilhelm selv klar til at leve som åbent homoseksuel prins og kommende konge?

Et er sikkert: Sæson 2 kommer 1. november og bliver en lige så stor succes som første sæson, hvis bare halvdelen af det, vi ser i traileren, kommer til at ske. Og spørgsmålet vil derefter være: Hvornår kommer sæson 3?

Se traileren her

 

 

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Det lykkedes at få skabt et fint dystopisk fremtidsbillede på Husets Teater, men der er ikke meget andet i forestillingen A Play.

Dystopisk tristesse

På Husets Teater har man lukket dørene op for et samarbejde med Dansehallerne og den koreografiske gruppe Inst...

23. nov

Harry Styles stråler som 'My Policeman' i et homofobisk Efterkrigseuropa  

Med VM i Qatar bliver vi for tiden mindet om vigtigheden af menneskets frihed og værdighed. Især når det ikke...

22. nov
Der er godt kan i skørterne i Miles Hoares friske koreografi til West Side Story på Operaen.

Musicalhit i Operaen

Det Kongelige Teater har sikret sig en succes med Thomas Bendixen og Miles Hoares moderne og flotte udgave af ...

19. nov
Det er i de store fælles shownumre at årets forestilling virkelig imponerer.

Julespas i højt humør

Årets Crazy Christmas Cabaret er en af de bedste i lang tid med især et forrygende hold af yngre spillere. 

16. nov