Rainbow Sports Film Festival viser igen film i Cinemateket

Af Tejs Ellesøe 12. januar 2023

Når man tænker på drags, tænker man ikke på sport, og når man tænker på sport, tænker man ikke på saftig kærlighed. Men det kan måske ændre sig, når Rainbow Sports Film festival løber af stablen 3. og 4. februar.

Program for festivalen er:

Fredag 3. februar 

Shiny Shrimps 1
Kl. 16.30

Shiny Shrimps 2
Kl. 19.30 

Lørdag 4. februar

Game Face
Kl. 14.15

Who's on top?
Kl. 16.30

In from the side
Kl. 19.00

Boys
Kl. 22.00

Find billetter på Cinemateket

Pan Idræt, som man kender for utallige sportsgrene, kan nu åbne op for deres minifilmfestival i samarbejde med Cinemateket i København, og det bliver anden udgave af Rainbow Sports Film Festival – en filmfestival, der viser spillefilm og dokumentarer, hvor sport og LGBT+ emner er omdrejningspunktet. I år er der seks film på programmet, og to af filmene har danmarkspremiere til festivalen.

"Det er lykkedes os at få fat i forsættelsen på den franske film 'Shiny Schrimps 1'. I 'Shiny Schrimps 2', der er fra 2022, skal regnbue-vandpoloholdet endnu en gang ud på en rejse, og den går ikke lige som planlagt. Der er skruet max op på fest, farver og musik," fortæller Jesper Kappel, der er en af kræfterne i Pan Idræt, der er med til at arrangere Rainbow Sports Film festival. 

Den anden film, der har danmarkspremiere, er det engelske drama 'In From the Side', en film der handler om en rugbyklub i London. Her starter to af spillerne en affære, som faktisk sætter hele klubbens eksistens på spil. Det er en film fyldt med masser af saftige og smukke scener.

Udover disse to film vises også den amerikanske dokumentar 'Game Face' om kampen for LGBT+ rettigheder i sportsverdenen og dokumentaren 'Who's on top?', der handler om fire regnbuepersoner og deres fælles mål: at bestige et bjerg sammen. Filmen viser også de fire personers rørende beretninger om at blive accepteret af forældre, venner og deres egen børn. 

Læs mere om alle 6 film herunder:

GAME FACE
I dokumentarfilmen ’Game Face’ følger vi den amerikanske transseksuelle MMA-kæmper Fallon Fox og den amerikanske homoseksuelle basketballspiller Terrence Clemens og deres kamp for at blive accepteret inden for hver deres sportsgren. For mens store dele af samfundet accepterer LGBTQ-personer – ja så er der stadig for eksempel i sportens verden steder, hvor det er svært at blive accepteret. Terrence Clemens er college-basketballspiller i Oklahoma, mens Fallon Fox er professionel kæmper. Filmen viser deres kampe med sig selv og omverdenen, mens de kommer ud af skabet.

Filmen vises uden danske undertekster.

Inkluderet i billetten er gratis kaffe og kage før filmen.

WHO IS ON TOP?
‘Who’s on Top?’ er en dokumentarfilm i spillefilmslængde, som handler om fire meget forskellige LGBTQ-personer, som har sat sig for at bestige et bjerg sammen. Vi følger deres forberedelser, og vi følger kampen op ad bjerget en mørk vintermorgen. Samtidig får vi fortalt hver deres personlige historie, og om hvordan den er med til at forme deres ønske og udfordring om at bestige et bjerg. Vi får blandt andet fortalt en gribende historie om at ”springe ud” som transperson. Filmen er også fortællingen om, hvordan en gruppe LGBTQ-personer udfordrer de stereotyper, som er blevet dem tildelt af resten af samfundet.  

Filmen vises uden danske undertekster.

Inkluderet i billetten er gratis kaffe og kage før filmen.

IN FROM THE SIDE
Filmen ’In From the Side’ er skabt af forfatter og instruktør Matt Carters og er hans debutfilm. Filmen handler om livet på og uden for banen i en LGBT+ rugbyklub i England.

Spilleren Mark, et nyt og uerfarent rugbyklubmedlem, bliver tiltrukket af Warren, en erfaren førsteholdsspiller. Da en række hændelser ved en udekamp fører til et beruset møde, indleder Mark og Warren en romantisk affære, som de kæmper for at skjule for deres partnere og holdkammerater. Efterhånden som hemmeligheden begynder at blive mere og mere offentlig, testes holdånd, loyalitet og kammeratskab i klubben. Filmen beskriver på fin vis en del af engelsk kultur og det engelske samfund. I filmen oplever man en mor, som langt de fleste LGBTQ+ personer ville elske at have. Filmen er en følsom historie om forbudt kærlighed.

Filmen vises uden danske undertekster.

BOYS
Filmen ’Boys’ fortæller historien om Sieger, en sporty, ret stille 15-årig dreng, der opdager kærligheden i sommerferien. Sieger træner på det nye atletikhold til de nationale stafetmesterskaber, og her møder han den spændende og uforudsigelige Marc. Det venskab, der udvikler sig, virker ikke til at være anderledes end så mange andre venskaber, men Sieger nærer i al hemmelighed stærkere og stærkere følelser for Marc. Han kæmper med disse følelser, da det viser sig, at Marc også er forelsket i ham. På samme tidspunkt er der problemer i familien mellem Siegers storebror og deres far. Sieger forsøger at skabe fred mellem de to, men hans tanker er et andet sted, da han finder det stadig sværere at benægte sine følelser for Marc.

Filmen vises med engelske undertekster

The Shiny Shrimps ( The Shiny Shrimps I )
Filmen ’The Shiny Shrimps’ handler om et LGBT+ vandpolohold, der kun har en ting i hovedet – nemlig at kvalificere sig til Gay Games i Kroatien, hvor de hotteste og lækreste internationale LGBT+ atleter vil komme for at kæmpe om medaljer. Holdet får en professionel svømmer som træner. Han hedder Matthias Le Goff. Han bliver holdets træner, fordi han i medierne er kommet med homofobiske udtalelser. Det vil det nationale svømmehold nemlig ikke finde sig i, og derfor får han en disciplinærstraf, som siger, at han skal træne holdet. Hvis han ikke fuldfører opgaven, bliver han smidt af det nationale svømmehold.

Filmen er fransk, og den bliver vist med engelske undertekster. Filmen blev vist sidste år til Rainbow Sports Film Festival i februar 2022. Den er med i år igen, fordi der er kommet en efterfølger, som vises fredag 3. februar klokken 19.30.

The Shiny Shrimps Strike Back ( The Shiny Shrimps II )
The Shiny Shrimps Strike Back ( The Shiny Shrimps II ). Drivkraften til den første ‘Shiny Shrimps-film’ - om et regnbue-vandpolohold fra Paris - var at sætte fokus på tabuet om homoseksualitet i sport. Den nye film retter sit søgelys mod statsstøttet homofobi og hadforbrydelser samt Putins undertrykkelse af LGBT-samfundet. Shiny Shrimps II begynder to år efter den første film. Her beslutter træner Matthias at tage Selime – en ung mand han mener, er homoseksuel – til Gay Games i Tokyo sammen med Shiny Shrimps. Da de kommer for sent til et fly og dermed er strandet i det fjerne Rusland, starter et vanvittigt eventyr blandet med musikalsk komedie og masser af stramme Speedos. Selvom den først og fremmest handler om russisk homofobi, er filmen ikke blevet mindre aktuel, da den paradoksalt nok blev optaget i Ukraine.

Filmen vises med engelske undertekster

Inkluderet i billetten er et glas vin og snacks før filmen

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Den første forårstur – hvor skal vi tage hen? 

Rejs dig lykkelig – kan man egentlig det? Varmen og solen er med til at gøre dig gladere i sindet, så lider du...

Ja, foråret begyndet så småt at banke på, og selvom der umiddelbart er længe til...

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Næsten hele ensemblet på scenen i Den Jyske Operas udgave af Tryllefløjten.

Tryllefløjte uden meget tryl

Den Jyske Opera har sendt Mozarts populære opera Tryllefløjten på landevejen i familievenlig længde.

12. mar
Hele ensemblet i den satiriske musical om grundlæggeren af Ikea Ingvar! på Fredericia Musicalteater.

Svensk højsang i Ikea-musical på Fredericia Musicalteater

Det er friskt og befriende, at Fredericia Musicalteater kaster sig over den svensk/tyske musical Ingvar! om Ik...

12. mar
Neel Rønholt og Silas Holst er Sandy og Danny i den nyeste udgave af Grease med One & Only Company.

The One That I Want

One and Only har igen sat musicalklassikeren Grease på scenen, og det er en festlig og glad aften med gode præ...

12. mar
Der er gang i nattelivet i balletten Fancy Free på Det Kongelige Teater.

Fra Broadway til klassisk 

Mesterkoreografen Jerome Robbins mestrede alle stilarter, fra den underholdende og hurtige Broadway-stil til d...

7. mar