Søren Ryge anklaget for homofobisk klumme 

Af Elvir Pelešević 13. januar 2023

Et frisørbesøg for 30 år siden, som den kendte tv-person Søren Ryge har omtalt i en klumme i Politiken, har fået frisør Per Knudsen op i det røde felt. Sagen er blevet omtalt af TV2 Østjylland. 

I den ovennævnte klumme, som Politiken bragte i søndags, skriver Søren Ryge generelt om, hvordan han har det med at blive klippet. Det er dog især beskrivelsen af besøget hos Per Knudsen, som i øvrigt fandt sted for 30 år siden, der får opmærksomhed.  

Søren Ryge skriver blandt andet, at han blev placeret i en lædersofa for at vente på sin tur. Her sætter en mand, der angiveligt er Per Knudsen, sig ved siden af ham.

“Lidt efter kom en smuk og venlig mand hen til mig, hilste overstrømmende og satte sig ved siden af mig. »Jeg hedder Per, og nu skal vi snakke om, hvilken frisure du vil have, sagde han. Og så bladrede vi i diverse farvestrålende blade med hundreder af smukke mænd, mens Per rykkede nærmere og nærmere, til sidst helt tæt, og jeg blev både rådvild og lidt forlegen, for han rørte kærligt min hånd og klappede mit lår, og den slags havde jeg altså aldrig oplevet før. Jeg blev klippet af Per, nydeligt", skriver Ryge.

Denne beskrivelse er Per Knudsen lodret uenig i. Til TV2 Østjylland fortalte Knudsen blandt andet, at han blev rystet og rasende, da han læste klummen, og at han desuden finder beskrivelsen grov og tæt på at være krænkende. Per Knudsen, som i øvrigt er heteroseksuel, fortalte også, at han følte sig indigneret og chokeret over, at man kan hænge en mand ud med navns nævnelse, samt at der blev talt ned til hans dømmekraft. 

I torsdags beklagede Politiken, fordi avisen har bragt klummen, der ifølge dem grundløst og i en homofobisk tone anklager Per Knudsen for at have gjort tilnærmelser til Søren Ryge. Det sker, efter at Per Knudsen har rettet henvendelse til Politiken. Han nægter, at han nogensinde har optrådt, som Søren Ryge beskriver.

Peter Knudsens har også rettet henvendelse til Søren Ryge, der har beklaget ting i sin klumme, der er forkerte. TV-værten erkendte, at det ikke var Knudsen, der satte sig ved siden af ham dengang. Til TV2 Østjylland udtalte Ryge:

“Jeg kan gøre det meget kort. Der er fem-ti linjer om mine oplevelser hos Per for 30 år siden. Jeg har lavet en fejl. Den er ikke længere.”

Per Knudsen har valgt ikke at gå videre med sagen. Søren Ryge fastholder stadig, at en mandlig ansat satte sig tæt op ad ham, og at det var ikke en oplevelse, han brød sig om. Han afviser at være homofob eller at have noget imod homoseksuelle generelt. 

“Det er da klart. Men jeg skriver om noget, der foregik for 30 år siden. Og at jeg dengang ikke brød mig om, at der pludselig var en mand, der satte sig tæt på mig, og kom tættere og tættere på, hvad vil du kalde det?”, sagde han til TV2 Østjylland. 

TV-værten forstår ikke, hvorfor hans arbejdsgiver har fundet det nødvendigt at beklage hans klumme, idet han på forhånd havde spurgt sin redaktør, om beskrivelsen ville give ballade. Ryge mener, at sagen er blevet blæst op. Han har også sagt undskyld til Peter Knudsen.

Begge parter fortalte til TV2 Østjylland, at sagen slutter her for dem begge.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Den første forårstur – hvor skal vi tage hen? 

Rejs dig lykkelig – kan man egentlig det? Varmen og solen er med til at gøre dig gladere i sindet, så lider du...

Ja, foråret begyndet så småt at banke på, og selvom der umiddelbart er længe til...

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Næsten hele ensemblet på scenen i Den Jyske Operas udgave af Tryllefløjten.

Tryllefløjte uden meget tryl

Den Jyske Opera har sendt Mozarts populære opera Tryllefløjten på landevejen i familievenlig længde.

12. mar
Hele ensemblet i den satiriske musical om grundlæggeren af Ikea Ingvar! på Fredericia Musicalteater.

Svensk højsang i Ikea-musical på Fredericia Musicalteater

Det er friskt og befriende, at Fredericia Musicalteater kaster sig over den svensk/tyske musical Ingvar! om Ik...

12. mar
Neel Rønholt og Silas Holst er Sandy og Danny i den nyeste udgave af Grease med One & Only Company.

The One That I Want

One and Only har igen sat musicalklassikeren Grease på scenen, og det er en festlig og glad aften med gode præ...

12. mar
Der er gang i nattelivet i balletten Fancy Free på Det Kongelige Teater.

Fra Broadway til klassisk 

Mesterkoreografen Jerome Robbins mestrede alle stilarter, fra den underholdende og hurtige Broadway-stil til d...

7. mar