Fra Youtube

McDonald’s DK siger nej til at vise fransk homo reklame

Af Tejs Ellesøe 20. juni 2010

McDonald’s i Frankrig viser sig åbenbart som forgangsland med hensyn til at markedsføre sig direkte til homoseksuelle med reklame kampagnen ”Come As You Are”. McDonald’s i USA takkede nej og nu udtaler markeringsdirektør, Joachim Knudsen for McDonald’s i Danmark også, at de ingen planer har om at vise reklamen herhjemme.

Af Marie Nielsen

Så vi må se langt efter reklamen ”Kom som du er” i Danmark. Og se langt efter, at virksomheder, som McDonald’s i Danmark, tør bryde med fordomme og normer ved at signalere, at alle skal føle sig frie og hjemme, også med en Big Mac.

Igen, vi udvikler og producerer som udgangspunkt vores markedsføring lokalt, også i Danmark, og vi har på nuværende tidspunkt ingen planer om at sende reklamen herhjemme”, udtaler Joachim Knudsen.Det mest interessante er, om McDonald’s i Danmark vil bringe reklamen eller noget tilsvarende? ”

I vores danske markedsføring henvender vi os til vores gæster, som repræsenterer et bredt udsnit af den danske befolkning. Vores markedsføring henvender sig derfor typisk til fx familier eller dem, vi kalder 'young adult”'.Men har McDonald’s DK tidligere tænkt sig på at markedsføre sig direkte homoseksuelle herhjemme? ”Vi udvikler som sagt vores markedsføring lokalt, og det er derfor en beslutning, hvert enkelt marked selv må tage”.

Han fortætter på spørgsmålet om holdningen til, at USA ikke vil vise reklamen: ”
 
, udtaler Joachim Knudsen, marketingsdirektør for McDonald’s Danmark A/S.Det har vi ikke som sådan en holdning til. Som udgangspunkt udvikler og producerer vi vores markedsføring lokalt, det gælder også Frankrig””  Men hvordan forholder McDonald’s i Danmark sig til reklamen? Og til at de i Frankrig markedsfører sig med sådan en kampagne?

I USA udtaler marketingsdirektør, Don Thompson, at fast food giganten ikke vil vise den omtalte reklame, fordi reklamen i forhold til Frankrig ikke er rigtig for landet på grund af anderledes kulturelle normer.

McDonald's i Frankrig frigav en ny reklame kampagne med titlen ”Kom som du er”, i et forsøg på at vise McDonald’s som et sted, hvor folk kan føle sig frie og hjemme. Reklamen, som på nuværende tidspunkt er blevet set af næsten 2 millioner på YouTube, imponerer hverken McDonald’s i USA eller Danmark.

McDonald’s i Frankrig viser sig åbenbart som forgangsland med hensyn til at markedsføre sig direkte til homoseksuelle med reklame kampagnen ”Come As You Are”. McDonald’s i USA takkede nej og nu udtaler markeringsdirektør, Joachim Knudsen for McDonald’s i Danmark også, at de ingen planer har om at vise reklamen herhjemme.

Skribenter, fotografer søges til at lave nyheder, tage rundt på miljøet steder og lave reportager når der er events. Se mereher

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kaj Munks skuespil Ordet er fuld af store følelser og udgaven med Folketeatret er ingen undtagelse.

Find troen

Folketeatret skulle i januar have haft premiere på Kaj Munks klassiker Ordet, men grundet corona blev det ikke...

7. apr
Victor kommer på homo-natklub i New York i ugens afsnit af serien Love, Victor

We are family!

I ugens afsnit af Love, Victor er vi taget på drengetur til New York, og her bliver Victor præsenteret for det...

4. apr
Victor og Benji tager på et lille roadtrip i dette afsnit af Love, Victor på Disney+

Roadtrip

I ugens afsnit af love, Victor er vi på et lille roadtrip, der ender med en overnatning og Victors første mand...

28. mar
Det falder ikke i god jord hos Mia da Victor møder op med vennen Felix til date night.

Sex - no sex 

Ugens afsnit af Love, Victor handler om sex, og Victor bliver presset til at vælge hvor langt han vil gå i sit...

21. mar