FotoMilorad Dodik Twitter

Republika Srpska vil indføre anti-LGBT love

Af Elvir Pelešević 24. marts 2023

For knap en uge siden skrev vi om en forsamling af LGBT+-aktivister i Bosnien-Hercegovina’s næststørste by Banja Luka, som blev jagtet af politiet og hooligans. Banja Luka, som ligger i den del af Bosnien-Hercegovina, der hedder Republika Srpska, styres benhårdt af den pro-russiske præsident og nationalist Milorad Dodik, som i går kommenterede begivenhederne, der fandt sted torsdag i sidste uge. 

I et interview til tv-station K3, gav Republika Srpska præsident intet håb til LGBT+-personer om, at deres status i denne del af Bosnien-Hercegovina vil blive bedre. Tværtimod. 

Dodik sagde bl.a., at han intet har imod LGBT+personer så længe de ikke kommer i nærheden af ham. Da han blev spurgt til vold mod LGBT+-aktivister i Banja Luka torsdag i sidste uge, svarede Dodik: 

Hvorfor er det normalt, at de (red. LGBT+-personer) må forsamle sig, mens det ikke er normalt, at folk, der er bange for dem og der ønsker at værne om familie og traditioner, ikke må? Dette folk er også truet.

Til sidst i interviewet introducerede Dodik et nyt tiltag i Republika Srpska, som med sikkerhed vil gøre LGBT+-personers i forvejen hårde levevilkår endnu hårdere, samt ændre nuværende LGBT+-lovgivning markant. 

Republika Srpska vil i løbet at nogle få måneder vedtage love, som vil forbyde LGBT+-personer adgang til uddannelsesinstitutioner. Det betyder, at de vil blive forbudt adgang til skoler, børnehaver og universiteter. De betyder også, at de hverken vil kunne arbejde eller opholde sig dér.

På papiret er homoseksualitet på nuværende tidspunkt lovlig i Republika Srpska - dog er det ikke muligt at indgå samkønnede ægteskaber eller partnerskaber. Der må envidere ikke udøves censur eller diskrimination mod LGBT+personer. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov