Foto Tejs Lindhardt

Ingen Pride, uden en tale fra Lars

Af Tejs Ellesøe 12. august 2023

Velkommen til Copenhagen Pride 2023. Det er med en helt særlig følelse, jeg personligt står her i dag, for det er den 10. pride festival, jeg som forperson har haft fornøjelsen af at være med til at arrangere. Sådan startede pridens politiske forperson, Lars Henriksen, dette års Copenhagen Pride tale.

Og så sikkert som amen i kirken, en tale fra Copenhagen Prides politiske, forperson Lars Henriksen er obligatorisk – ja uundgåligt – ingen slipper, og det gjorde vi heller ikke denne gang – og det gør jo heller ikke så meget, for han er en god taler.

Med sin tale kl. 17.35 kunne Lars Oskan-Henriksen i silende regnvejr starte med at rose pridens frivillige. Ja husk, at Copenhagen Pride drives af frivillige, og husk at give dem en klap på skulderen, og ros dem, når du ser dem ude på pladsen under priden.

Noget, Lars Oskan-Henriksen måske skulle starte alle sine taler med, for er man ikke selv en del af priden, er det noget man let glemmer.

Anderledes fra sidste år
Det var en noget mere blød tale i forhold til sidste års dundertale mod “de onde kræfter - dansk Regnbueråd.” Enten er I med os, eller også er I imod os.

I år lød det i talen: “Vi er stærke, når vi går og står sammen. Det er der, vi viser, at ingen lades ude eller alene. Og vi skal fastholde, at vi er en positiv bevægelse. At vi er FOR noget – ikke imod nogen.

Vi lever i en tid, hvor Sociale medier og den politiske virkelighed ynder at stille skarpe modsætninger op. Får drivkraft af at stille sig i opposition. Det betyder desværre også, at vi ser angreb på LGBTQIA+ samfundet og vi, mennesker, der er en del af det, som vi ikke har set mage til i mange år. Hvor vores ret til at være sættes til diskussion og vores eksistens bringes i tvivl og fornægtes.

Det er når Drag Queens udsættes for beskyldninger for at groome børn, når der stilles krav til os om ikke at vise os synligt i samfundet, men tone os selv ned for ikke at støde majoriteten, eller når diskussionen om transpersoners blotte eksistens legitimeres”.

Det blev også plads til en hilsen til både Bøssehuset og LGBT+ Danmark.

2023 er et virkeligt jubilæumsår. To fyrtårne i vores miljø runder markante fødselsdage, idet Bøssehuset i år har eksisteret i 50 år og LGBT+ Danmark i hele 75 år.

Vi er enormt taknemmelige for jeres eksistens og vedholdende arbejde for mangfoldighed og inklusion og ikke mindst for, at I er så gode samarbejdspartnere for os. Vi kender hinanden. Vi stoler på hverandre og vi ved, at vi vil de samme ting. Vi gør ikke altid tingene ens, men målet er vi ret enige om. Og det mål sætter vi i fokus, når vi i år holder Pride under mottoet: Come Together: at sammen er vi bedst, stærkest og størst”.

Og med Come Together: at sammen er vi bedst, stærkest og størst, kan vi kun sige, at vi ses derude – og husk at rose de frivillige, når du ser dem.

Hør og se hele talen her

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov