FotoKylie Minogue Facebook

Kylie Minogue - pop når det er bedst

Af Elvir Pelešević 25. september 2023

Den australske pop-diva Kylie Minogue er ude med sit sekstende studiealbum - en eksplosion af glade og positive vibes pakket ind i den genkendelige pop- og discolyd.

Kylie Minogue 

Tension

Udgivet: 22. september 2023

Pladeselskab: BMG

Efter at hun begyndte sin karriere som skuespiller, brød Kylie Minogue igennem som sangerinde i 1987 med nummeret Locomotion. Nummeret tilbragte syv uger som nummer ét på den australske single hitliste og blev den bedst sælgende single i dette årti. Lige siden Locomotion har Kylie formået at holde sig aktuel på verdens musikscene som en af dens største og mest skinnende diamanter. 

I maj i år udgav den australske pop-diva singlen Padam Padam som oevurture til hendes nye album. Dengang sagde Kylie følgende om albummet:

“Jeg påbegyndte dette album med et åbent sind og et blankt stykke papir. I modsætning til mine to forrige albums var der ikke noget “tema”. Det handlede bare om at finde kærligheden eller det sjove eller det fantasifulde i momentet og så altid prøve at få det ind i sangen.”

Fire måneder efter så Kylies sekstende studiealbum Tension dagens lys. I mellemtiden opnåede førstesinglen Padam Padam top 10 placering på britisk hitliste, hvilke gjorde Kylie legendarisk, idet hun formåede at opnå den samme bedrift i hvert enkelt af de sidste fem årtier. Noget som kun Cher, Diana Ross og Lulu kan bryste sig med blandt de kvindelige musikartister. 

Den 54-årlige sangerindes nye album er på ingen måde revolutionerende. Kylie gør det, hun er bedst til - holder sig til let genkendelige upbeat-tempo melodier pakket ind i en blanding af disco, pop og R&B lyd. Den mest eksperimenterende sang på seneste album er titelnummeret Tension, som i sin indledning fører tankerne tilbage til de glade 90’ere og kultnummeret Gipsy Woman. Det nummer, som jeg synes bedst om på albummet, er Hold On To Now - en sand humørspreder, der handler om nyde og leve i nuet.

Når den er bedst, besidder Kylies musik en intens kropslighed, som indgyder energi på en måde, der går uden om hovedet og appellerer direkte til hjertet og kroppen. Det mest glamourøse og betagende ved sangerinden er ikke kun hendes vedvarende selvtro, men også hendes evne til at gøre sig selv relevant og ikke mindst interessant.

Tracklist:

 1. Padam Padam 
 2. Hold On To Now 
 3. Things We Do For Love 
 4. Tension 
 5. One More Time 
 6. You Still Get Me High 
 7. Hands 
 8. Green Light 
 9. Vegas High 
 10. 10 Out Of 10 (with Oliver Heldens) 
 11. Story

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov