FotoMads Ananda Lodahl Facebook

Debataften: Homo i provinsen

Af Elvir Pelešević 19. oktober 2023

Herlev Bibliotek inviterer den 1. november i år til en øjenåbnende aften med fokus på skønlitteratur, homofobi og at komme fri af sin hjemstavn.

Sted:
Herlev Bibliotek

Tid:
1.11.2023 kl. 19-21

Adgang:
Gratis 

Hvordan er det at vokse op i en hjemby, hvor man ikke kan være sig selv? Hvordan er klassesamfundet med til at vedligeholde vores fordomme? Og hvordan kan man bearbejde og måske modarbejde homofobi gennem skønlitteratur? De spørgsmål har Herlev Bibliotek inviteret forfatterne Glenn Bech og Mads Ananda Lodahl til at tale med litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen og jer den 1. november klokken 19.00. Begge forfattere har i deres værker beskæftiget sig med at være homo i provinsen. Senest i Bechs bestseller “Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” og Lodahls novellesamling “Soft boys”. 

32-årige Glenn Bech er uddannet psykolog. I januar 2021 debuterede han som forfatter med romanen “Farskibet”. Året efter var Bech aktuel med sin anden bog, “Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”, som vandt Politikens Litteraturpris i 2023, og året forinden modtog han Blixenprisen for årets roman 2022. “Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” beskriver Bech som et indigneret, selvudleverende og ømt manifest om klasseskam, prol og elite, om provinsbøsser og repræsentationssmykker, moralisme og hykleri, om dem, der altid får taletid, og dem, der ikke føler sig berettiget til en stemme. Med vrede, misundelse og humor brænder Glenn Bech alle illusioner om lige muligheder ned og insisterer på at tale ud fra sine egne erfaringer i klassesamfundet.

Mads Ananda Lodahl er 42 år og uddannet folkeskolelærer. Da han flyttede fra Herning til København, blev han en del af forskellige aktivistmiljøer, hvor han mødte andre, der også oplevede ikke at passe ind i de trange normalitetskrav. Han har studeret queerteori på Københavns Universitet og holdt foredrag på skoler, gymnasier og andre steder om seksuelle og kønslige minoriteter og deres historie. Han har også skrevet for Information, været rådgiver hos Sex & Samfund og arbejdet som receptionist i sexklubber for mænd i København og Berlin.

Hans første selvstændige bogudgivelse er digtsamlingen ”Deler blod med myg” (2017), og i 2018 udgav han essaysamlingen ”Upassende Opførsel - 100.000 ord imod Den Heteroseksuelle Verdensorden”. Derudover har han bidraget til flere novellesamlinger og til den seneste udgave af "Kvinde - Kend din krop” i kapitlet om seksualitet. Han har med andre ord beskæftiget sig med køn, seksualitet og magt det meste af sit voksne liv både som aktivist, terapeut, foredragsholder og forfatter. I dag bor han i København efter i flere år at have været bosat i Berlin.

Adgang er gratis, men kræver billet, der kan hentes her: https://www.herlevbibliotek.dk/arrangementer/litteratur/homo-i-provinsen

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er i sær i scenerne med de erfarne pantomimeartister at balletten Snedronningen fungerer allerbedst. Her er Allan Clausen i gang som balletdrømmende bedstemor.

Årets bedste juleballet er i Tivoli

Snedronningen med Tivoli Balletteater tager titlen som årets bedste juleballet i det københavnske balletudbud....

5. dec

Maria Callas: The revivalist #1

XQ28’s opera- og Callas-ekspert Idia Legray byder læserne velkomne til første afsnit af en Callas-adventskalen...

3. dec
Der er godt gang i den lyserøde farvelade i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, heldigvis kan danserne bære det. Her er det Tobias Praetorius som dansende polkatsang.

Nøddeknækkeren reddes af sikker dans i anden akt

Det Kongelige Teater har igen kastet balletten på scenen i et utal af Nøddeknækker-forestillinger i december, ...

1. dec
Der fuld knald på julestemning og spilleglæde hos de medvirkende i Eventyrteatrets Et Juleeventyr.

Børnene stråler i et fladt juleeventyr i Tivoli

Eventyrteatret har produceret forestillinger siden 1992 og har altid leveret højt niveau hos de medvirkende bø...

29. nov