Mens facaden viser inklusion og tryghed, gemmer der sig tilsyneladende en helt anden virkelighed bag dørene på en af Københavns mest profilerede LGBT-barer. Flere tidligere ansatte står nu frem med alvorlige anklager om manglende løn, brud på aftaler og kynisk udnyttelse.
Vil du støtte LGBT+ steder der snyder sine ansatte
I hjertet af Studiestræde ligger natklubben Trixie – et sted, der udadtil har brandet sig som et fristed for queer-miljøet. Men bag glimmer, regnbueflag og feststemning har virkeligheden været alt andet end farverig for de ansatte. Ifølge afsløringer fra TV2 Kosmopol som havde to artikler om Malthe og Stevan, der henholdsvis i artiklen “Malthe blev narret og udnyttet i nattelivet: Snart stod det klart, at han var én af mange” og “Stevan flyttede til Danmark i håb om frihed og tryghed, men landede i et sandt mareridt”, fortæller deres historie om hvordan de blev snydt og nu er klubben centrum for en opsigtsvækkende arbejdsskandale.
Malthe og Stevan er blot to af flere tidligere ansatte, der har fortalt om, hvordan de blev snydt for både løn og feriepenge. Deres historier tegner et billede af en systematisk praksis, hvor unge og ofte sårbare medarbejdere blev udnyttet i et miljø, der burde stå for fællesskab og sikkerhed.
Klubbens ejer, den svenske Joakim Cederholm, er ikke ubekendt med kontroverser. Hans tidligere projekter som Red Shoe i både Malmø og København samt Six Cph er alle lukket under stormfulde omstændigheder – oftest med økonomiske problemer som fællesnævner. Ifølge TV2 Kosmopol skyldte han eksempelvis udlejeren af Six Cph over 2 millioner kroner i husleje, hvilket førte til lukningen og en ny konkurs.
Nu peger alle pilene mod Trixie. Da Malthe fik medhold i retten og skulle have udbetalt sine penge, blev “konkurskortet” hurtigt spillet – Trixie Holding ApS blev erklæret under konkurs den 2. marts 2025. Men kort efter ændredes status til “Normal” i CVR-registeret – en juridisk manøvre, som flere eksperter betegner som kritisabel.
DJ David Alstrup, som har spillet for stedet, bekræfter også, at han måtte udarbejde sine egne betalingsaftaler, fordi honoraret udeblev. Joakim Cederholm har ikke reageret på henvendelser – heller ikke fra medierne og heller ikke, da vi her fra redaktionen spurgte efter en kommentar til den kommende udsendelse.
Det centrale spørgsmål er nu: Hvor længe kan en klub som Trixie eksistere med en regnbue på facaden og råddenskab bag kulissen? Og er det queer-miljøets ansvar at støtte op – eller at sige fra?