Troye Sivan smelter hjerter

Af Tejs Ellesøe 6. december 2015

Lækker følelsesladet  elektroniske indiepop er det, der kendetegner Troye Sivans nye Blue Neighbourhood album. Selvom Sivan er pæn at kigge på, så får man meget mere med dette fantastiske debutalbum.

Vi kender allerede den 20-årige Troye Sivan. Han er født i Sydafrika men vokset op i Australien. Selvom han fik sin skuespildebut i 2009, er han måske mest kendt for sin Youtube-kanal, som han startede i 2012. I dag har han mere end 3,5 millioner følgere på Youtube. Nu gælder det hans første album Blue Neighbourhood, som kom i fredags.

Kan han synge?
Ikke alle kan synge, men Troye Sivan kan, og det er man slet ikke i tvivl om, når man hører hans stemme. Det er langt fra første gang, vi hører ham. I 2007 smed han singlen Dare to Dream på gaden, som også er et meget stille nummer, men ikke noget som får en til at tænke: Halløj, han bliver stor engang. Selvom han har Youtube-blogget i mange år og lavet alverdens covernumre, så gjorde han for alvor noget ved sit sangtalent sidste år, hvor TRXYE med Happy Little Pill var på. Den blev et kæmpehit, og det er, som han har siddet hjemme på teenageværelset og gennemtænkt hele planen og sin karriere.

Tidligere i år udsendte han EP'en WILD, som var en opvarmning for det kommende debutalbum, og det er det jeg nu har lyttet til i fem dage, for at komme helt ind under huden på den unge mand.

Nu gælder det Blue Neighbourhood med dens 15 numre og remixet af Wild. Man mærker hurtigt, at samtlige numre er godt gennemarbejdet, at der er lagt sjæl i dem. Normalt er der 2-3 gode numre på et album: På Sivans album er alle numrene rigtigt gode. Hvis jeg alligevel skulle presse twink-citronen, så er Bite et af de gode, og lidt mere stille numre; Kiss me on the mouth, and set me free

Hvis man er på udkig efter lidt ballade blandt hans numre, kan man lytte til Wild, og Ease. Det er de eneste to up-beat numre der er - resten er stille og rolige numre. Når man sætter albummet på, får man lyst til at lukke øjnene, skrue højt op og så bare nyde musikken og ordene.

Selvom alle numre er godt "skåret", så handler specielt Wild og Fools om at være vildt forelsket og falde for de forkerte. De fortæller lidt om, hvordan forhold udvikler sig fra start til slut.

Track
01. Wild
02. Bite
03. Fools
04. Easy (feat. Broods)
05. The Quiet
06. DKLA (feat. Tkay Maidza)
07.  Talk Me Down
08. Cool
09. Heaven (feat. Betty Who)
10. Youth
11.  Lost Boy
12. for him (feat. All Day)
13. Suburbia
14. Too Good
15. Blue (feat. Alex Hope)
16. Wild - XXYYXX Remix

Blue Neighbourhood er et fantastisk album; lækker lyd og sange, man får lyst til at høre igen og igen. Det er Troye Sivans debutalbum, og det kan godt tåle 5 gode stjerner. Med albummet Blue Neighbourhood ligger der et stort pres på den unge fyr, for det bliver svært at overgå.

Tjek os ud

Musik

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr