Aftenens store positive overraskelse var Belle Blurr som fortjent blev nummer to i konkurrencen om at blive Nattens Dronning.

Fynsk Drag Show leverer varen

Af Per Lundsgaard 8. oktober 2017

Nattens Dronning i Odense cementerer sin plads som det største dragshow i Danmark. 

Titel:
Nattens Dronning 2017

Teater:
Magasinet Odense

Spilleperiode:
Lørdag den 7. oktober 2017

Forventningerne er høje når man træder ind på Magasinet i Odense - klar til dette års udgave af Skandinaviens største konkurrence for Drag-kunstnere. Man bliver ikke skuffet for det fynske show holder standarden – og de fleste misser der forekommer er de kandiderende af slagsen på scenen. 

Dog skal der lyde en generel anke til de fleste deltagere. Årets tema var cirkus, og kun meget få havde formået at indkorporere det i deres optræden. Det er sådan set ikke i orden og temmeligt skuffende. 

Vi begynder også lidt løjerligt og temmeligt på det jævne med et mærkeligt miks af et åbningsnummer. Danserne var klædt i guld og glimmer, mens cirkusartisterne så ud som om de havde glemt deres kostumer derhjemme og derfor optrådte i hvad de nu var ankommet fra træning i. Det fik nummeet til at virke ufærdigt og sjusket.

Heldigvis kom Martha Mundgodt og Miss Bonnie Honey hurtigt på scenen. Der er ihvertfald ikke noget sjusket over de to herlige damer. Med rap og fræk mund førte de os professionelt og kærligt kækt igennem det lange show. Spydighederne fløj i herlig ping-pong mellem dem, dommere og publikum – altid på grænsen men aldrig over – og se det er en stor kunst at holde den balance. Værtinder i verdensklasse.

Tredje diva der er med til at organisere showet – den altid elegante og smukke Conny Kansas – havde i år valgt at sidde hos dommerne. Her sad også Lykke Scheuer, Nicholas Nybro, Rita Lynn og Miss OTB der var trådt ind for Camilla Lantz som i sidste øjeblik havde meldt fra. De skulle sammmen med publikum finde aftenens vinder mellem 9 optrædende kandidater, og efter et ikke særligt mindeværdigt nummer fra sidste års vinder Roxy Thyrune kunne konkurrencen gå i gang. 

Duchess Duchess
Første Dronning på scenen var Duchess Duchess som effektfuldt havde allieret sig med to dansere. Koreografien forblev lidt stillestående, og især i fantasy-delen kunne man have gjort mere ud af brugen af de lange fingre alle var udstyret med. Man kunne også have arbejdet mere med kostumet der bortset fra en flot hovedpynt mest af alt lignede noget der hurtigt var blevet sat sammen. Der skal også arbejdes med præcisionen i Lip Sync, men der var god energi og masser af kontakt til publikum.

Belle Blurr
Var et yderst charmerende bekendtskab med en sceneudstråling der havde masser af personlighed. Især var det imponerende da vi i fantasy-delen fik et flot sunget nummer fra Jason Robert Browns musical-cabaret Songs For a New World. Det lagde simpelthen salen ned. En velfortjent nummer to.

Selina Sunshine
Den rutinerede dragkunstner var næste i rækken. På en polestang fik Selina Sunshine flot brugt cirkus-temaet i sit nummer. Det er en smagssag hvad man synes om drag uden paryk og patter. Jeg synes ikke at det falder så godt ind i kategorien når det bliver for meget til en mand der optræder hvilket var tilfældet i begge optrædener fra Selina Sunshine – mest udtalt i det første nummer. Til gengæld var der ikke noget at udsætte på fremførelsen som var konsekvent og professionel – med aftenens mest pompøse kostumeskift i fantasy-delen.

Miss Koko
I år havde Fru Koko oppet sig. Ikke så meget slattent sløseri som nogle af de foregående år hvor meget blev hentet hjem på den unikke charme som ikke er til at komme uden om. Der blev sunget og performet gennemtænkt og præcist. Især i rollen som Björk – inklusiv svanekjole – var Miss Koko i forrygende egen storform. Selvom damen så absolut er et unikt og dejligt bekendtskab synes jeg at hele to priser i aftenens program – både designpris og en tredieplads i hovedkonkurrencen – er lidt en hån mod de andre deltagere. 

Jaxie Bearcunt
Den skæggede dame var næste deltager, og her var vi til avantgarde dragshow. Det var måske ikke helt så avantgarde at det blev rigtig interessant – til trods for imponerende kostumer og skift. Der må gerne skrues op for vildskaben til næste gang. Potentialet er der helt klart.

Cheztity
Fascinerende Cheztity viste lovende potientale i look-a-like afdelingen, men i fantasy-delen blev det en smule stillestående til trods for en meget smuk kjole. Igen kunne man ønske at der blev skruet op for kreativiteten og vildskaben.

Harly Queen
Konkurrencens eneste transkønnede deltager føler jeg, blev snydt for en bedre placering. I begge afdelinger var der tænkt cirkus ind i nummeret, og smukt var det at damen gik på scenen flot trippende i tåspidssko til fremkaldelse. To flotte optrædender som hos mig klart lå i top tre.

Paige Noir
Den unge fynske pige var lidt i vanskeligheder i look-a-like afdelingen der blev en smule mere pudsig end sjov. Selvom man skal være en skæv og måske lidt kikset karakter, nytter det ikke noget med en krøllet nederdel med elastik i kanten og en overdel der ikke sidder til og viser en bar mave – samt et par vinterstøvler fra Føtex – men der blev til gengæld taget revanche i fatasy-delen med smukke vinger på både solist og dansere. Det var effektfuldt og flot og vellavet. Las Vegas show på fynsk.

Helena Heavensky
Man gemmer normalt det bedste til sidst – og også i denne konkurrence. Aftenens vinder var nærmest på et overlegent niveau i forhold til resten. Lige fra Rocky Horror til dansende cirkustelt var det super underholdning og klasseshow fra aftenens smukke og sympatiske vinder der var nærmest uden konkurrence i et felt hvor man savnede kunstnere som Megan Moore, Tinus de Schunard og værtinden selv Miss Bonnie Honey. 

Aftenen blev krydret af shows af bl.a. 20-års jubilaren – den på alle måder mægtige Miss OTB – og Miss Bonnie Honey der havde allieret sig med to sexede herredansere og i overlegen stil viste hvilken klasse hun er i som performer.

Aftenens sidste show var med de festlige svenske piger i High Heels. De kunne godt have brugt en trimmer til nummeret, som blev lidt langt og ufokuseret. Hvorfor beholde frakkerne på så længe?? Alle kunne se at der var noget under. Hvorfor afsløre dem i lige præcis det nummer - og damerne syntes også hæmmede af kjolerne da de endelig kom frem. Det var en wow-effekt der aldrig kom. Men publikum var på det tidspunkt så snaldrede at alt med en rytmeboks var et hit. 

Flot lys, LED-skærm og konfettikanoner er altsammen med til at gøre at Nattens Dronning i Odense stadig er det Dragshow alle andre i genren i de nordiske lande må sammenligne sig med – enkelte skønhedsfejl til trods.

Vi glæder os vildt til 25-års jubilæet næste år!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Turen går til Prag 

Så går turen til Prag. Vi tager med DSB Interrail og bor på det tidligere Boscolo Prague som nu hedder Carlo I...

Som vi skrev for noget tid siden, skulle vores næste rejse fortages med tog så i samarbejde med DS...

Kærlighed ved første hik - Musical

Outstanding Musical

Tivolis Koncertsal, Live Nation, Langkjær Entertainment og Black Box Theatre giver den fuld gas i en af årets ...

21. sep
Igor Zavadko er en af de mange godbidder i årets show hos Wallmans i Cirkusbygningen.

Wallmans i topform

Årets show i Wallmans i Cirkusbygningen er det flotteste i mange år. Væk er heldigvis det ensformigt rockede, ...

20. sep
Simon Duus er et charmerende midtpunkt for intrigerne i Mozarts opera Figaros Bryllup på Gamle Scene.

Sjov og sprudlende af musikalsk vellyd

Figaros Bryllup har Mozart pakket med det ene skønne nummer efter det andet. De bliver leveret flot og rapt af...

17. sep
De tre skuespillerinde på scenen i Præsidentinderne er skøre og skæve og fulde af sproglige guldkorn.

I lort til armhulen

De tre rengøringskoner i Werner Schwabs skuespil Præsidentinderne taler meget om lort – på hver deres måde – o...

16. sep