Skal dansk drag deltage i RuPaul Drag Race?

Af Tejs Ellesøe 26. januar 2020

Mange hoppede i da den danske drag, Jaxie, i går fortalte at hun skulle være med i RuPauls Drag Race. Men det var ikke helt sandt.

Var du også en af dem der fik morgenkaffen i den gale hals da en af byens bedst drag performere Jaxie lavede et opslag på facebook, om at hun skulle være med i RuPaul Drag Race sæson 12. der starter i næstemåned.

Vi var, og derfor valgte vi at sætte et hurtig interview op, for at finde ud af, hvem Jaxie egentlig er, det spurgte vi selvfølgelig Jack om, som er ham der er inde i Jaxie.

Hvem er Jaxie egentligt i forhold til Jack?
Jaxie er en måde at udtrykke mig selv på. Det er ikke en karakter så meget som det er en autentisk del af mig, der som regel repræsenterer min humoristiske og kunstneriske sanser. 

Hvornår begyndte du at tænke på du ville være drag?
Jeg havde tænkt på det lige siden jeg var ti år. Jeg klædte mig ud derhjemme og optrådte til popsange foran min mors videokamera, hvor jeg kastede mig selv ned at trapper iført min lillesøsters ridestøvler for at få min familie til at grine, senere gjorde jeg det med mine venner, og så tog jeg endelig springet da jeg så MILK fra sæson 6 af drag race. Jeg Indså at drag ikke behøver at være flotte damer der ville være feminine. 

Hvad er forskellen på det danske og så amerikanske drag miljø?
Forskellen på det danske og amerikanske drag miljø er at vi er et mindre land, så vi har kun få miljøer hvor drag trives. Danmark har et voksende miljø, og siden vi ikke har RuPaul's Drag Race her, så finder man lidt mere originalitet, dog stadigvæk mange RPDR-inspirerede performere.

Hvilken dansk kendis, ville du helst lave en drag-over på?
Lina Rafn eller Lene Nystrøm. Mine to største barndomsikoner. Jeg har haft en fantasi om at lave nogle crazy looks til deres musikvideoer, og det er tit set hos store artister fx Björk, hvor Hungry har lavet hendes makeup til hendes seneste album cover.

Hvis du skulle fremhæve 3 drags du ser op til i RuPaul Drag Race

Sæson 6, Milk. Fordi han har omdefineret drag for mig og mange andre.
Se video her  

Sæson 6, Bianca Del Rio, Fordi Bianca er en faaantastisk entertainer der kan holde publikum i timevis. 

Se videon her

Sæson 7, Trixie Mattel, Fordi hun har holdt fast i hendes æstetik og har brugt et knap så godt run i programmet til at tjene masser af penge. Hun er et stærkt brand indenfor drag. 

Se videoen her 

Hvad er det bedste og værste ved drag?
Det værste ved drag er hvor ukomfortabelt det kan blive: varmen, sveden, korsettet, skoene, håret, vipperne, de syntetiske materialer man har tæt opad huden. Det er også et meget fysisk udfordrende arbejde med planlægning, kostumer, hårstyling, øve shows, indkøb osv.

Det bedste er at man har en platform hvor man både kan bruge en masse af sine kreative talenter indenfor design, humor, syning, hårstyling, osv og så bruge alt det til at nå ud til folk, underholde dem, få dem til at føle noget - om de så griner, græder, er chokerede, så længe at de går derfra og tænker: "wow det her gjorde noget for mig" - og det er den fedeste fornemmelse at kunne gøre.

Nu skal du ikke være med, men har du søgt om at være med RuPauls Drag Race?
Ja, jeg sendte til sæson 12, men blev stoppet undervejs på grund af oplysninger, jeg ikke kunne bidrage med. Jeg løj på nogle svar, for at se hvor langt jeg kunne komme, men lige nu vil jeg helst fokusere på at have det sjovt i Danmark, møde en masse søde og dejlige mennesker og være med til at bygge den danske drag scene op, så den på sigt kan få et større spotlys på verdensplan.

Lige som Jaxie “løj” i sin ansøgning så var hele opslaget på facebook også noget af et Troll eller det de fleste kalder for en god gammeldags løgn, for hun skal ikke være med i sæson 12, og de fleste der kender Jaxie, ved også at hun laver det her nummer hvert år.  

Men rigtig mange hoppede i, så du får desværre ikke lov at se Jaxie i næste sæson af RuPauls Drag Race. Men du kan til gengæld opleve Jaxie på scenen til næste Draghouse, lørdag den 29. februar i Vega.

Tjek os ud

Interviews

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr