Fotojbf@c.dk

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Af Jesper B. Frederiksen 16. marts 2019

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Teglgårdstræde i det indre København.

Navn:
Kyros & Co.

Adresse:
Teglgårdstræde 13
København

Face klik her.

Åbent:
Torsdag til lørdag
17:00 til 02-agtigt

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det til opdagelsen af et for mig nyt og herligt fænomen, nemlig genoplivningen af den amerikanske forbudstids "speakeasy" eller "smugkro" som det ville være på dansk.  Jeg fandt en p-plads i Teglgårdstræde og uden for bilen fik min veninde øje på at der da "vist er noget cocktail-noget derinde . . ."

Udefra ser det mest ud som et kælderlokale hvor nogen er ved at overveje en butiksindretning – nogle rå vægge og en bænk og nogle tønder. Ved siden af indgangsdøren er der et diskret messingskilt med navnet "Kyros & Co." og en ringeklokke. Vi blev fristet over evne og trykkede på klokken. Kort efter blev døren åbnet af en elegant ung kvinde, som på engelsk bød os indenfor og spurgte om vi havde været der før. Det havde vi jo så ikke, så vi fik forklaret en del af konceptet: Ikke noget drinkskort, ingen vin eller øl og ingen store selskaber (max 4 personer i gruppe). 

Speakeasies var de hemmelige barer i små, ydmyge kælder- og baglokaler som opstod i USA i den periode hvor landet var underlagt et totalt alkoholforbud, og hvor man kun i det skjulte kunne nyde drikke med alkohol. Nutidens brug af begrebet er selvfølgelig lidt af en tildragelse, for vi ER jo ikke i forbudstidens USA, men det bruges fint til at skabe en stemning af at man får lov at komme ind og være en del af noget intimt og lidt hemmeligt.

Ned ad trappen, ind bag et forhæng – så var vi inde i en virkeligt stilfuld og lækker lounge. Der er kun plads til 32 personer, og stedets bagmand, Christian Tang, forklarer at det er noget man har gjort helt bevidst for at kunne bibeholde en afslappet og personlig atmosfære. Det hele understreges af et behageligt lydbillede af loungemusik som kan høres uden dog at virke anmassende. 

Så var tiden kommet til at blive "interviewet" om vores drinks- og smagspræferencer af vores charmerende, brasilianskfødte bartender. Jeg skulle jo køre senere, så sammen med ønsket om noget sursødt og krydret indgik en forholdsvist lav alkoholprocent i konceptet for den "Claire" som jeg endte med at have i mit højstilkede glas efter at have iagttaget en spændende og alkymistagtig mixer-proces. Økologiske og biodynamiske ingredienser – man får fornemmelsen at her får man kun det bedste.

Med vores drinks på bardisken – vi have valgt de høje stole ved baren frem for "de bløde" – blev vi så ledt kyndigt igennem smagning af de håndsyede drinks: Smag på den, luk så øjnene og tænk på friskpresset æblejuice – og smag så igen. Normalt er jeg ikke meget for at få forklaret min mad og drikke men her var det faktisk en skøn oplevelse. Efterhånden som smagen fik lov at folde sig ud tonede – ud over det citrusagtigt syrlige – noter af blandt andet honning og kamille frem. 

Efter en time måtte vi modstræbende afsted igen for at nå vores reserverede bord på en nærliggende restaurant. Vi forlod Kyros & Co. med en fornemmelse af at have fået en varm og personlig modtagelse – af at have været gæster, ikke kunder – og en spændende smagsoplevelse rigere.

Tjek os ud

Gourmet Guide

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar
Jytte fra Marketing er desværer gået for i dag, er en sjov satire med smukke øjeblikke.

Jytte er tilbage i sjovt marketingsshow

Teatersuccesen fra Nørrebro Teater, Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag, er tilbage i en ferm turne...

8. mar
Operaen Werther med Den Jyske Opera er stærkt beskåret og foregår i nutiden.

Dobbeltvoldtægt på Gamle Scene

En umoden og selvfed helt, der bevæger sig rundt i en tudegrim scenografi, gør Den Jyske Operas produktion a...

6. mar