Det er balletten Paysage, Soudain, La Nuit med det skønne mandlige hovedpar - her i skøn omfavnelse , der bliver aftenens højdepunkt i dette års udgave af Copenhagen Summer Dance., Foto Søren Meisner

Viva Cuba!

Af Per Lundsgaard 9. august 2018

Dansk Danseteater er rykket fra Politigården ned på Ofelia Beach med deres Copenhagen Summer Dance - det blev en lidt blandet fornøjelse.

Titel:
Copenhagen Summer Dance

Teater:
Dansk Danseteater på
Ofelia Beach

Spilleperiode:
9 - 11. august 2018

Den unikke stemning i Poltigården er afløst af en mere afslappet stemning på Ofelia Beach hvor Copenhagen Summer Dance med Dansk Danseteater som vært nu stiller op til en aften med små godbidder fra den danske og internationale danseverden.

Programmet er kortere end det plejer – en time kan det gøres på, men det gør så absolut ikke noget. Når man danser med udsigt til forbipasserende både og anden liv i havnen, skal der stærke værker på scenen for at holde koncentrationen omkring dansen. Her formåede man ikke helt at holde niveauet aftenen igennem. 

Vi begyndte med et gensyn med Marcus Morous Vals som havde premiere i januar 2017 med Dansk Danseteater. Det er en opfindsom og finurlig koreografi som her ved det åbne hav nærmest fik danserne til at ligne dansende søgræs i deres stramme sorte pailletdragter. Sjovt og interessant og et glædeligt gensyn med de uhyre præcise dansere.

Dernæst var det gæsternes tur. To dansere fra det cubanske kompagni Acosta Danza, grundlagt af den cubanske stjernedanser Carlos Acosta, gav et moderne bud på Nijinskis klassiker En Fauns Eftermiddag – her til en blanding af den originale musik af Debussy og musik af Nitin Sawhney. Det var desværre ikke en særligt vellykket eller interessant pas de deux der kom ud af anstrengelserne. Repitativt, klodset og kedeligt blev det i længden trods to spændende dansere på scenen.

Kontrasten blev endnu mere skærende når man bagefter så hvor elegant og glidende dansere kan smyge sig om hinanden, i det skønne gensyn med Stephen Shropshires lile perle Lamento Della Ninfa for tre dansere.

Aftenens største skuffelse var dog pas de deuxen fra Manon af Kenneth MacMillan. Jeg tror aldrig jeg har set den danset så dårligt som her. Alban Lendorf er en elegant Des Grieux, men han laver ikke andet i denne pas de deux end at bære rundt på sin partner. Det gjorde han så på Mariana Minolu der hverken ejede udstråling eller teknik til partiet som den amoralske forførerske Manon. Det var faktisk tåkrummende flovt at overvære, og ubegribeligt hvorfor de to skulle danne par. 

Heldigvis glemte man hurtigt den misere da aftenens sidste værk kom på scenen. Dansk Danseteaters nye chef Pontus Lidberg havde selv koreograferet Paysage, Soudain, La Nuit, hvor både dansere fra Acosta Danza og Dansk Dansetaeter var på scenen samtidig. Det var et lykkeligt sammentræf, men det var cubanerne der løb med det meste af opmærksomheden. Især Mario Sergio Elias som var aftenens stærkeste danser med en scenisk udstråling der nåede langt ud på det åbne hav. Glædeligt var det også at se et mandligt par være hovedparret i balletten. Javier Rojas og Lucas M. Threefoat dansede sig lige lukt ind i hjertet på tilskuerne med deres kærlige og flirtnede omfavnelser. 

En blandet aften der gjorde klogt i ikke at vare længere. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Turen går til Prag 

Så går turen til Prag. Vi tager med DSB Interrail og bor på det tidligere Boscolo Prague som nu hedder Carlo I...

Som vi skrev for noget tid siden, skulle vores næste rejse fortages med tog så i samarbejde med DS...

Der er masser af dramatiske scener i musicalen Leonora Christina i Odense.

Der er noget rodet i Danmark

Leonora Christina på Odense Teaters imponerende store scene i Odeon er storladen og flot, men alt for rodet og...

23. jan
Amadeus på Det Kongelige Teater er fuld af flotte optrin - her hænger Clara Cecilie Thomsen højt oppe som Nattens Dronning i en scene fra Trylleføjten.

Triumf for Amadeus

Det Kongelige Teater byder på luksusteater i særklasse med Kasper Holtens udgave af Peter Schaffers berømte sk...

22. jan
Menneskebyrden i Skuespilhuset - er både modigt og seværdigt fortælle-teater.

De depressives aften

Stages of Science har slået sig sammen med Det Kongelige Teater og inviterer indenfor til en aften i depressio...

22. jan
De fire medvirkende i satire-revyen Camille Clouds Brevkasse på Mungo Park er aldeles veloplagte aftenen igennem.

Fornøjeligt brevkasseteater

Mungo Park i Allerød tager Line Knutzon og hendes figur, Camille , under kærlig og fornøjelig behandling i en ...

18. jan