Der er russisk Svaneballet for alle pengene på Det Ny Teater med en ægte primaballerina i hovedrollen.

Russisk Svanedrama

Af Per Lundsgaard 24. maj 2019

På Det Ny Teater har man inviteret Sankt Petersborg Balletteater på besøg med en ærkerussisk udgave af balletklassikeren Svanesøen - med en ægte primaballerina i hovedrollen.

Titel:
Svanesøen

Teater:
Det Ny Teater

Spilleperiode:
23. - 26. maj 2019

Man skal være varsom med alle disse russiske balletkompagnier der hyppigt gæster diverse kongrescentre og teatre. For det meste er det mere fup end den ægte vare man går ind til. Man håber på at den brede befolkning ikke ved bedre og køber billetter fordi de tror at russisk ballet pr. defination er verdens bedste. Det er LANGT fra tilfældet!

Ved dette gæstespil er vi dog beriget med at det hovednavn man reklamerer med, rent faktisk dansede på aftenen, samt at scenografi og kostumer var på det acceptable plan. Blandt de øvrige dansere var det mest enkelte af pigerne i korpset man lagde mærke til – drengene var på det absolut laveste niveau. Undtagelsen var Fedir Zarodyshev i pas de troisen i første akt, Seiyu Ogasawara som en munter springende og snurrende nar, Dimitriy Akulinin som den onde Rotbart. Prinsen var ikke en dag under 40, men Denys Nedak var smukt springende og blød og elegant i trinene da han endelig dansede i anden akt. Han var også hovednavnet Irina Kolesnikova en sikker partner.

Hele produktionen hvilede på Irina Kolesnikovas skuldre – og hvilke smukke skuldre. Med Svaneprinsessens ulykkelige skæbne i hver eneste muskel var vi fra første øjeblik draget ind i Irinas dans, og på samme måde flirtede hun uhæmmet i anden akt hvor hun forvandlede sig til den Sorte Svane.

Koreografisk var der absolut intet nyt under solen. Vi fik den klassiske version med alle dens noder – og unoder. Drønkedeligt i de mange karakterdanse i festakten – tangerende det pinlige i den spanske dans – men en overdådighed af bravour i den store grand pas de deux mellem den sorte svane og prinsen – kulminerende med en højdramatisk sidste akt.

Svanerne var pænt ens men udstråling kan man ikke sige der var meget af.

Det var en aften der blev båret hjem af den stjerne som Irina Kolesnikova virkelig er. Desuden var det dejligt at se hvor velfungerende Det Ny Teaters smukke rammer er til ballet. Måtte der komme mere af det på et af Nordens flotteste teatre!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen giver liv til de to tyske venner Max og Martin i den dramatiske brev-roman Adressaten Ubekendt der er omsat til teater i Skuespilhuset.

Fra venner til fjender

I Skuespilhuset åbner Det Kongelige Teater sæsonen med et fascinerende og ætsende brevdrama mellem en jøde og ...

25. aug
Det er Alban Lendorf magiske scenenærvær der gør at balletten Danish Design på Bellevue Teatret hæver sig op over den papirstynde handling om kunstnerens kamp med og mod materialet.

En våd designerdrøm

På Bellevue Teatret genindfører man sommerballet med den lille forestilling Danish Design som har landets stor...

18. aug
Zaira Romero og Rosy Rodriguez som Carmen og Lola i den flotte film om forbudt lesbisk kærlighed i det spanske romamiljø.

Sensuel og intim film om lesbisk kærlighed

Arantxa Echevarria har skabt en film der beskriver både det spanske sigøjner miljø og en spirrende kærlighed m...

5. aug
Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul