Udyret sammen med sine to tjenere Clocksworth og Lumiére i Malmø Operas version af Disneys musical om Skønheden og udyret. , Foto Jonas Persson

Dunkel eventyrmusical

Af Per Lundsgaard 29. oktober 2019

Skønheden og udyret på Malmø Opera er en storslået udgave af Disneys berømte musical med flotte stemmer i de bærende roller. 

Titel:
Skønheden og udyret

Teater:
Malmø Opera

Spilleperiode:
18. okt 2019 - 30. apr 2020

Malmø Opera er altid et besøg værd  – også når det gælder musicals. Den får altid hele armen med stort orkester og et stort ensemble på den enorme scene. Det er også altid interessante iscenesættelser der aldrig forråder deres oplæg. 

Linus Fellbom og Dan Potra har valgt en noget mørkere stil end den man kender fra Disneys film og fra den overdådige version på Det Ny Teater for nogle sæsoner siden. 

Det giver en fokusering på historien og karaktererne men gør også opsætningen mere dyster og farveløs, og det kan måske gøre at man taber de mindste publikummer til denne familiemusical – der ender med at vare tæt på de tre timer. 

Tempoet er nemlig også et lille problem i opsætningen: Det er noget adstadigt, og sceneskiftene varer i evigheder med den konstant snurrende drejescene, men heldigvis er de medvirkende klare og sikre i deres roller. Sofie Gunnarsson er en aldeles henrivende Belle med en klokkeklar stemme, og man mærker en moderne selvstændig kvinde inde under kjolen. Fred Johanson er et voluminøst Udyr med en stor og smertelig stemme – men også sød og rørende når hans menneskelighed begynder at stikke frem. John Martin Begtson er en aldeles formidabel Gaston fuld af selvsmagende egoisme, mens Oscar Pierrou Lindén morer som hans uheldige følgesvend Lefou. Blandt de fortryllede tjenende ånder på slottet er Johannes Wanselos og Michael Jansson i hopla som Clocsworth og Lumiére, mens Carina Söderman giver masser af sødme som fru Potts, og Nina Pressing forfører som vampet støvekost. 

Alan Menkens partitur bugner af smægtende balleder og store ensemblenumre i blæret broadwaystil, og det har koreografen Miles Hoare udnyttet i de store dansenumre, hvor især kampscenen til sidst i forestillingen tager kegler. 

Scenografien er som nævnt meget mørk og består ofte af videodesign der giver god stemning af vinter og regnvejr, men solskinnet har lidt svært ved at indfinde sig på scenen.

Hvis man synes man savner at se Skønheden og udyret, eller gerne vil have børnene med til storslået musical, så er denne forestilling på Malmø Opera absolut en tur værd – man glæder sig allerede til deres næste tur i musicalland. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Man prøver med store kjoler og fejende vals - men Vild med dans - the musical, ender med at blive en meget tam og pinlig affære.

Pinligt danseshow

Vild med dans - the musical på Østre Gasværk er ingen musical - og den er tilsyneladende heller ikke særlig vi...

24. feb

Vigtig film om transkønnet familiefar

Malou Reymann debuterer med hjertevarmt drama om en gennemsnitlig familiefar, der springer ud som transkønnet....

20. feb
Peter Schrøder og Kurt Ravn er kærlige som de to livskloge sygdomsmærkede mænd i Folketeatrets forestilling 2 på tur.

Underfundig teatertur

Folketeatret sender 2 på tur rundt i landet inden den underfundige og livskloge forestilling ender i Nørregade...

19. feb

Sam Smith fejrer Valentinsdag med en ny sang om kærestesorg

Valentinsdag, som også defineres som de elskendes dag, er den dag på året, der plejer at være fyldt med roser ...

14. feb