FotoXQ28.dk Grafiks image

I 2013 var Jim Lyngvild på alles læber

Af Tejs Ellesøe 31. december 2013

Aldrig er et år gået så stærkt, og det må jo være fordi, vi har haft det sjovt og har nydt det, vi laver her på siden. Det er 4. gang vi tager fat på en nytårsklumme, hvor vi mere eller mindre seriøst gennemgår det forløbne år.

Så er endnu et år gået! 

Når vi ser tilbage på det år, der er gået, har der ikke rigtigt været de store overskrifter - et stille år! Vi har alligevel fundet et par stykker, som har fået lov at fylde i medierne.

En overskrift som de fleste nok husker, var da Priden i 11. time lavede en kovending og fyrede den efter Pride-ledelsens mening lidt for åbenmundede Jim Lyngvild som vært på Pridens show. Denne historie trak overskrifter også uden for homomedierne. Lyngvild erklærede ”krig” mod Priden. Bedre blev det ikke, da MrGay showet et par dage efter til deres store skuffelse måtte følge trop, og fyre Lyngvild som vært, da man mente at være blevet presset af Priden. Sagen fyldte medierne i mere end en måned.

Der skal være plads til ros, og stor ros til Priden for at mande sig op og ”fyre” Lyngvild, selvom også de blev presset til det. Samtidig bør man måske spørge sig selv om den ytringsfrihed, som resten af det danske samfund netop nu står sammen om at forsvare, mon ikke gælder i LGBT-miljøet. Er LGBT-miljøet gået hen og blevet et sted, hvor man arbejder med noget så farligt som "rigtige" og "forkerte" meninger?

2013 blev også året, hvor Priden skiftede formand. Ole Santos takkede af efter fem gode og ikke mindst hårde år, og det gjorde han med manér. Aldrig er så mange mennesker gået med i Priden, og aldrig har så mange fyldt gaderne om lørdagen. Politiets melding lød på over 100.000. En stor tak herfra til Ole for de fem år!

Noget andet vi også kan være stolte af, er demonstrationen mod den russiske regering.

Der var tilmeldt omkring 4000 personer til at deltage i marchen fra Christiansborg til Ruslands ambassade. Demonstrationen så i første omgang ud til at blive en fiasko, men den blev vendt til en succes, hvor over 12.000 deltog. Kampen slutter dog ikke her, for i løbet af det næste par måneder ser vi meget mere til ToRussiaWithLove inden februars vinterlege i Rusland.

I vores egen lille andedam
2013 bød på nye steder, der åbnede, og andre der lukkede. Heaven genåbnede jo i 2012 men måtte dreje nøglen i marts 2013. Kort efter åbnede stedet på den anden side af gaden for så endeligt at lukke 3 måneder senere.

At et sted kan lukke 2 gange på bare et år, er da imponerende! :-)

Desværre måtte vi også sige farvel til den nye sex-bar i Istedgade, Gate 18, der heller ikke holdt længe, men en ny bar i Vester Voldgade fik navnet Pony.

2014 kommer sikkert til at byde på nye steder, og gamle steder må lukke.

Stop Had fyldte 2 år i starten af 2013, men det betyder desværre ikke at hate crimes er stoppet. Der har været mindst tre alvorligetilfælde af hate crimes i 2013. I januar gik det ud over den kendte radiovært og DJ på Cosy, Marcel Juul Østergreen, og en ven. De blev slået ned kort efter at hae forladt Can Can. Sagen fik mediernes opmærksomhed, da Marcel postede et billede på facebook, og DR’s Aftenshowet tog hate crime emnet op, og rigtigt mange mødte op foran Aftenshowet på Islandsbrygge, for at støtte kampen mod hate crime.

I juni blev den transkønnede Cecillia Mundt slået ned med en bushammer tæt på Rådhuspladsen. Et slag, der var tæt på at koste hende livet. Et par måneder senere blev voldsmanden idømt 1 år og 3 måneders ubetinget fængsel.

Sådan gik det desværre ikke Gustavs overfaldsmand. I oktober var Gustav i byen med en veninde, og her blev Gustav knaldet ned med en flaske, og der blev råbt bøsse efter ham. En oplagt hate crime sag, men det mente retten ikke, og derfor fik den 24-årige gerningsmand kun 60 dages fængsel.

Langt de fleste hate crimes bliver ikke anmeldt. Lad os håbe, at der bliver færre hate crimes i 2014, og at de, der måtte komme, bliver anmeldt.

Stor, større og størst
Hvornår er man stor, større eller de største? Hvis vi kigger på de hjemlige LGBT medier, så er der en stigende tendens til at kalde sig noget man på forhånd ikke kan afgøre. Hvordan kan man kalde sig det største LGBT medie, når man ikke ved hvor mange læsere de andre medier har? Vi kan hurtigt blive enige om at Out&About, er det største magasin, da de er det eneste, der udkommer regelmæssigt!

Om XQ28 er det største online LGBT nyhedssite eller om vi nogen sinde bliver det, skal jeg lade være usagt, for det ville jo aldrig kunne måles 100 procent nøjagtigt.

Vigtigere er det, at vi leverer noget, vi kan være stolte af, og det synes jeg, at vi med årene er blevet bedre til.

I 2013 blev vi 6 år, hvilket gør os til det næstældste LGBT site i Danmark, og det skal vi leve op til. I 2011 kunne vi med stolthed fortælle, at vi var nået op på 1,3 millioner kliks på siden, det største tal vi hidtil havde haft. Desværre kom en ny LGBT mediespiller på banen året efter, og det kunne ses i vores tal, vi røg ned på 1,1 millioner kliks i 2012. At ryge ned med 200.000 kliks, gør jo ikke noget, når vi i år kan se, de er vendt tilbage. Med udgangen af 2013 runder vi 1.450.000 kliks. Det kan vi selvfølgelig takke alle jer læsere for, men også alle vores topmotiverede frivillige, som gør et helt fantastisk arbejde for at gøre os til et værdigt LGBT site.

2014 byder på udfordringer
Som nævnt er det svært at afgøre, hvornår man er størst, men allerede nu kan vi sige, at vi er det LGBT site, der har mest kulturindhold. Aldrig før har vi lagt så mange kræfter i det kulturelle; vi anmelder musik, film, teater og bøger, og ikke mindst laver vi anbefalinger af restauranter til det store danske LGBT miljø.

Men vi kan blive endnu bedre! 2014 vil være et år, hvor vi kommer til at se udvikling på XQ28. Vi skal blive endnu større, udvikle os inden for flere områder, og så kan vi nok heller ikke lade være med at pille lidt ved vores sorte og gule farver :-)

Gennem de sidste 3 år er der kommet flere og flere opfordringer til os om at gå skridtet videre og komme på tryk. 2013 har ikke være nogen undtagelse, tværtimod. Vi har i årets løb modtaget over 100 henvendelser på, hvorfor vi ikke går den trykte vej.

Lige nu, har LGBT miljøet et trykt medie som hedder Out&About. De har over 10 år på bagen, hvilket gør dem stærke. I de mails, vi har fået, med opfordringer til at lave et blad, har der i 90% af tilfældene været stor utilfredshed med indholdet i Out&About: for arrogant, for lidt nede på jorden, og alt for lidt LGBT miljø. Den kritik vil vi som "kollegaer" absolut ikke forholde os til, og vi har opfordret de pågældende til at melde dette klart ud over for Out&About.

At starte et nyt medie op, og ikke mindst et trykt medie, kræver sved, blod og tårer, det er vist ingen hemmelighed. Vores "søstermedie" Homotropolis gjorde forsøget i 2012, men desværre rakte det ikke til mere end to numre og et pridemagasin, men det er noget, vi bestemt tager hatten af for. At starte et nyt magasin, ligger fjernt fra os - og alligevel ikke ;-)

Vi har nu taget hul på et nyt og spændende år. Jeg vil derfor endnu engang takke vores frivillige team, og håber at se dem endnu stærkere i det nye år, og vi glæder os til at byde endnu flere velkommen.

Sidder du med en skribent eller fotograf i maven, eller har du idéer til udvikling, så skal du være mere end velkommen til at kontakte os.

Rigtig Godt nytår

 

Tjek os ud

Blog

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr